Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Το «ντιλ του χειμώνα»: Ο Τόρες στην Τσέλσι με 58 εκ. ευρώ!

Κάτοικος Λονδίνου θα είναι για τα επόμενα 5,5 χρόνια ο Φερνάντο Τόρες. Στις 23:21 ώρα Αγγλία, 21 λεπτά μετά την εκπνοή της μετεγγραφικής περιόδου, ανακοινώθηκε το «ντιλ του χειμώνα» που είναι παράλληλα η 6η ακριβότερη μετεγγραφή ποδοσφαιριστή όλων των εποχών στην Ευρώπη. Η μετακίνηση του 27χρονου Ισπανού φορ από τη Λίβερπουλ στην Τσέλσι, κόστισε 50εκ. λίρες (58εκ. ευρώ) στον Ρομάν Αμπραμόβιτς, που «ξαναχτυπά» μετά το 2006, όταν είχε δώσει 48,5εκ. λίρες στη Μίλαν για τον Αντρέι Σεφτσένκο. Παράλληλα, η Λίβερπουλ έκανε σήμερα την πιο ακριβή μετεγγραφή Βρετανού ποδοσφαιριστή, δίνοντας 35 εκατομμύρια ευρώ στη Νιουκάσλ για τον 22χρονο διεθνή επιθετικό Άντι Κάρολ.
Ο Τόρες βρέθηκε στο Λονδίνο αργά το απόγευμα και υπέγραψε το συμβόλαιό του λίγο μετά τις 20:00 τοπική ώρα. Αμέσως οι άνθρωποι της Τσέλσι άρχισαν να ετοιμάζουν τα χαρτιά, τα οποία έφτασαν στην αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ακριβώς μία ώρα πριν πέσει η αυλαία στις μετεγγραφές. Έτσι, το πλέον πολύκροτο φετινό μετεγγραφικό σίριαλ της χρονιάς τελείωσε, με τον Τόρες να προβάρει πλέον την μπλε φανέλα με το "9" στην πλάτη.

Η μετακίνηση του "Νίνιο" από τη Λίβερπουλ στην Τσέλσι είναι η 6η ακριβότερη μετεγγραφή όλων των εποχών, μετά από εκείνες του Κριστιάνο Ρονάλντο από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Ρεάλ (94εκ. ευρώ), του Ζιντάν από τη Γιουβέντους επίσης στη Ρεάλ (75,8εκ. ευρώ), του Ιμπραΐμοβιτς από την Ίντερ στην Μπαρτσελόνα (66εκ. ευρώ), του Κακά από τη Μίλαν στη Ρεάλ (65 εκ ευρώ) και του Φίγκο από την Μπαρτσελόνα στους Μαδριλένους έναντι 61 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως κάθε μετεγγραφικό σίριαλ που... σέβεται τον εαυτό του, έτσι και η υπόθεση Τόρες πέρασε από σαράντα κύματα. Η Τσέλσι ξεκίνησε προσφέροντας 30 εκατομμύρια την Παρασκευή. Η Λίβερπουλ αρνήθηκε, ενώ ο Κένι Νταλγκλίς τόνισε δημόσια ότι ο παίκτης δεν πωλείται. Την επόμενη μέρα, ο Ισπανός, πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου με την εθνική του ομάδα, παρέδωσε γραπτό αίτημα μετεγγραφής, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα έχει επίτηδες μειωμένη απόδοση στο γήπεδο. Η Τσέλσι επέστρεψε την Κυριακή, με πρόταση 40 εκατομμυρίων λίρων, την οποία απέρριψε και πάλι η Λίβερπουλ. Τις τελευταίες ώρες πριν το κλείσιμο της μετεγγραφικής περιόδου, όμως, οι Λονδρέζοι κατέθεσαν την τελική τους πρόταση, την οποία η Λίβερπουλ δεν θα μπορούσε να αρνηθεί, από τη στιγμή μάλιστα που είχε βρει ήδη τους αντικαταστάτες τους Ισπανού. Στην Τσέλσι ο Τόρες θα έχει αποδοχές που θα ξεπερνούν τα 9 εκατομμύρια ευρώ ετησίως!

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το πρωί στις στοιχηματικές εταιρείες, το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί ο Τόρες στην Τσέλσι προσφέρονταν με απόδοση 1,15. Λίγο αργότερα ανέβηκε στο 1,60, ακολούθως έπεσε στο 1,27, για να αποσυρθεί οριστικά το συγκεκριμένο στοίχημα.

Ο Τόρες έμεινε στη Λίβερπουλ 3,5 χρόνια. Στο διάστημα αυτό πέτυχε 81 γκολ σε 142 αγώνες όλων των διοργανώσεων. Νωρίτερα, με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης αγωνίστηκε σε 249 αγώνες και σκόραρε 91 φορές. Για τη μετεγγραφή του το 2007 η Λίβερπουλ πλήρωσε στους "ροχιμπλάνκος" 20 εκ. λίρες.

Ο Κάρολ

Τα χρήματα από τη μετεγγραφή του Τόρες δεν θα μείνουν στα ταμεία της Λίβερπουλ, η οποία απέκτησε δύο επιθετικούς. Πρώτο και βασικότερο τον Άντι Κάρολ. Ο 22χρονος φορ, που πριν από δύο μήνες έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική Αγγλίας κόντρα στη Γαλλία, είναι η αποκάλυψη της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, με 11 γκολ σε 19 αγώνες, με τη φανέλα της Νιουκάσλ. Η Λίβερπουλ δαπάνησε για να τον αποκτήσει 35 εκατομμύρια λίρες, ποσό που αποτελεί την πιο ακριβή μετεγγραφή Βρετανού ποδοσφαιριστή. Μέχρι χθες το ρεκόρ κατείχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την αγορά του Ρίο Φέρντιναντ από τη Λιντς το 2002 (29,1εκ. στερλίνες).

Οι "κόκκινοι" ξόδεψαν άλλα 23 εκατομμύρια λίρες για να φέρουν στο Λίβερπουλ άλλον έναν επιθετικό. Ο λόγος για τον 24χρονο Ουρουγουανό φορ Λούις Σουάρες, που τα τελευταία 3,5 χρόνια αγωνιζόταν στον Άγιαξ, έχοντας τον καταπληκτικό απολογισμό των 111 γκολ σε 159 αγώνες!

Η Τσέλσι

Συνολικά, μέσα σε μία μέρα, η Τσέλσι δαπάνησε 83 εκατομμύρια ευρώ. Πέρα από τα 58 για τον Τόρες, οι "μπλε" έδωσαν 25 εκατομμύρια ευρώ στην Μπενφίκα για να φέρουν στο Λονδίνο τον Βραζιλιάνο αμυντικό Νταβίντ Λουίζ. Ακόμα, για τον 23χρονο ποδοσφαιριστή, η Τσέλσι παραχώρησε ως έμψυχο αντάλλαγμα στους "αετούς της Λισαβόνας" τον Νεμάνια Μάτεσιτς, ο οποίος στο πρώτο μισό της χρονιάς αγωνίστηκε ως δανεικός στη Φιτέσε.
Οι οπαδοί της Λίβερπουλ... εκδικούνται Οι οπαδοί της Λίβερπουλ... εκδικούνται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger