Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Τρία χρόνια με αναστολή στον Τόλη Βοσκόπουλο

Ποινή φυλάκισης 3 χρόνων με αναστολή επέβαλε στον Τόλη Βοσκόπουλο το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση φοροδιαφυγής του γνωστού τραγουδιστή, που ήταν απών από τη διαδικασία.
Η δικαστική απόφαση για την οποία ορίστηκε η εξαγορά της με 5 ευρώ ανά ημέρα αφορά σε φορολογικές παραβάσεις στις οποίες φέρεται ότι προχώρησε ο Τόλης Βοσκόπουλος κατά την χρονική περίοδο 1991-96.
Κατά τη διαδικασία μία υπάλληλος της ΔΟΥ Αθήνας κατέθεσε ότι πράγματι υπάρχει οφειλή από την πλευρά του τραγουδιστή, η οποία με τις προσαυξήσεις ανέρχεται στα 5,5 εκατ. ευρώ, με τα "καθαρά" χρέη να φτάνουν το 1,5 εκατ. ευρώ.
Όσο για το αν θα μπορούσε να υπαχθεί σε κάποια ρύθμιση, η μάρτυρας υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν αφού έχει στην κατοχή του ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας 660.000 ευρώ.
Από την πλευρά του, ο λογιστής γνωστού τραγουδιστή, Τ. Κελεπούρης εξήγησε ότι τα εν λόγω ακίνητα έχουν κατασχεθεί και άρα δεν μπορούν να εκποιηθούν. Επίσης ισχυρίστηκε ότι έχουν γίνει διάφορες προσπάθειες συμβιβασμού, που στο σύνολό τους έπεσαν στο κενό, όπως και ότι την περίοδο 1991-96 τα χρήματα διαχειριζόταν η πρώην σύζυγός του, Τζουλια Παπαδημητρίου. Μάλιστα η υπεράσπιση προσκόμισε στο δικαστήριο και δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες αναγνωρίζεται ο διαχειριστικός ρόλος της πρώην συζύγου.
Σύμφωνα πάντως με τον εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε την ενοχή του Τ. Βοσκόπουλου και ποινή φυλάκισης 4 ετών, ο κατηγορούμενος όφειλε να υπαχθεί σε ρύθμιση ή να προχωρήσει σε κάποιες καταβολές στη ΔΟΥ, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο την απόρριψη των ισχυρισμών περί πρώην συζύγου.
Προτείνω ο Βοσκόπουλος να καθιερωθεί ως σημαία διφθοράς των δικαστικών και της Ελληνικής δικαιοσύνης και να αναρτηθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο στην Λ. Αλεξάνδρας και στην Ευελπίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger