Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

SKOPELOS ΣΚΟΠΕΛΟΣ Tο ελληνικό νησί που αγάπησε τόσο πολύ το Χόλιγουντ


 Σύμφωνα με το National Geographic Traveller το λατρεύουν οι Αμερικανοί περισσότερο και από την Μύκονο. 

Τα ελληνικά νησιά είναι «κράχτες» για όλο τον πλανήτη και για αυτό πολλές φορές έχουν αποτελέσει σκηνικό για ταινίες του Χόλιγουντ. Τα κρυστάλλινα νερά, οι όμορφες αμμουδιές, η κουλτούρα και η παράδοση είναι μερικούς από τους λόγους που τα νησιά μας έχουν γίνει πολλές φορές σημεία αναφοράς στη μεγάλη βιομηχανία του θεάματος. Σε δημοσίευμα του το National Geographic Traveller αναφέρει μερικά από τα νησιά που αγάπησε το Χόλιγουντ και ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα ελληνικό.


Τα νησιά έχουν χρησιμοποιηθεί ως τα ιδανικά σκηνικά για εξωτικές διακοπές και ειδύλλια, καθώς και ως «σπίτια» για ναυαγούς. Με περίπου 900.000 νησιά να απλώνονται στον πλανήτη σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, αποτελούν όνειρο για τους σκηνοθέτες που τα χρησιμοποιήσουν ως καμβά για τις ιστορίες τους. Και κάπου εδώ δεν θα μπορούσε να λείψει η Σκόπελος.

Σύμφωνα με το άρθρο...

Η ταινία: Mamma Mia! αποτελεί την ιστορία της Sophie (Amanda Seyfried), που ζει με τη μητέρα της Donna (Meryl Streep) σε ένα μικρό ελληνικό νησί και καθώς πλησιάζει ο γάμος της, η Sophie ξεκινά μια αναζήτηση για να βρει τον βιολογικό της πατέρα πριν από τη μεγάλη μέρα του γάμου της.

Η εμβληματική σκηνή: Καθώς ο ήλιος δύει και τα κύματα να χτυπάνε, η Donna στέκεται στο κάτω μέρος του βραχώδους μονοπατιού που οδηγεί στο παρεκκλήσι του γάμου και κανεί μια δυνατή απόδοση του «The Winner Takes It All».



 

Η τοποθεσία: Το ελληνικό νησί της ταινίας είναι η Σκόπελος, μέρος του αρχιπελάγους των Βορείων Σποράδων. Έχει φυσική ομορφιά με παρθένους κόλπους και βότσαλα που είναι ιδανικά για κολύμπι. Η Σκόπελος είναι ένα από τα πιο πράσινα ελληνικά νησιά, μισοκαλύπτεται από πευκοδάση, κάτι που την καθιστά την τέλεια πρόταση για τους πεζοπόρους και τους λάτρεις της φύσης.

Το νησί έχει δύο κύρια χωριά τη Σκόπελο και τη Γλώσσα, όπου δρόμοι «σκαρφαλώνουν» στην πλαγιά του λόφου ανάμεσα σε σπίτια βαμμένα λευκά και μπλε. Υπάρχουν δεκάδες μοναστήρια για να εξερευνήσεις, καθώς και πολλές εξαιρετικές ταβέρνες. Ακόμα καλύτερα, παρά το Mamma Mia του! το νησί είναι σχετικά ήρεμο και ήσυχο, ακόμη και την υψηλή τουριστική περίοδο.

Όσο βρίσκεσαι εκεί: Επισκέψου το μικροσκοπικό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη, σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός τεράστιου βράχου με θέα στη θάλασσα, όπου διαδραματίζεται και η εμβληματική σκηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger