Τρίτη 11 Μαρτίου 2025

Πόσο εγκεφαλικά ανάπηρος είσαι.......Οικονομου ΣΚΟΥΠΙΔΗ


 Η αναπηρία δεν είναι κατάρα ούτε λόγος για λύπηση. Είναι μια κατάσταση που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, ανά πάσα στιγμή. Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι «όμηροι» των σωμάτων τους ή των αμαξιδίων τους, αλλά πολίτες με ίσα δικαιώματα, μεγάλες δυνατότητες και πολλά όνειρα.


Η δήλωση του κ. Οικονόμου δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα των ατόμων με αναπηρία, οι οποίοι ζουν πλήρεις ζωές, εργάζονται, δημιουργούν οικογένειες και συμβάλλουν ενεργά στην κοινωνία. Η αξία της ζωής δεν μετριέται από τη φυσική ικανότητα, αλλά από την ικανότητα για αγάπη, δημιουργία και συνεισφορά.

Είναι επιτακτική ανάγκη να εκπαιδεύσουμε την κοινωνία μας ώστε να αποφεύγονται τέτοιες αντιλήψεις και να προάγεται ο σεβασμός και η αποδοχή της διαφορετικότητας. Οι δημοσιογράφοι, ως διαμορφωτές της κοινής γνώμης, έχουν ιδιαίτερη ευθύνη να προάγουν τον σεβασμό και την κατανόηση προς όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως των ικανοτήτων τους.

Η αναπηρία δεν είναι το τέλος της ζωής, αλλά μια διαφορετική μορφή της. Ας εργαστούμε όλοι μαζί για μια κοινωνία που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα.Γράψτε την άποψη σας με κόσμιο τρόπο.Δυστυχώς κάποιοι σε ψηλά γραφεία ενοχλούνται ιδιαιτέρως που δίνουμε σε όλους την δυνατότητα σχολιασμού στα γεγονότα και τις εξελίξεις.
Τις αναρτήσεις και τα σχόλια τα διαβάζουν στα πολιτικά γραφεία.Για αυτό το λόγο χρησιμοποιήστε εύστοχα και έξυπνα,την ελευθερία λόγου που σας παρέχει το παρών μπλογκ,χωρίς ύβρεις και χωρίς χαρακτηρισμούς.
ΥΓ....Παρακαλώ μην γράφετε σχόλια με greeklish,είναι κουραστικό για όσους θέλουν να διαβάσουν το σχόλιο σας και για μένα,γιατί τα πιο πολλά πάνε αυτόματα στα ανεπιθύμητα και πρέπει να τα επαναφέρω.