Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Σταμάτης Περίσσης : «Η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ είναι για κράξιμο»

 Με δύο γιατρούς θα μείνει το Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σκοπέλου


«Το Κέντρο Υγείας είναι σε άθλια κατάσταση. Η Περιφέρεια σηκώνει τα χέρια και λέει ότι δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, η 5η ΥΠΕ ούτε ψυχή, ούτε φωνή, ούτε

ακρόαση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Περίσσης μιλώντας τόσο για το κτηριακό πρόβλημα του Κέντρου Υγείας, όσο κυρίως για το γεγονός ότι στερείται ιατρικού προσωπικού.«Η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ είναι για κράξιμο, όχι για κριτική», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας του νησιού, το οποίο θα μείνει με μόλις δύο γιατρούς για να εξυπηρετήσει ολόκληρο το νησί. Ο κ. Περίσσης δήλωσε οργισμένος με τη κατάσταση αυτή, στρέφοντας τα βέλη του στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια, επισημαίνοντας πως είναι κατάντια για το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου αυτή η εξέλιξη.

Αναφορικά με το κτηριακό, ο Δήμαρχος σημείωσε πως υπάρχει μελέτη για την αποκατάσταση των ζημιών, όμως έθεσε ως προτεραιότητα τη στελέχωσή του. «Το κυριότερο είναι ότι δεν έχουμε γιατρούς στο Κέντρο Υγείας. Φεύγουν δύο γιατροί και το ΚΥ που εξυπηρετεί Σκόπελο, Γλώσσα, Έλιος και Αλόννησο μένει με την Διευθύντρια, που είναι παιδίατρος και έναν καρδιολόγο. Οπότε σαν παιδάκια μικρά που είμαστε θα πηγαίνουμε στην παιδίατρο να μας γιατρεύει. Είναι κατάντια για το Κ.Υ. Σκοπέλου», υπογράμμισε εμφατικά, επισημαίνοντας πως ένας παθολόγος ήδη παραιτήθηκε κι ακόμη ένας που εργάζεται αυτή τη στιγμή, σύντομα θα φύγει κι αυτός.

Ο κ. Περίσσης δεν έκρυψε την αγανάκτησή του για την κατάσταση του Κέντρου Υγείας δηλώνοντας όχι απλά θυμωμένος, αλλά οργισμένος.

«Είμαι οργισμένος, όχι απλά θυμωμένος. Εδώ έχουν γίνει στο νησί μας διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, συμβούλια, δεν μένει τίποτα άλλο από το να κλείσει το νησί. Να έρθει κανένας από τους υπευθύνους και να αρρωστήσει στο νησί και να μην ξέρει τι του γίνεται», ανέφερε.

Σημείωσε σε πως εδώ και δύο χρόνια υπάρχουν τρία ασθενοφόρα ακινητοποιημένα και «πεταμένα» σε έναν σκουπιδότοπο του Δήμου. «Ζητάμε την απομάκρυνσή τους και μας διαβεβαιώνουν ότι θα απομακρυνθούν και η απομάκρυνση που έκαναν ήταν ότι τα πήραν από εκεί που ήταν και τα έβαλαν μπροστά στην είσοδο του ΚΥ. Η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ είναι για κράξιμο, όχι για κριτική, για κράξιμο. Εάν υπάρχουν Υπουργοί και Υφυπουργοί και είναι ικανοποιημένοι, εγώ τους συγχαίρω», τόνισε ο ίδιος, βάζοντας στο στόχαστρο για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας, την 5η Υγειονομική Περιφέρεια.

Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος ανέφερε πως έρχεται νέο μικρό ασθενοφόρο με τη συνδρομή τριών χορηγών, της ΔΕΔΔΗΕ, της Cosmote – δώρισαν 15.000 ευρώ- και του κ. Σταματίου- δώρισε σχεδόν 25.000 ευρώ-, ενώ η κ. Τίτη  Ψιλάκη Πετραλιά με την κόρη της  Νίνα  Ψιλάκη  και ο κ. Πέτρος Παπαϊωάννου φίλος της Σκοπέλου   προσέφεραν 6.000 ευρώ έκαστος, έτσι ώστε να γίνει προμήθεια του επιπλέον εξοπλισμού για το νέο ασθενοφόρο.

Απρόσμενα καλή η τουριστική κίνηση στη Σκόπελο- Να συνεχιστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Β. Ελλάδα

Εκτός όμως από το Κέντρο Υγείας και τα μείζονα προβλήματά του, ο κ. Περίσσης μίλησε και για την τουριστική κίνηση αυτό το καλοκαίρι στο νησί, επισημαίνοντας πως ήταν απρόσμενα καλή, δεδομένης της κατάστασης με την πανδημία. Σημείωσε πως οι ξένοι επισκέπτες δεν ήρθαν, όπως είθισται, όμως η Σκόπελος δέχτηκε έναν μεγάλο αριθμό Ελλήνων επισκεπτών.

Η συνεχής προσπάθεια αυτά τα δύο χρόνια για την προβολή της Σκοπέλου, απέδωσε καρπούς, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, μιας και η Σκόπελος ήταν παρούσα σε όλα τα δίκτυα και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Σημαντικό ρόλο, όπως είπε ο κ. Περίσσης , στην τουριστική κίνηση έπαιξε και το καράβι με δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο  άλλαξε τα δεδομένα για τις Σποράδες.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που βοήθησε σημαντικά στην έλευση επισκεπτών. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η φετινή καινοτομία του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, που επέτρεπε σε επισκέπτες να κάνουν τριήμερες διακοπές με όλα τα έξοδα πληρωμένα, αντί για έξι και επτά ημέρες, όπου υπήρχαν έξοδα που επιβάρυναν τον ωφελούμενο, ενίσχυσε την κίνηση.

«Αυτό ήταν πολύ σημαντικό και καινοτόμο και είχε πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν και η προσέλευση νεολαίας στα νησιά μας που αλλάξανε και το κλίμα συνολικά», σχολίασε ο κ. Περίσσης, που δήλωσε ευχαριστημένος για την τουριστική εικόνα, δεδομένων των συνθηκών. Μάλιστα τόνισε πως ανοίγονται και προοπτικές για τα επόμενα χρόνια με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει να υπάρχει η ακτοπλοϊκή γραμμή από την Βόρεια Ελλάδα και με την προϋπόθεση ότι την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της εταιρείας,  θα υπάρξουν και τα υδατοδρόμια τόσο στην Σκόπελο όσο  και στην Αλόννησο , που θα έχει απότοκο την έναρξη δρομολογίων με υδροπλάνα από τον Βόλο, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Σε ότι αφορά τα υδατοδρόμια, ο κ. Περίσσης σημείωσε πως είναι απόλυτα εφικτό να ξεκινήσουν τις διαδρομές τους από την άνοιξη του 2022, επισημαίνοντας πως εκκρεμεί μόνο η άδεια λειτουργίας του υδατοδρομίου, η οποία αναμένεται έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ οι υποδομές που χρειάζονται για το λιμάνι της Σκοπέλου και το εναλλακτικό λιμάνι του Αγνώντα, δεν είναι βαριές και μπορούν άμεσα να πραγματοποιηθούν, με τις διαδικασίες ήδη να έχουν κινηθεί.

Τέλος, ο κ. Περίσσης ανέφερε πως έχει δημοπρατηθεί το έργο για το λιμάνι του Αγνώντα και έως τις 15 Σεπτεμβρίου, εάν δεν υπάρξουν προβλήματα με ενστάσεις, θα αναδειχθεί και ο ανάδοχος, που θα ξεκινήσει άμεσα εργασίες, προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο και να είναι έτοιμο το επόμενο καλοκαίρι.

https://magnesianews.gr/slider/dimarchos-skopeloy-sto-radio-ena-i-dioikisi-tis-5i-ype-einai-gia-kraximo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger