Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Πυρά Πάγκαλου από τη Βουλγαρία

Αφορμή τα εγκαίνια της νέας μονάδας του ομίλου «Καπνική Α. Μιχαηλίδη»

Τα βέλη του ενάντια σε δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων εκτόξευσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος από το Σαντάνσκι της Βουλγαρίας όπου μαζί με τον υπουργό Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας, Τράιτσο Τράικοφ εγκαινίασε τη νέα μονάδα του ομίλου «Καπνική Α. Μιχαηλίδη».

Πρόκειται για επένδυση ύψους 9,5 εκ. ευρώ που τοποθετείται στα πλαίσια της ελληνοβουλγαρικής συνεργασίας.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος απάντησε στα δημοσιεύματα που σχολίαζαν το γεγονός των εγκαινίων λέγοντας:
«Διάβασα σε εφημερίδα που κινείται στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή των φιλελεύθερων ιδεών, ότι με την παρουσία μου εδώ ενθαρρύνω την απώλεια απασχολήσεως για τους Έλληνες εργαζόμενους. Διάβασα το ίδιο πράγμα στην εφημερίδα του ΚΚΕ. Καταλαβαίνω τους κομμουνιστές δεν θα το σχολιάσω. Κάθε επένδυση ή επιχειρηματική δραστηριότητα ή απασχόληση τελικά είναι κακά πράγματα. Καλά πράγματα είναι η απεργία, η ανεργία και η αγανάκτηση».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πρόσθεσε ότι μεγαλύτερη εντύπωση του κάνει η τοποθέτηση της φιλελεύθερης εφημερίδας. Γιατί εκτός του ότι είναι ξένη προς την φιλοσοφία του χώρου που εκφράζει είναι και ανακριβής καθώς η κεντρική παραγωγική μονάδα του ομίλου Μιχαηλίδη στο Πολύκαστρο (Κιλκίς) πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1997-2006, το ύψος της επένδυσης είναι 42 εκ. ευρώ ενώ απασχολούνται 325 μόνιμοι και 210 εποχιακοί υπάλληλοι.

Από την πλευρά του, ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομίας καλωσόρισε την επένδυση του ομίλου στο Σαντάνσκι.

Ο επικεφαλής του ομίλου, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης υπογράμμισε ότι το εργοστάσιο δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας στη Βουλγαρία, αλλά αποτελεί και το λόγο σημαντικής αύξησης των θέσεων εργασίας στο Πολύκαστρο Κιλκίς, καθώς το νέο εργοστάσιο στο Σαντάνσκι είναι απόλυτα συνδεδεμένο και συμπληρωματικό της κεντρικής παραγωγικής μονάδας του ομίλου στο Πολύκαστρο.

Στα εγκαίνια της νέας μονάδας παρέστη και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η πρέσβειρα της Ελλάδας στη Σόφια, Δανάη Μαγδαληνή Κουμανάκου, Έλληνες βουλευτές , ο δήμαρχος του Σαντάνσκι και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου από τις δύο χώρες.

Ο όμιλος δραστηριοποιείται με παραγωγικές μονάδες σε επτά χώρες, κατέχει την πρώτη θέση στην Ελλάδα και την τέταρτη θέση παγκοσμίως μεταξύ των εταιριών επεξεργασίας και εμπορίας καπνού. Στον όμιλο απασχολούνται 702 μόνιμοι και 2.650 εποχιακοί εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου