Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

«Οχι» σε άρση ασύλου λέει η κ. Παπαρήγα

Την αντίθεση του ΚΚΕ στο ενδεχόμενο παραβίασης του ασύλου κατέστησε σαφή χθες η Αλ. Παπαρήγα, ενώ ο Φ. Κουβέλης ζήτησε τη μετεγκατάσταση των μεταναστών σε κατάλληλο χώρο. Τόσο το ΚΚΕ όσο και η Δημοκρατική Αριστερά είχαν ασκήσει πολύ σκληρή κριτική την Τρίτη σε όσους οργάνωσαν την κατάληψη της Νομικής, τονίζοντας ότι εκθέτουν τους μετανάστες και υπονομεύουν το άσυλο, δείχνοντας έτσι προς τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Τη σκυτάλη πήρε χθες η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη, που κατηγόρησε το Δίκτυο και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποβλέπουν στην κοινωνική ένταση. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης ζήτησε παρέμβαση της αστυνομίας στη Νομική και επίσπευση αλλαγών στον νόμο περί ασύλου.
Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε χθες την έντονη αντίθεσή της στο ενδεχόμενο άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ επιχείρησε να αναδείξει το θέμα των δικαιωμάτων των μεταναστών. Η παρέμβαση αυτή ήρθε σε συνέχεια της σκληρής κριτικής του ΚΚΕ «σε όσους οδήγησαν τους μετανάστες στο παλιό κτίριο της Νομικής», ότι «προσφέρουν υπηρεσίες στις δυνάμεις που επιθυμούν και επεξεργάζονται την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου». Η γ. γ. χαρακτήρισε «άμεσο και πρακτικό ζήτημα» αυτό της νομιμοποίησης και των εργασιακών δικαιωμάτων και πρόσθεσε: «ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, εμείς δεν πρόκειται να δώσουμε νομιμοποίηση σε όλα εκείνα τα σχέδια που θέλουν να εγκατασταθεί η αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια και κατά καιρούς να παρεμβαίνει καταλύοντας το άσυλο».
Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «πρέπει να εξασφαλιστεί η μεταστέγαση, η μετακίνηση των μεταναστών σε άλλο κατάλληλο χώρο», ενώ επανήλθε στην κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά για το θέμα του ασύλου λέγοντας: «Οσοι ενέπλεξαν τους μετανάστες στην υπόθεση του πολιτικού ασύλου, ας αναλογιστούν και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «έγκλημα» αυτό που διενεργείται στη Νομική, υπενθυμίζοντας ότι η διακίνηση λαθρομεταναστών παραμένει κακούργημα. Ζήτησε από την κ. Διαμαντοπούλου να επισπεύει τις αλλαγές στο πανεπιστημιακό άσυλο και σε διαφορετική περίπτωση προανήγγειλε πρόταση νόμου του ΛΑΟΣ.
Οξύτατη επίθεση εναντίον του Δικτύου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η κ. Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε στο Βήμα FM πως «αυτοί οι κύριοι δεκάρα δεν δίνουν για τα δικαιώματα των μεταναστών» και ότι «το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κοινωνική ένταση». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «μιλάει για το Δίκτυο, μιλάει για ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger