Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Θοδωρής Τζούμας - Δήμαρχος Σκιάθου.........έχεις "αυτοπεποίθηση λόγω άγνοιας κι ασχετοσύνης".

 Άφησα μέρες να περάσουν, για να είναι και τα πνεύματα πιο ήρεμα.

Έφυγε ο πρώτος (!) σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος, ο Νίκος Πασχάλης, από τον συνδυασμό του κ. Τζούμα. Αυτά που τον συνδέουν με τον κ. Τζούμα είναι πολλά, αφού ήταν κοντά από το προηγούμενο "επάγγελμα" του κ. Τζούμα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο.
Αυτά που τους ξεχωρίζουν, επίσης πολλά. Ο πρώτος είναι σοβαρός επαγγελματίας, επιχειρηματίας, οικογενειάρχης κι έχει κι άλλες πολύ ουσιαστικές ασχολίες, για τις οποίες βέβαια δεν βγάζει πολλές φωτογραφίες, εκτός όταν ανακαλύπτει κανένα νέο αστερισμό ή αστέρι στο στοίβο. Μπορεί κανείς να διαφωνεί ή να συμφωνεί μαζί του για πέντε ή πενήντα πράγματα, σίγουρα όμως μπορεί να του λέει και να παίρνει την καλημέρα του και τη γνώμη του.
Ο δεύτερος, ο κ. Τζούμας, έχει αυτό που έγραψε ο Ανδρέας Δρυμιώτης στην Καθημερινή : "αυτοπεποίθηση λόγω άγνοιας κι ασχετοσύνης". Θα συμπλήρωνα εγώ και λόγω εμμονών, αλλά θα πει κάποιος πάλι, ότι αυτά μπορούν μια χαρά να πηγαίνουν μαζί. Κι ακόμα περισσότερο πάνε όλα μαζί με την υπέρμετρη ματαιοδοξία. Όπως το να ανεβάζει για παράδειγμα ο κ. Τζούμας στο FB μια φωτογραφία τη χούφτα του να κρατάει μια πρόσκληση που δείχνει ότι θα παραστεί σε ένα συνέδριο, τάχα κάνοντας σημαντική δουλειά.
Κι απ' την άλλη, πέφτω αυτές τις μέρες επάνω σε κάποιους δήμαρχους (γνωστοί μερικοί...), σε όποιο χρήσιμο Υπουργείο και κρίσιμο για τους ΟΤΑ έτυχε να πήγα αυτές τις μέρες για δουλειά. Ούτε φανφάρες, ούτε φωτό εντυπωσιακές, ούτε οι χούφτες με τις προσκλήσεις των Υπουργών στο FB. Απλά είναι εκεί κι ότι δεν βρίσκουν το ψάχνουν ή παίρνουν τηλέφωνα ακόμη και στις 12 τη νύχτα.
Και μετά θυμάμαι το νησί μου, που έχει κοπεί στα δύο από τη μουντουβάδα και κακία του κ. Τζούμα και των οικείων και των αμοιβόμενων λακέδων του.
Το χειρότερο βέβαια για τον κ. Τζούμα στην υπόθεση του Νίκου Πασχάλη, είναι ότι ο Νίκος δεν έφυγε από Δημοτικός Σύμβουλος. Έμεινε ανεξάρτητος. Είναι ακριβώς εκεί που δεν τον θέλει απολύτως κανένας από το στρατόπεδο του κ. Τζούμα. Έγινε αυτό που έτρεμαν όλοι τους καιρό τώρα` και μπορεί να μην είναι η μόνη περίπτωση από δω και πέρα.
Κι όλα αυτά δεν θα μας ένοιαζαν και πολύ, αν ο κ. Τζούμας συνέχιζε να βρίσκεται στην κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του απραξία. Όμως, είναι δήμαρχος του νησιού. Του νησιού που προσπαθεί απεγνωσμένα να συγκρατήσει την κοινωνική του συνοχή πρωτίστως, εν μέσω πανδημίας, οικονομικής κρίσης και κακών αποφάσεων κι ενεργειών από τον κ. Τζούμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger