Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Στα «κάγκελα» οι νεφροπαθείς της Μαγνησίας- Κάνουν λόγο για εμπαιγμό από το Υπ. Οικονομικών

 


Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι νεφροπαθείς της Ελλάδας και της Μαγνησίας κάνοντας λόγο για εμπαιγμό του Υπουργείου Οικονομικών σε ότι αφορά στα οδοιπορικά τους. Όπως σημειώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπίας του ΔΣ της Ομοσπονδίας με την Γεν. Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπ. Οικονομικώ για το θέμα της αναπροσαρμογής των οδοιπορικών εξόδων των νεφροπαθών.

Στη συνάντηση μεταξύ των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας ήταν και ο Αντιπρόεδρος Α’ και πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας κ. Βασίλης Γιαννάκος κατατέθηκε το αίτημα των νεφροπαθών για την αναπροσαρμογή των οδοιπορικών τους, ένα αίτημα δύο ετών που δεν έχει επιλυθεί και αφορά σε 12.500 αιμοκαθαιρόμενους συν τους θαλασσαιμικούς ασθενείς. Η Γεν. Γραμματέας αλλά και η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ αναγνώρισαν το δίκαιο του αιτήματος, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, αλλά δήλωσαν αναρμόδιες, μεταθέτοντας την επίλυση στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Πετραλιά.

«Εξαντλήσαμε όλα τα όρια της υπομονής και της αντοχής μας. Οι νεφροπαθείς ζουν ένα απίστευτο γαϊτανάκι εμπαιγμού και υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα από την Κυβέρνηση. Αφού τρεις Υπουργοί Υγείας κ.κ. Πλεύρης, Χρυσοχοΐδης και Γεωργιάδης υπόσχονται την επίλυση του ζητήματος έχοντας μάλιστα προχωρήσει σε σύνταξη και υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ. Πάντοτε το θέμα μπλοκάρει στους τελικούς υπογράφοντες του Υπ. Οικονομικών κ.κ. Χατζηδάκη και Πετραλιά με τον πρώτο να δηλώνει αναρμόδιος και το μπαλάκι των ευθυνών να μεταθέτει στον κ. Πετραλιά», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας που καλεί τους πρωτοβάθμιους συλλόγους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την κατάκτηση του δίκαιου αιτήματός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger