Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Εδώ ρε καραγκιόζη δεν έρχεσαι δεν σε σηκώνουν τα νερά ?εμείς δεν έχουμε ανάγκη τον τουρισμό?

Περιοδεία στην Κρήτη ο Π. Γερουλάνος

«Η ανάπτυξη στο Ρέθυμνο θα είναι αποτέλεσμα της αναβάθμισης της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης και των τουριστικών υποδομών. Ανάπτυξη που θα σέβεται τον πολιτισμό της Κρήτης» δήλωσε από το Ρέθυμνο όπου βρέθηκε σήμερα, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο υπουργός, που επισκέφτηκε το χώρο ανέγερσης του Αρχαιολογικού Μουσείου, ο οποίος βρίσκεται στις σημερινές εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ, καθώς επίσης και το φρούριο «Φορτέτσα» μίλησε για την αναγκαιότητα προστασίας και αναβάθμισης των αρχαιολογικών χώρων με ταυτόχρονη ποιότητα υπηρεσιών που σχετίζονται με την αρχαιολογία. Δήλωσε μάλιστα ικανοποιημένος για τις έως τώρα αναπλάσεις και παρεμβάσεις στο φρούριο.

Σχετικά με την χρονική εκκίνηση κατασκευής του Μουσείου δήλωσε πως την επόμενη Δευτέρα θα εξετασθεί από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου το σχέδιο του προβλεπόμενου κτιριακού προγράμματος με στόχο όσο το δυνατόν συντομότερα να γίνει ο διαγωνισμός για τη μελέτη του κτιρίου.

Για το πρόβλημα που απασχολεί το Ρέθυμνο και αφορά στο παραλιακό μέτωπο και την εικόνα που αυτό παρουσιάζει σήμερα, επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι έχουν παρθεί οι αποφάσεις και σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή το παραλιακό μέτωπο θα αποκατασταθεί και θα αναβαθμιστεί εντός του έτους.

Όλα τα θέματα που απασχολούν αρχαιολογικούς χώρους θα λυθούν, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό, οι φορείς θα πρέπει να συνεργαστούν και να ενδιαφερθούν ώστε να υπάρξουν ώριμες μελέτες για να επιμεληθεί το υπουργείο την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ.

Στα σχέδια του υπουργείου μάλιστα, είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις και στο Ρέθυμνο να παραχωρηθούν στην περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της δημιουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Αθλητικού Σχεδιασμού, στο οποίο θα κληθούν οι Περιφέρειες να καταθέσουν προτάσεις - κατευθύνσεις, ώστε ο αθλητισμός να αναγορευτεί σε αναπτυξιακό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger