Για τα ροδάκινα:
3 ροδάκινα απο την λαικη αγορα
2 μεγάλο κλωνάρια βασιλικό
Για τη σαλάτα:
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού μέλι
30 ml βαλσαμικό ξίδι
10 ml χυμός λεμονιού
70 ml ελαιόλαδο
2 ντομάτες σε φέτες
4 κουτ. σούπας πεκάν, καβουρδισμένα στον φούρνο στους 160°C για 6-8 λεπτά, σπασμένα
150 γρ. τυρί φέτα, κομματιασμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:

Σοτάρουμε τις φέτες ροδάκινου σε ζεστό σχαροτηγανο για 1 λεπτό σε κάθε πλευρά, περιχύνουνε το μέλι και βγάζουμε απο την φωτιά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με το πιρούνι τη μουστάρδα, το μέλι, το βαλσάμικο, και τον χυμό απο λεμόνι. Προσθέτουμε σταδιακά και το ελαιόλαδο, μέχρι να δημιουργηθεί μια σάλτσα λεία.

Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τις ντομάτες με τα πεκάν, περιχύνουνε 3κ.σ. απο τη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τυρί.

Τακτοποιούμε στο κέντρο ή περιμετρικά τις φέτες απο ροδάκινο και σερβίρουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου