Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Αύξηση και επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας εδώ και τώρα!


Στάση εργασίας και συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη, στις 12 μ., στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

RIZOSPASTIS

Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας, ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες, αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά 13ου - 14ου μισθού και αναγνώριση προϋπηρεσίας 2016 - 2017 για μισθολογική εξέλιξη απαιτούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της σημερινής παναττικής στάσης εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.). Οι εργαζόμενοι στην Αθήνα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 12 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσφατη υπουργική απόφαση για τον επανακαθορισμό των δικαιούχων και του ύψους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας διατηρεί τους απαράδεκτους αποκλεισμούς και διαχωρισμούς σε βάρος χιλιάδων εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες Υγείας.

«Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι συνεχίζεται η κοροϊδία από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που αρνούνται την επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων στο Δημόσιο - αν και εργαζόμαστε σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, εκτεθειμένοι σε πληθώρα παραγόντων κινδύνου.

Ταυτόχρονα, παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το 2018, "για έξοδο από τα μνημόνια" και της κυβέρνησης της ΝΔ, το 2022, "για έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία", παραμένουν οι περικοπές στους μισθούς και η κατάργηση των επιδομάτων εορτών και αδείας, που επιβλήθηκαν με τα "μνημονιακά" μισθολόγια», σημειώνει στο κάλεσμα για τη σημερινή κινητοποίηση το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger