Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Χωρίς τελειωμό τα προβλήματα στα Κέντρα Υγείας στη Μαγνησία



ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΣΑ

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν στην πλειοψηφία τους τα Κ.Υ. της Μαγνησίας, με μικρές εξαιρέσεις.

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΟΒ Ζαγοράς του ΚΚΕ, επανήλθαν εκ νέου στο προσκήνιο προβλήματα χρονίζοντα για τα Κέντρα Υγείας.
Μιλώντας στη «Θ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας

Μαγνησίας, Γιάννης Γατής, αναφέρθηκε για πολλοστή φορά, στις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού που αντιμετωπίζουν τα κέντρα υγείας, τονίζοντας ότι «στη Ζαγορά υπάρχει ένα γενικός ιατρός που είναι διευθυντής κι έπρεπε να φύγει με σύνταξη, ωστόσο παραμένει, ενώ υπάρχουν και τρεις αγροτικοί γιατροί». Επίσης, όπως συμπλήρωσε «στη Ζαγορά πήραν οδοντίατρο χωρίς αντικείμενο. Υπάρχουν εργαλεία αλλά δεν υπάρχει οδοντίατρος, καθώς είναι αποσπασμένη. Επίσης δεν υπάρχει παιδίατρος. Αν φρόντιζε η Πολιτεία τα Κέντρα Υγείας θα υπήρχε αποσυμφόρηση και στα Νοσοκομεία».
Μάλιστα αναφέρθηκε και στην έλλειψη διοικητικού προσωπικού στο Κ.Υ. Ζαγοράς, καθώς όπως είπε «ο μοναδικός διοικητικός υπάλληλος που ήταν στη Ζαγορά συνταξιοδοτήθηκε το καλοκαίρι με αποτέλεσμα να μετακινούνται συνάδελφοι από το Βελεστίνο στη Ζαγορά για να διεκπεραιώνουν υποθέσεις και μέχρι και σήμερα το θέμα δεν έχει λυθεί».
Πέραν από τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, ελλείψεις υπάρχουν και στα πληρώματα ασθενοφόρων, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο, από τις έξι θέσεις, είναι καλυμμένες οι μισές, ενώ αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και στο Βελεστίνο. «Υπάρχουν ασθενοφόρα και δεν υπάρχει πλήρωμα ασθενοφόρου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γατής.
Ένα επίσης, σοβαρό θέμα είναι τα μικροβιολογικά εργαστήρια, που σύμφωνα με τον πρόεδρο «Από το 2015 δεν λειτουργούν τα μικροβιολογικά εργαστήρια σε Βελεστίνο, Ζαγορά, Αργαλαστή και Σκόπελο. Μόνο στη Σκιάθο και στον Αλμυρό, λειτουργούν μικροβιολογικά εργαστήρια, ενώ εδώ κι ένα χρόνο δε λειτουργεί το ακτινολογικό στη Σκόπελο – Το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου είναι η μοναδική δημόσια δομή».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Γατής ρωτήθηκε και για το θέμα της θέρμανσης στα Κέντρα Υγείας. Όπως είπε «Έχει γίνει διαγωνισμός και υπάρχει επάρκεια όσον αφορά στη θέρμανση. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, όπου εκεί το κτίριο είναι υπό κατάρρευση. Για ποια θέρμανση να μιλήσουμε εκεί;»
Σχολιάζοντας τις ελλείψεις που παρατηρούνται και την εικόνα που παρουσιάζουν τα Κέντρα Υγείας, σχολίασε «από το 2010 με τη μαζική φυγή γιατρών, δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα. Η Πολιτεία αν θέλει να στηρίξει την πρωτοβάθμια υγεία θα πρέπει να κάνει κάτι άμεσα. Είναι κρίμα για τον κόσμο της επαρχίας να μην μπορεί να λάβει ιατρική φροντίδα. Είμαστε εργαζόμενοι 35 χρόνια και τα έχουμε ζήσει τα Κέντρα Υγείας από την ίδρυσή τους και μας λυπεί ιδιαίτερα να βλέπουμε αυτή την κατάσταση κατάρρευσης που επικρατεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger