Τρίτη 16 Απριλίου 2024

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Να ξεκαθαριστούν άμεσα οι προθέσεις για τη σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σποράδων


Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και τέως δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβαςεπισημαίνει σχετικά τα εξής:

«Τα προηγούμενα χρόνια, με την έγκαιρη παρέμβαση της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου, η σύνδεση αυτή ήδη ήταν εξασφαλισμένη από τον Μάρτιο και ενεργή από τις πρώτες μέρες του Ιουνίου.

Μέσα σε τρία χρόνια δε, εξυπηρέτησε περισσότερους από 200.000 επιβάτες, αφενός ενισχύοντας οικονομικά τα νησιά των Σποράδων, αφετέρου προσφέροντας σε χιλιάδες Θεσσαλονικείς και άλλους Βορειοελλαδίτες, μια οικονομική όσο και ποιοτική διέξοδο για καλοκαιρινές διακοπές.

Δυστυχώς, η επανάληψη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης για το καλοκαίρι του 2024 παραμένει μετέωρη, με διαδοχικές διαρροές και πληροφορίες, για σχετικές ανακοινώσεις «εντός των ημερών», εδώ και αρκετές εβδομάδες, ενώ ήδη, τελεί υπό αμφισβήτηση η δυνατότητα έναρξης δρομολογίων από τις αρχές Ιουνίου, ακόμα κι αν ανακοινωθεί εντός της ημέρας η απόφαση επιδότησης της σύνδεσης.

Η ανάγκη προγραμματισμού οικογενειών που αναζητούν εναλλακτικές επιλογές οικονομικών διακοπών, αλλά και των τουριστικών επιχειρήσεων που περιμένουν να οργανώσουν μέρος των δραστηριοτήτων τους με βάση τη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση, επιβάλλει να ξεκαθαριστούν άμεσα οι προθέσεις της Πολιτείας με πλήρη επισημότητα.

Ελπίζουμε οι εξελίξεις να μη στερήσουν φέτος από δεκάδες χιλιάδων συμπολίτες μας και τον εσωτερικό τουρισμό, τη σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σποράδων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger