Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Φωτογραφικό υλικό για την τιμητική εκδήλωση της κ. Μαρίας Δελήτσικου Παπαχρίστου

 


 

Το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο «Ορφέας», στη Σκόπελο, τιμητική εκδήλωση για την βράβευση της

συμπατριώτισσας μας φιλολόγου και συγγραφέως κ. Μαρίας Δελήτσικου – Παπαχρίστου, με την απονομή ειδικής αναμνηστικής πλακέτας, για την πολύτιμη προσφορά της στα Γράμματα και τον Πολιτισμό της Νήσου Σκοπέλου, σε υλοποίηση της υπ’ αριθμ. 72/2021 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου.

 

















Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου κ. Μαρία Σοφικίτου – Σίσκου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους ομιλητές και τους πολυάριθμους παριστάμενους στην εκδήλωση, διάβασε τους χαιρετισμούς της Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ζέττας Μακρή και του βουλευτή Μαγνησίας κ. Αθανασίου Λιούπη και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην συγγραφέα και το έργο της.

 

Θερμούς χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου & Πρόεδρος του ΔΛΤΣ κ. Άγγελος Ξηντάρης, ο οποίος υπήρξε συνάδελφος της τιμώμενης στο Γυμνάσιο Γλώσσας Σκοπέλου, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ελισάβετ Χρόνη και ο καρδιολόγος ιατρός κ. Δημήτριος Κρικίδης, οι οποίοι υπήρξαν μαθητές της και εξήραν την προσωπικότητα της. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος  Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης αναφέρθηκε με θέρμη στο έργο της, την συνεχάρη και της επέδωσε την τιμητική πλακέτα. 

 

Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος π.  Κωνσταντίνος Καλλιανός και  η διδάκτωρ φιλολογίας και διακεκριμένη συγγραφέας του ΕΚΠΑ κ. Ανθούλα Δανιήλ, οι οποίοι αναφέρθηκαν διεξοδικά στο εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο της τιμώμενης.

 

Στη μεστή και συγκινητική ομιλία της η κ. Δελήτσικου-Παπαχρίστου αναφέρθηκε στα βιβλία της, που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς τη Σκόπελο και ευχαρίστησε θερμά τον κόσμο για την παρουσία του.

 

Την συγκινητική και όμορφη εκδήλωση στον κατάμεστο  υπαίθριο χώρο του «ΟΡΦΕΑ» κάτω από το φως της πανσελήνου, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης, οι ιερείς του νησιού, ο Αντιδήμαρχος Σκοπέλου κ. Αριστείδης Βούλγαρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου & Πρόεδρος του ΔΛΤΣ κ. Άγγελος Ξηντάρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μαρία Σάββα, Βασίλειος Ρόδιος καθώς και πλήθος κόσμου. 

 

Την όλη εκδήλωση μπορείτε να την δείτε στο:

 

https://www.youtube.com/watch?v=66IMM1DX7A8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger