Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Άγρια κακοποίηση από τον σύντροφό της καταγγέλλει 25χρόνη – “Εφιάλτης” οι διακοπές στη Σκόπελο

Σε άγριο καβγά εξελίχθηκαν οι διακοπές για ένα νεαρό ζευγάρι από την Αθήνα που επέλεξαν τη Σκόπελο για να ηρεμήσουν και να ξεκουραστούν. Μόνο που οι

διακοπές μόνο ήρεμες δεν ήταν. Προχθές ο καβγάς φαίνεται πως ξεκίνησε από το πρωί για το νεαρό ζευγάρι, έναν 27χρονο και την 25χρονη σύντροφό του. Ειδικότερα η γκρίνια ξεκίνησε στις 10 το πρωί, όταν ο 27χρονος θύμωσε με την κοπέλα του, γιατί αυτή δεν του είπε καλημέρα. Αυτός φέρεται να νευρίασε και να «μούτρωσε» και άρχισε να συμπεριφέρεται άσχημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έβαλε την 25χρονη με τη βία μέσα στο αυτοκίνητό του και δεν την άφηνε να βγει έξω. Ο καβγάς συνεχίστηκε και μέσα στο όχημα, αλλά σε κάποιο σημείο, ενώ το αυτοκίνητο βρισκόταν κοντά στο Δημαρχείο Σκοπέλου, η νεαρή Αθηναία κατάφερε να το σκάσει. Βγήκε έξω και κατευθύνθηκε πίσω στο δωμάτιο που νοίκιαζαν για τις διακοπές τους. Ο νεαρός επέστρεψε επίσης πίσω στο δωμάτιο και το ζευγάρι λογόφερε, ενώ ο 27χρονος φέρεται να έσπασε μία γυάλινη λάμπα που υπήρχε στον διάδρομο του καταλύματος, όπου διέμεναν.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κοπέλα τον παρακάλεσε να της δώσει χρήματα, προκειμένου να μπορέσει να φύγει από το νησί. Τότε ο καβγάς έγινε έντονος και ο 27χρονος φέρεται να την έπιασε από τα μαλλιά και να τη χτύπησε σε τοίχο, ενώ την έβριζε. Η κοπέλα κατάφερε να πιάσει το κινητό της τηλέφωνο και κάλεσε τη μητέρα της, αλλά ο 27χρονος φέρεται ότι της άρπαξε τη συσκευή από το χέρι και να έβρισε και τη μητέρα. Τελικά η κοπέλα κλείστηκε στο μπάνιο του δωματίου και ειδοποιήθηκε η αστυνομία που συνέλαβε τον νεαρό σύντροφό της. Από την πλευρά του ο 27χρονος φέρεται να δήλωσε ότι δεν έγινε τίποτα από όσα κατήγγειλε η κοπέλα του και πως αυτή έκρυψε την κάρτα ανάληψης χρημάτων στο δωμάτιο και πως δεν του την έδινε.
Ο 27χρονος κρατήθηκε προχθές στην Αστυνομία και χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου του ασκήθηκε δίωξη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή, αλλά και για εξύβριση.

Η υπόθεση θα εκδικαζόταν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, αλλά αναβλήθηκε, καθώς το ζευγάρι ζήτησε να γίνει ποινική διαμεσολάβηση. Μάλιστα ο νεαρός φέρεται να ζήτησε συγνώμη και η 25χρονη να δήλωσε ότι τον αγαπάει.
Σύμφωνα με την ποινική διαμεσολάβηση επί αυτόφωρης διαδικασίας, αυτή επιτρέπεται μόνον, εφόσον το δικαστήριο αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης, όπως και έγινε στην περίπτωση του ζευγαριού, εξετάζοντας αυτεπαγγέλτως, αν συντρέχει περίπτωση να επιβληθούν στον υπαίτιο περιοριστικοί όροι. Επίσης, σε περίπτωση που σε βάρος του φερόμενου ως δράστη, ενεργείται προκαταρκτική εξέταση, ο εισαγγελέας, πριν από κάθε άλλη ενέργεια, μπορεί να διατάξει τη διενέργεια ιατρικής πραγματογνωμοσύνης του θύματος, να εξετάσει κάθε μάρτυρα που προτείνεται και να καλέσει τον ύποπτο για την τέλεση της πράξης, να παράσχει εξηγήσεις.
Εφόσον ο φερόμενος ως δράστης δεν υποβάλει με τις εξηγήσεις του δήλωση περί ποινικής διαμεσολάβησης, καλείται για τον σκοπό αυτό από τον αρμόδιο εισαγγελέα, οπότε και λαμβάνει προθεσμία μέχρι τριών ημερών για να απαντήσει. Αν η απάντησή του είναι ρητώς ή σιωπηρώς αρνητική, κινείται η ποινική διαδικασία, ενώ σε περίπτωση θετικής απάντησης, ο εισαγγελέας ενημερώνει σχετικώς τον παθόντα, παρέχοντάς του αντίστοιχη προθεσμία, για να δηλώσει αν δέχεται ή όχι τη διαμεσολάβηση.
Εφόσον η απάντηση του παθόντος είναι αρνητική ή δεν επέλθει τελικά συμφωνία, κινείται η ποινική διαδικασία, ενώ σε περίπτωση θετικής απάντησης, ο εισαγγελέας θέτει τη δικογραφία με διάταξή του σε ειδικό αρχείο της Εισαγγελίας.
Αν ο υπαίτιος συμμορφωθεί προς τους όρους της ποινικής διαμεσολάβησης για χρονικό διάστημα τριών ετών, τότε η σχετική διαδικασία ολοκληρώνεται και εξαλείφεται η ποινική αξίωση της Πολιτείας, για το αδίκημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger