Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΓΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 


Πιο δυνατή η φωνή του λαού των Σποράδων στην Περιφέρεια!


ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ -ΚΟΥΡΕΤΑΣ


Εκ μέρους της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας,  χαιρετίζουμε τους ανθρώπους του μόχθου των Σποράδων που ξεπερνώντας εκβιαστικά διλήμματα,  ψεύτικες υποσχέσεις, τις απειλές και τις παρεμβάσεις μεγάλων οικονομικών συμφερόντων συνέβαλαν καθοριστικά με την ψήφο τους στο δυνάμωμα της αγωνιστικής φωνής μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ιδιαίτερα όλους όσοι έκαναν πρώτη φορά αυτό το βήμα, τους νέους και τις νέες που θέλουν «να πάμε αλλιώς και όχι όπου βγει».

Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων η Λαική Συσπείρωση κατέγραψε μεγάλη άνοδο σε ψήφους (1.819, + 836) και ποσοστά (25,07%, + 11,72) σε σχέση με το 2019 καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση. 

Η εκλογική ενίσχυση του ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΚΚΕ εκφράζει σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη του λαού των νησιών στη δύναμη που με συνέπεια πάλεψε όλο αυτό το διάστημα  ενάντια στις πολιτικές για  τα κέρδη των λίγων, αλλά και την ελπίδα να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησής τους βάζοντας μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες των πολλών.

Μέσα και κυρίως έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο πιέσαμε τη νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή του κ. Αγοραστού για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή των νησιωτών, για τον ακτοπλοικό αποκλεισμό, τα αντιπλημμυρικά έργα, για μέτρα αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, για το «χαράτσι» στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου και δεκάδες άλλα προβλήματα.

Τα φέραμε στο προσκήνιο της πολιτικής αντιπαράθεσης,  ενάντια στις ψευτοδιακηρύξεις τόσο του κ. Αγοραστού όσο και του νέου επικεφαλής της παράταξης ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουρέτα για  «αστραφτερά έργα»,  «πράσινης ανάπτυξης» και μεγάλες «επενδύσεις», που βούλιαξαν και φέτος τη Σκιάθο, το Βόλο, όλη τη Θεσσαλία με ανυπολόγιστες συνέπειες για το μέλλον αυτού του τόπου.

Όπως τονίσαμε και προεκλογικά, οι κ. Αγοραστός και Κουρέτας μοιάζουν πολιτικά σαν δυο σταγόνες νερό, αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου αντιλαικού νομίσματος.

Είναι συνυπεύθυνοι για τις αποφάσεις που ο ένας έφερνε για ψηφοφορία και ο άλλος ανεχόταν ή σφύριζε αδιάφορα ή κρυβόταν επιμελώς. Έτσι ψηφίστηκαν την προηγούμενη τετραετία στο Περιφερειακό Συμβούλιο προϋπολογισμοί, τεχνικά προγράμματα, από τα οποία απουσίαζαν έργα προστασίας του λαού, το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Θεσσαλίας 2021 -2025. Έχουν από κοινού ευθύνες για την πολιτική που έπνιξε την Θεσσαλία στις λάσπες.

Από κοινού συμφωνούν μεταξύ άλλων:

- Στην λεγόμενη ''πράσινη ανάπτυξη'' που σημαίνει ενεργειακά χαράτσια, φωτοβολταϊκά στα χωράφια, αιολικά στα βουνά και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και LNG στο Παγασητικό.

- Στο να δίνονται μέσω ΕΣΠΑ, Ταμείου Ανάκαμψης εκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους την ώρα που δεν δίνεται σεντ για έργα προστασίας του λαού.

- Στη μετατροπή της περιοχής σε Αμερικανο- ΝΑΤΟικό ορμητήριο με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται

Επιπλέον:

-Υποκλίνονται στα εφοπλιστικά κέρδη, συναινώντας στην ουσία στον πεντάμηνο ακτοπλοικό αποκλεισμό μας, είτε με ένα καράβι στη γραμμή είτε με δύο που φεύγουν την ίδια ώρα… 

-Δεν έχουν βγάλει άχνα για  την εξίσωση του νησιωτικού ΦΠΑ με το 3ο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που επιβαρύνει τις τσέπες μιας τετραμελούς οικογένειας με 800 ευρώ το χρόνο.

Σποραδίτες και Σποραδίτισσες,

Ενόψει του β΄ γύρου των εκλογών 

-ξεχύθηκαν τα κυβερνητικά μπουλούκια, για να στηρίξουν την επανεκλογή του εκλεκτού τους, προκαλώντας τη γενική θυμηδία με δηλώσεις όπως αυτές του υφυπ. Ναυτιλίας κ. Παππά χτες από τη Σκόπελο «ο Αγοραστός ήταν πολύ σκληρός μαζί μου…», ενώ ήδη «κόπηκε» το Μαντούδι…

-ανεβαίνουν από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ χιλιοπαιγμένες παραστάσεις  περί από κοινού «στήριξης προοδευτικών υποψηφίων», μόνο που ο λαός τις έχει βαρεθεί και δεν κόβει εισιτήριο…

-αποκαλύφθηκε ο ρόλος της κ. Τζανακούλη με τους απλούς ψηφοφόρους της να έχουν αηδιάσει από τα αλισβερίσια της με τη ΝΔ και τον κ. Αγοραστό, που κατέληξαν ήδη σε δήλωση μετανοίας... 

Η Λαική Συσπείρωση και το ΚΚΕ δεν λένε άλλα μπροστά και άλλα πίσω! Δεν εμπαίζουμε τους ανθρώπους της δουλειάς, για να ψαρέψουμε σε θολά νερά την ψήφο τους και μετά να τη βγάλουμε στο σφυρί! 

Στον πρώτο γύρο καταδείξαμε την ουσιαστική σύμπλευση όλων αυτών των δυνάμεων στις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή μας

Ετσι και στον δεύτερο γύρο της Κυριακής 15 του Οκτώβρη καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία των νησιών,  όσους στήριξαν και ενίσχυσαν την «Λαϊκή Συσπείρωση» να  καταδικάσουν τόσο τον «καλύτερο» περιφερειάρχη της ΝΔ κ. Αγοραστό όσο και τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουρέτα που φιλοδοξεί να γίνει νέος μηχανοδηγός στις ίδιες ράγες.

 Να πάνε στην κάλπη με κριτήριο την καταδίκη της πολιτικής που υπηρετούν! Να τους «μαυρίσουν»  με  λευκό  ή άκυρο.

Μπροστά  στην προδιαγεγραμμένη  κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα από την κυβέρνηση, με τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων, των υποτακτικών  τους στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, μπαίνουμε μπροστά για την οργάνωση της πάλης των πολλών, για να μπει τέλος στη βαρβαρότητα και να μπορέσουμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει στον 21Ο αιώνα! 

Σκόπελος, 13/10/2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger