Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

ΠΕΣΑΜΕ ΑΠ ΤΑ ΣΥΝΕΦΑ ....«Καμπάνα» 5.000 ευρώ σε βενζινάδικο σε νησί των Β. Σποράδων,


 Διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ επιβλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε πρατήριο υγρών καυσίμων σε νησί των Β. Σποράδων, κατόπιν ελέγχου και αναφοράς που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Κινητικής Ομάδας Ελέγχου Ξάνθης.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε για παράβαση των κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων, καθώς κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μη κανονικό δείγμα αμόλυβδης βενζίνης.

Υπάλληλοι του 9ου Τμήματος Κινητής Ομάδας Ελέγχου Ξάνθης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Θεσσαλονίκης έκαναν στις 6 Ιουνίου 2023 απόβαση στο νησί των Βορείων Σποράδων, στο οποίο πραγματοποίησαν έλεγχο στις αντλίες, αλλά και στο βυτιοφόρο ανώνυμης εταιρεία πετρελαιοειδών και χημικών προϊόντων.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το δείγμα της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων ήταν μη κανονικό, καθώς η τάση ατμών που σημειώθηκε και στις τρεις δειγματοληψίες ξεπερνούσε το μέγιστο επιτρεπτό όριο των θερινών προδιαγραφών.

Σημειώνεται ότι η τάση ατμών φανερώνει για μια ορισμένη θερμοκρασία, την ευκολία ή δυσκολία με την οποία εξατμίζεται ένα υγρό ή εξαχνώνεται ένα στερεό. Έτσι μία «μεγάλη τάση ατμών» φανερώνει την ευκολία της εξάτμισης ή εξάχνωσης μιας χημικής ουσίας και αντιστρόφως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger