Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

«Εκτός νόμου» οι 8 καταχρηστικοί όροι τραπεζών

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι σημερινοί του ΠΑΣΟΚ…

Από χθες ξεκίνησε να ισχύει -δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ- η υπουργική απόφαση με την οποία απαγορεύεται η χρήση 8 καταχρηστικών όρων από τις τράπεζες.
Με την έκδοσή της, όλα τα πιστωτικά ιδρύματα ή εταιρείες παροχής πιστώσεων οφείλουν άμεσα να απαλείψουν αυτούς τους καταχρηστικούς όρους και να πάψουν να κάνουν χρήση αυτών.
Μεταξύ άλλων, απαγορεύεται η προμήθεια για ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ, η επιβάρυνση με τόκους για στεγαστικά-επισκευαστικά δάνεια επί όλου του ποσού παρότι αυτό εκταμιεύεται σταδιακά, τα έξοδα κατάθεσης σε λογαριασμό τρίτου πελάτη της ίδιας τράπεζας. Επίσης, απαγορεύεται η επιβολή προμήθειας σε κάθε κίνηση λογαριασμού ταμιευτηρίου, τα έξοδα αδράνειας ή διατήρησης λογαριασμών καθώς και η υποχρέωση του πελάτη να ειδοποιήσει άμεσα την τράπεζα σε περίπτωση απώλειας βιβλιαρίου.
Λοιπόν, όποιος θέλει να έχει δεμένο το γαϊδαράκο του οφείλει να βγάλει τα όποια φράγκα έχει σε οποιαδήποτε ελληνική τράπεζα και να τα φυλάξει σε ασφαλή τόπο μέχρι να περάσει η μπόρα.
Καμμιά κρατική διαβεβαίωση, και μάλιστα μιας δωσιλογικής κυβέρνησης, δεν είναι ισχυρή όταν δεν ξέρεις τι μπορεί να ξημερώσει αυριο.
Οι τραπεζικοί που γνωρίζω έχουν βγάλει τα λεφτά τους , άσχετα αν διαβεβαιώνουν τους πελάτες ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger