Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Νέες βάσεις μπαίνουν για το δαμάσκηνο Σκοπέλου

ImageΤην ενίσχυση της καλλιέργειας του δαμάσκηνου Σκοπέλου με νέες πιο σύγχρονες βάσεις προωθεί με μια σειρά πρωτοβουλιών ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιώργος Μιχελής.
Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ, ο νέος δήμαρχος, εκτός από τον τουριστικό τομέα που παραμένει η «βαριά» βιομηχανία του νησιού και της ανάπτυξης που υπάρχει στους τομείς της αλιείας και της κτηνοτροφίας, σκοπός είναι η ενίσχυση και της γεωργικής παραγωγής, μέσω μάλιστα, ενός προϊόντος που στο παρελθόν ήταν πολύ δημοφιλές, αλλά σήμερα, η καλλιέργειά του έχει ατονήσει.
Για τον λόγο αυτό, στόχος της νέας πολιτικής είναι η παραγωγή και διακίνηση του δαμάσκηνου Σκοπέλου με ονομασία προέλευσης, η σωστή τυποποίησή του και βέβαια, η διαφήμισή του, εντός και εκτός της χώρας.
Θέλοντας να ενθαρρύνει τους παραγωγούς για την καλλιέργεια της συγκεκριμένης ποικιλίας δαμάσκηνου, ο Δήμος Σκοπέλου δεσμεύεται για την παροχή κάθε βοήθειας, είτε αυτή έχει να κάνει με την παροχή τεχνογνωσίας, είτε με την διεκδίκηση σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων, είτε με ο,τιδήποτε άλλο.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger