Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Αποκηρύσσει την Παλαιστινιακή Αντίσταση ο Περισσός!



Μαχητές όλων των οργανώσεων της Παλαιστινιακής Αντίστασης (φωτογραφία αρχείου)

Κουίζ: Ποιος είπε τα παρακάτω; «…σας έδωσε και ένα κάδρο –απ’ ό,τι είδα- με φωτογραφίες των Ισραηλινών ομήρων –για τους οποίους και εμείς αγωνιούμε και απαιτούμε την απελευθέρωσή τους… Για το γεγονός ότι μια τέτοια οργάνωση, η Χαμάς, τρομοκρατική όπως την είπατε, πήγε και έκανε αυτήν την ενέργεια, ξέρετε ότι κι εμείς, όπως και όλο το ελληνικό Κοινοβούλιο και ο ελληνικός λαός, έχουμε κάποιες θέσεις που είναι η μέρα με τη νύχτα και ιδεολογικά και πολιτικά και για τις μορφές πάλης που χρησιμοποιούν τέτοιες οργανώσεις. Και το έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα. Αντίθετα, δημιουργούν πολλά προβλήματα. Όμως, είναι άλλο αυτό το ζήτημα και η ανάγκη απελευθέρωσης των ομήρων να πάνε σώοι στα σπίτια τους όσοι πιάστηκαν εκεί –πόσοι έχουν μείνει, εκατό, εβδομήντα πέντε ακόμα, γιατί για τέτοιον αριθμό μιλάμε- και το τρομοκρατικό, όπως λέτε, χτύπημα που έγινε τις πρώτες μέρες και είναι άλλο αυτό το άλλοθι που δίνετε και συνεχίζετε ακόμα και σήμερα να δίνετε ως δήθεν αυτοάμυνα του Ισραήλ».

Απάντηση: ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, στη Βουλή!

Για να μην κατηγορηθούμε για κοπτοραπτική, θα παραθέσουμε ολόκληρο το διάλογο που είχε ο Δ. Κουτσούμπας με τον ακροδεξιό Αδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή, την περασμένη Πέμπτη, 11 Απρίλη, στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχέδιου που προωθεί την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Το θέμα άνοιξε παρεμπιπτόντως, ο Δ. Κουτσούμπας, λέγοντας τα εξής στην ομιλία του: omilia_Koutsoumpa

Ο Γεωργιάδης ζήτησε αμέσως το λόγο και είπε τα εξής: apantisi_Georgiadi

Ο Δ. Κουτσούμπας ανταπάντησε, λέγοντας τα εξής: antapantisi_Koutsoumpa

Ο Δ. Κουτσούμπας και το κόμμα του αγωνιούν για τους σιωνιστές αιχμάλωτους, που κρατά η Παλαιστινιακή Αντίσταση. Και δε βρίσκει να πει ούτε μια λέξη για τους χιλιάδες παλαιστίνιους κρατούμενους στα σιωνιστικά κάτεργα, μεταξύ των οποίων είναι και ηγετικά στελέχη, όπως ο Μαρουάν Μπαργούτι, γραμματέας της Φάταχ στη Δυτική Οχθη, και ο Αχμαντ Σααντάτ, γενικός γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των σιωνιστών που κρατά η Αντίσταση, όχι όμως των παλαιστίνιων κρατούμενων. Δεν κάνει αναφορά σε συμφωνία ανταλλαγής κρατούμενων, απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των σιωνιστών στρατιωτικών και εποίκων-απόστρατων!

Ο Δ. Κουτσούμπας και το κόμμα του καταδικάζουν ρητά και κατηγορηματικά τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα στις 7 Οκτώβρη, υπονοώντας ότι αυτή η υπέροχη αντιστασιακή πράξη προκάλεσε τον πόλεμο στη Γάζα. Καθαρά προβοκατόρικα, δε, αποδίδουν την 7η Οκτώβρη μόνο στη Χαμάς. Ομως, στις 7 Οκτώβρη συμμετείχε το σύνολο των αντιστασιακών οργανώσεων. Μέχρι σήμερα, όλες οι αντιστασιακές οργανώσεις θεωρούν ότι συμμετέχουν στη μάχη του Κατακλυσμού του Αλ-Ακσα και το αναφέρουν σε κάθε ανακοίνωσή τους. Δε χωρίζουν την 7η Οκτώβρη από την εισβολή των σιωναζιστών στη Γάζα, που ακολούθησε. Μιλούν για μια μάχη που ξεκίνησε στις 7 Οκτώβρη και συνεχίζεται.

Οι αντιστασιακές οργανώσεις που τοποθετούνται έτσι, πέραν των Ταξιαρχιών του Μάρτυρα Ιζεντίν Αλ-Κασάμ (Χαμάς) και των Ταξιαρχιών Αλ-Κουντς (Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ), είναι οι Ταξιαρχίες Μαρτύρων του Αλ-Ακσα (Φάταχ), οι Ταξιαρχίες του Μάρτυρα Αμπού Αλί Μουσταφά (Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης), οι Ταξιαρχίες Εθνικής Ενότητας – Δυνάμεις του Μάρτυρα Ομάρ Αλ-Κασίμ (Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης), οι Ταξιαρχίες Μουτζαχεντίν (παλαιότερη διάσπαση της Φάταχ), οι Ταξιαρχίες Αλ-Νάσερ Σαλάχ Αλ-Ντιν (επίσης διάσπαση της Φάταχ). Μιλάμε για τα ένοπλα σκέλη του συνόλου των παλαιστινιακών πολιτικών δυνάμεων (πλην της κλίκας του Αμπάς στην Παλαιστινιακή Αρχή, που απλά σφετερίζεται το όνομα της Φάταχ).

Και στη Δυτική Οχθη, όλες οι ένοπλες αντιστασιακές οργανώσεις εντάσσουν τις ενέργειές τους στο πλαίσιο της μάχης του Κατακλυσμού του Αλ-Ακσα. Οι ανακοινώσεις τους είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο, ιδίως στο Telegram που δεν τις λογοκρίνει.

Ο Δ. Κουτσούμπας και το κόμμα του δεν έχουν πρόβλημα με τη χρήση των όρων «τρομοκρατία» για τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα και «τρομοκρατική οργάνωση» για τη Χαμάς! Γι’ αυτό και ο Δ. Κουτσούμπας επαναλαμβάνει τους βρομερούς αυτούς όρους, που χρησιμοποίησε ο ακροδεξιός Γεωργιάδης. Ούτε ο Αμπάς δεν έχει τολμήσει να ισχυριστεί κάτι τέτοιο. Μάλιστα, ο προηγούμενος δοτός πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής, ο Μοχάμεντ Σταϊέχ, είχε δηλώσει πως η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική αλλά εθνικοαπελευθερωτική οργάνωση. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές ζήτησαν από τον Αμπάς να τον «αποκεφαλίσει», όπως και έγινε τον περασμένο Φλεβάρη.

Θυμίζουμε πως το μεν ένοπλο σκέλος της Χαμάς (Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ) είναι η μεγαλύτερη και καλύτερα εξοπλισμένη αντιστασιακή δύναμη στη Λωρίδα της Γάζας, η δε πολιτική της ηγεσία είναι αυτή που διεξάγει τις διαπραγματεύσεις με τους σιωνιστές για μια συμφωνία τερματισμού του πολέμου, με διαμεσολαβητές το Κατάρ, την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ. Οπως ακριβώς οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ έχουν συγκροτήσει στρατιωτικό επιτελείο, στο οποίο εκπροσωπούνται όλες οι αντιστασιακές οργανώσεις, ώστε να υπάρχει συντονισμός των δυνάμεων και επιτελικά σχεδιασμένη διεξαγωγή του πολέμου, έτσι και η Χαμάς διαβουλεύεται με τις υπόλοιπες οργανώσεις της Αντίστασης σχετικά με τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων και αναγνωρίζεται από όλες τις οργανώσεις ως νόμιμος εκπρόσωπος της Παλαιστίνης στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί και κάτι πολύ σημαντικό. Οι σιωναζιστές και οι αμερικανοί προστάτες τους θέλουν μόνο μια συμφωνία ανταλλαγής κρατούμενων, ώστε στη συνέχεια να συνεχίσουν το δολοφονικό και καταστροφικό τους όργιο. Η Παλαιστινιακή Αντίσταση, όμως, εκπροσωπούμενη επίσημα από το Κίνημα Χαμάς, καταγγέλλει αυτή την τακτική και ζητά μια συμφωνία με τέσσερις προκαταρκτικούς όρους: μόνιμη κατάπαυση του πυρός με διεθνείς εγγυήσεις, ολοσχερής αποχώρηση του σιωναζιστικού στρατού από τη Λωρίδα, επιστροφή των εκτοπισμένων στα σπίτια τους στο βορρά χωρίς περιορισμούς και εμπόδια, ανακούφιση-ανοικοδόμηση-άρση του αποκλεισμού της Γάζας. Οταν συμφωνηθούν αυτά τα τέσσερα, τότε θα συζητήσουμε και για μια έντιμη συμφωνία ανταλλαγής κρατούμενων, λέει η Αντίσταση. Ο Δ. Κουτσούμπας απαιτεί άμεση απελευθέρωση των ισραηλινών κρατούμενων. Δηλαδή, υποστηρίζει ανοιχτά και εντελώς μονόπλευρα τη θέση των σιωναζιστών, σε βάρος των πιο ζωτικών συμφερόντων του παλαιστινιακού λαού.

Υπαινιγμό ότι ο Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα έφερε τη βάρβαρη εισβολή των σιωναζιστών στη Λωρίδα της Γάζας έχει κάνει, μέχρι στιγμής, μόνο ο νέος δοτός πρωθυπουργός της ΠΑ, Μοχάμεντ Μουσταφά, πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, που ολόκληρη η Παλαιστίνη τον κατηγορεί και ως διεφθαρμένο (πέραν όλων των άλλων). Ο Δ. Κουτσούμπας ακολουθεί αυτή τη γραμμή!

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε το πιο σημαντικό. Η 7η Οκτώβρη πανηγυρίστηκε από τους όπου γης Παλαιστίνιους. Στη Γάζα, στη Δυτική Οχθη, στα εδάφη της σιωνιστικής οντότητας, στην προσφυγιά, στη διασπορά. Αυτοί που πανηγύριζαν ήξεραν τι θ’ ακολουθήσει. Ομως, παρά το λουτρό αίματος και το όργιο της καταστροφής, δεν ακούστηκε κουβέντα ενάντια στην Αντίσταση. Αυτό, άλλωστε, είναι και το μεγάλο όπλο της Αντίστασης. Το ηθικό των μαχητών της, ο εξοπλισμός της και η επιχειρησιακή της ικανότητα δε θα ήταν αρκετά για να διεξάγει με επιτυχία τον πόλεμο, αν δεν υπήρχε η στήριξη του παλαιστινιακού λαού, ιδιαίτερα μέσα στη Γάζα. Οι σιωναζιστές δεν κατάφεραν να βρουν ούτε μερικούς αρχηγούς φυλών και σογιών για να τους χρησιμοποιήσουν ως υποκατάστατο των διοικητικών δομών που ελέγχονται από τη Χαμάς. Το προσπάθησαν αλλά απέτυχαν οικτρά. Ανεξάρτητα αν το καταλαβαίνει ή όχι, ο Δ. Κουτσούμπας κατηγορεί τον παλαιστινιακό λαό για… εθνική αφροσύνη. Οτι χαιρέτισε την 7η Οκτώβρη που του επισώρευσε στη συνέχεια τόσα δεινά!

Ο Δ. Κουτσούμπας άκουσε τον ακροδεξιό Γεωργιάδη να ισχυρίζεται ότι «κάτω από το νοσοκομείο Αλ-Σίφα βρέθηκαν σήραγγες της Χαμάς και πυρομαχικά της Χαμάς» και δεν απάντησε. Αφησε ένα τόσο χοντροκομμένο γκεμπελίστικο ψέμα να «δουλεύει». Το σημειώνουμε γιατί το παραμύθι περί σηράγγων και όπλων στο Αλ-Σίφα διαψεύστηκε και από τα δυτικά ΜΜΕ, που δεν συνέπραξαν, απαιτώντας από τους σιωναζιστές ένα πιο πειστικό «στήσιμο».

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά ακόμα. Οι αναγνώστες μας μπορούν να τα προσθέσουν. Εκείνο που έγινε καθαρό είναι πως ο Περισσός αλλάζει την αρχική γραμμή του, που ήταν τρόπον τινά «ευμενής ουδετερότητα» έναντι του Κατακλυσμού του Αλ-Ακσα. Επειδή οι δύο παρεμβάσεις του Δ. Κουτσούμπα στη Βουλή έγιναν εκτός γραπτού κειμένου, ήταν μπρούτες, χωρίς περικοκλάδες και γι’ αυτό αποκαλυπτικές.

Είμαστε σίγουροι ότι για πολύ κόσμο, μέλη, οπαδούς, ψηφοφόρους του ΚΚΕ, αυτά θα αποτελέσουν έκπληξη. Για εμάς όχι. Είναι η συνέπεια της αποκήρυξης του ένοπλου αγώνα και της υποταγής στην αστική νομιμότητα. Αυτή τη φορά, μάλιστα, δεν αποκηρύσσεται κάποια μορφή μειοψηφικής ένοπλης επαναστατικής βίας, αλλά ένας εθνικοαπελευθερωτικός ένοπλος αγώνας με βαθιές ιστορικές ρίζες.

Τώρα, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί στην πολιτική φιλολογία του Περισσού δεν υπάρχει καθόλου χώρος για το έπος που γράφει η Παλαιστινιακή Αντίσταση στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά χώρος μόνο για καταγγελία των θηριωδιών που διαπράττουν οι σιωναζιστές ενάντια στον παλαιστινιακό λαό. Και βέβαια, πρέπει να καταγγέλλονται οι θηριωδίες. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να εξαίρεται ο ένοπλος εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Παλαιστίνιων, ο οποίος μάλιστα είναι νικηφόρος και στέλνει μηνύματα ανάτασης σε όλη την προοδευτική ανθρωπότητα.

ΥΓ. Ο Δ. Κουτσούμπας αποδεικνύεται παντελώς άσχετος και στο νομικό στάτους της Παλαιστίνης. Είναι δυνατόν, επικεφαλής κόμματος να μιλάει για «ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, μέλος του ΟΗΕ εδώ και πολλές δεκαετίες, δίπλα στο Ισραήλ», το οποίο «η ελληνική Βουλή το έχει αναγνωρίσει, με αυτόν τέλος πάντων τον τρόπο, ως κράτος» και στο οποίο έγιναν εκλογές και στη Γάζα, τοπικά, νίκησε η Χαμάς;

Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, ουδέποτε ιδρύθηκε και ουδέποτε έγινε μέλος του ΟΗΕ. Η Παλαιστίνη αναγνωριζόταν από τον ΟΗΕ ως «οντότητα-παρατηρητής», ενώ στις 29.11.2012 αναγνωρίστηκε ως «κράτος παρατηρητής χωρίς ιδιότητα μέλους». Η ελληνική Βουλή, σε μια εκδήλωση-φιέστα παρουσία του Μαχμούντ Αμπάς, που οργάνωσαν οι συριζαίοι για να θολώσουν τα νερά της στρατηγικής συμμαχίας με το κράτος-δολοφόνο της σιωνιστικής οντότητας, υπερψήφισε απλά ένα Σχέδιο Ειδικής Απόφασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με την Παλαιστίνη.

Με την Απόφασή της αυτή η Βουλή κάλεσε την Ελληνική Κυβέρνηση «να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, για να αναγνωρίσει Κράτος της Παλαιστίνης και να καταβάλει κάθε διπλωματική προσπάθεια για την άμεση επανέναρξη απευθείας μεταξύ των δύο πλευρών αξιόπιστων ειρηνευτικών διαδικασιών». Ως εκεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αμπάς δεν απευθύνθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής (όπως π.χ. ο Ζελένσκι), γιατί δεν τον αναγνώρισαν ως αρχηγό κράτους. Μίλησε «στην αίθουσα Γερουσίας του Κοινοβουλίου ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση και του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα». Αυτά έγιναν στις 22.12.2015 (περισσότερα ΕΔΩ).

Οσο για τις εκλογές στα παλαιστινιακά εδάφη, ας ενημερώσει κάποιος τον κ. Κουτσούμπα ότι η Χαμάς δεν νίκησε τοπικά στη Γάζα. Η Χαμάς νίκησε σε όλη την Παλαιστίνη, πήρε την πλειοψηφία στο Παλαιστινιακό Εθνικό Συμβούλιο και σχημάτισε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ισμαΐλ Χανίγια. Ακολούθησε πραξικόπημα του Μαχμούντ Αμπάς και της κλίκας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger