Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

«Χειρόφρενο» σε μετρό, προαστιακό και σιδηρόδρομο, δεμένα τα πλοία, καθηλώνονται αεροπλάνα

 


Από σήμερα και η απεργία των αυτοκινητιστών ταξί στην Αττική

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και στον προαστιακό της Αττικής, καθώς έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, απόφαση για απεργία έχουν πάρει τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) όσο και η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης και άλλα σωματεία.

Παναττική απεργία έχουν προκηρύξει τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, καλώντας τους ναυτεργάτες στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου να συμμετάσχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση στα Προπύλαια. Επιπλέον, οργανώνουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά (πλοία «Blue Star»). Στην απεργία συμμετέχει και η ΠΕΠΡΝ (Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών).

Απόφαση για απεργία έχουν πάρει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι τηλεπικοινωνιακοί των αεροδρομίων, καθηλώνοντας αύριο τα αεροπλάνα.

Ακινητοποιούνται Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ

Σε 24 απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι σε Μετρό (Γραμμές 2 και 3), Ηλεκτρικό (γραμμή 1 ΗΣΑΠ) και Τραμ, με αποφάσεις σωματείων τους.

Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ θα κινηθούν αύριο, Τετάρτη, λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Χειρόφρενο από σήμερα τα ταξί

Σε 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο (από τις 6 π.μ. της Τρίτης έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης) προχωρά το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ). Σήμερα πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 10 π.μ. στη συμβολή των οδών Σπ. Πάτση και Λ. Αθηνών και πορεία στο υπουργείο Μεταφορών. Αύριο καλεί σε συγκέντρωση στις 9 π.μ. στα γραφεία του και πορεία με τα αυτοκίνητα μέχρι το Περιστέρι, όπου στις 11 π.μ. θα γίνει συνέλευση στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. «Σηκώνουμε χειρόφρενο απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, με σύνθημα "`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας". Απεργούμε 27 και 28 Φλεβάρη», σημειώνουν καλώντας στη 48ωρη απεργία οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί.

Με βιομηχανία μηνύσεων και αυταρχισμού απαντά η κυβέρνηση

Με αυταρχισμό απαντά η κυβέρνηση στο απεργιακό κύμα που αύριο «νεκρώνει» τη χώρα, επιστρατεύοντας τις αγωγές και τις μηνύσεις για να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων.

Μέχρι στιγμής, οι αγωγές, με τις οποίες η κυβέρνηση της ΝΔ ζητά να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι αποφάσεις τους για απεργία και θα συζητηθούν σήμερα το μεσημέρι στο δικαστήριο, αφορούν την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας, την Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και την Ενωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναερίου Κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger