Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Αγωνιστική «υποδοχή» στο κυβερνητικό κλιμάκιο με απαίτηση για ουσιαστικά μέτρα στήριξης

«Υπομονή και κατανόηση» ζητά η κυβέρνηση από τους αγρότες που είναι σε αδιέξοδο

Αγωνιστική «υποδοχή» στο κυβερνητικό κλιμάκιο που συμμετείχε σε σύσκεψη με θέμα «Από την Αποκατάσταση στην Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας», στην αίθουσα του Νέου Διοικητηρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, επιφύλαξαν την Παρασκευή αγρότες και κτηνοτρόφοι από τους νόμους Λάρισας και Μαγνησίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Μαγνησίας.

Με τη μαχητική κινητοποίηση - που για άλλη μια φορά βρήκε απέναντί της τις δυνάμεις καταστολής - οι αγρότες, αφού κατήγγειλαν τη «μαγική εικόνα» που παρουσιάζει η κυβέρνηση για την εξέλιξη της αποκατάστασης της περιοχής έναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα προκειμένου να αποζημιωθούν πλήρως για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι περσινές πλημμύρες και να υλοποιηθούν μέτρα στήριξης και αποκατάστασης, πραγματικής προστασίας από φυσικές καταστροφές μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό διαχείρισης του νερού και αντιπλημμυρικής θωράκισης, ώστε να μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς στον τόπο τους.

Κατά την κινητοποίηση μάλιστα οι αγρότες του δήμου Αγιάς κατήγγειλαν πως παρότι ο δήμος τους κηρύχθηκε πλημμυρόπληκτος, έχουν αποκλειστεί από την καταβολή αποζημιώσεων.

Αντίστοιχα, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας κατήγγειλαν ότι δεν έχει γίνει δίκαιη καταβολή των αποζημιώσεων, οι οποίες μάλιστα δεν ανταποκρίνονται στις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί. Επιπλέον, για κάποια προϊόντα, όπως κάστανα, δεν έχει δοθεί ούτε ευρώ.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης αντιπροσωπεία των αγροτών και κτηνοτρόφων συναντήθηκε με εκπροσώπους του κυβερνητικού κλιμακίου, απαιτώντας συγκεκριμένες απαντήσεις. Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, αφού επανέλαβαν τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις που δίνουν εδώ και έναν χρόνο, ζήτησαν ...υπομονή και κατανόηση!

Ωστόσο είναι γνωστό ότι κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή προκρίνουν έργα στο πλαίσιο της εγκληματικής πολιτικής «κόστους - οφέλους», ενώ την ίδια ώρα αντιμετωπίζουν τη μεγάλη καταστροφή ως «ευκαιρία» για να προχωρήσει ο συνολικότερος σχεδιασμός του κεφαλαίου, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διαχείριση των νερών με στόχο την παραπέρα εμπορευματοποίηση και την «αλλαγή» στις καλλιέργειες, στο όνομα της «εξοικονόμησης νερού, «προγράφοντας» τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους, που δεν χωρούν στα σχέδια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Ούτε ευρώ σε αποζημιώσεις για τον περονόσπορο

Σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου, σχολιάζοντας τη συνάντηση που είχε με το κυβερνητικό κλιμάκιο στο πλαίσιο της κινητοποίησης, τονίζει μεταξύ άλλων: «Οι μάσκες δεν άργησαν να πέσουν για πολλούς, αφού από τον Μάιο του 2023 που είχαμε την εκδήλωση του καταστροφικού περονόσπορου για την αμπελοκαλλιέργεια όλης της χώρας ακούγαμε μεγάλα λόγια από βουλευτές και υπουργούς, όπως και από διάφορους κυβερνητικούς ψευτοπαράγοντες, ότι θα έρθουν οι αποζημιώσεις. Βλέπετε, είχαμε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, όπως αργότερα και ευρωεκλογές.

Τώρα που δεν υπάρχει κάποια εκλογική αναμέτρηση, η κυβέρνηση στέλνει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να μας ξεκαθαρίσει πως πρέπει να ξεχάσουμε τέτοιου είδους αποζημιώσεις, όπως του περονόσπορου και της ακαρπίας στις δενδρώδεις καλλιέργειες, διότι δεν τους φτάνουν τα λεφτά όπως λένε, καθώς το πρόβλημα είναι πανελλαδικό και είναι πολλά τα στρέμματα, όπως διαρρέουν σε όλους τους τόνους. Λεφτά υπάρχουν για να στέλνει εκατομμύρια το ελληνικό κράτος για τον πόλεμο στην Ουκρανία, για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους όμως χρήματα δεν έχουν, μόνο κοροϊδία. Στέλνουμε μήνυμα σε όλους τους συναδέλφους μας να είναι σε επαγρύπνηση για να οργανώσουμε νέους αγώνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα.Γράψτε την άποψη σας με κόσμιο τρόπο.Δυστυχώς κάποιοι σε ψηλά γραφεία ενοχλούνται ιδιαιτέρως που δίνουμε σε όλους την δυνατότητα σχολιασμού στα γεγονότα και τις εξελίξεις.
Τις αναρτήσεις και τα σχόλια τα διαβάζουν στα πολιτικά γραφεία.Για αυτό το λόγο χρησιμοποιήστε εύστοχα και έξυπνα,την ελευθερία λόγου που σας παρέχει το παρών μπλογκ,χωρίς ύβρεις και χωρίς χαρακτηρισμούς.
ΥΓ....Παρακαλώ μην γράφετε σχόλια με greeklish,είναι κουραστικό για όσους θέλουν να διαβάσουν το σχόλιο σας και για μένα,γιατί τα πιο πολλά πάνε αυτόματα στα ανεπιθύμητα και πρέπει να τα επαναφέρω.