Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν

 

Σχολιάζει ο Γεράσιμος Αραβανής

Κάθε μέρα και ένα νέο βήμα μπροστά προς τη γενίκευση του πολέμου.

Γαλλίδα ανταποκρίτρια από το Ντονμπάς αναφέρει την εμπλοκή γαλλικών δυνάμεων στη σύγκρουση στην περιοχή. Η Μεγάλη Βρετανία προμηθεύει όπλα μεγάλου μεγάλου βεληνεκούς τους ουκρανούς με στόχο να χτυπήσουν το ρωσικό έδαφος.

Στον ιστότοπο του ουκρανού προέδρου Ζελένσκι εμφανίστηκε ‘πρωτοβουλία” που ζητά από την ουκρανική ηγεσία να καλέσει στρατεύματα των δυτικοευρωπαϊκών δυνάμεων για να πολεμήσουν στο μέτωπο εναντίον της Ρωσίας.

Οι νατοϊκοί ρίχνουν συνεχώς λάδι στη φωτιά.

Την ίδια στιγμή η Ρωσία ανακοίνωσε στρατιωτικές ασκήσεις στις οποίες θα δοκιμαστεί η χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

Η κατάσταση φαίνεται να λαμβάνει ανεξέλεγκτη τροπή.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντί πρωτοβουλιών εκτόνωσης της κρίσης μετατρέπει τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο με πιθανό τον κίνδυνο να δεχθεί αντίποινα. Παρά τις διαμαρτυρίες και τα μισόλογα των κομμάτων του ευρωατλαντισμού επί της ουσίας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λειτουργεί ως κυβέρνηση χώρας του ΝΑΤΟ, υλοποιεί τις συμμαχικές της υποχρεώσεις και με αυτή την έννοια τα κόμματα αυτά είναι συνυπεύθυνα.

Η λαϊκή απαίτηση για απεμπλοκή της χώρας από την επέμβαση στην Ουκρανία και γενικότερα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις, να κλείσουν όλες οι νατοϊκές βάσεις, να επιστρέψουν τα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας που δρουν εκτός συνόρων, να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς πρέπει να εκδηλωθεί όλο και πιο ισχυρή.    (Από την ιστοσελίδα ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα.Γράψτε την άποψη σας με κόσμιο τρόπο.Δυστυχώς κάποιοι σε ψηλά γραφεία ενοχλούνται ιδιαιτέρως που δίνουμε σε όλους την δυνατότητα σχολιασμού στα γεγονότα και τις εξελίξεις.
Τις αναρτήσεις και τα σχόλια τα διαβάζουν στα πολιτικά γραφεία.Για αυτό το λόγο χρησιμοποιήστε εύστοχα και έξυπνα,την ελευθερία λόγου που σας παρέχει το παρών μπλογκ,χωρίς ύβρεις και χωρίς χαρακτηρισμούς.
ΥΓ....Παρακαλώ μην γράφετε σχόλια με greeklish,είναι κουραστικό για όσους θέλουν να διαβάσουν το σχόλιο σας και για μένα,γιατί τα πιο πολλά πάνε αυτόματα στα ανεπιθύμητα και πρέπει να τα επαναφέρω.