Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Καταψυγμένα νέα


Πηγή: Θανάσης Καμπαγιαννης - f/b

Στο φύλλο της εφημερίδας Τα Νέα (29/1/2021), δεν υπάρχει καν ως είδηση το  πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Προσέξτε: ούτε καν ως είδηση! Υπάρχει η προβολή στο πρωτοσέλιδο μιας δικογραφίας κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ με τον υπέρτιτλο «Ξεκίνησε η εφαρμογή του νόμου για τις συναθροίσεις» με φωτό από παλιά συγκέντρωση. 

Βέβαια ο τίτλος είναι αβάσιμος: η δικογραφία δεν έχει καμία σχέση με τον νόμο Χρυσοχοϊδη, αλλά με το άρθρο του Ποινικού Κώδικα για την απείθεια. Ο νόμος Χρυσοχοϊδη εξακολουθεί να είναι σε αχρησία, για τον απλούστατο λόγο ότι κανείς πολίτης ή διοργανωτής συγκέντρωσης δεν τρελάθηκε να δώσει στην Αστυνομία (μέσω κωδικών taxis!) το ΑΦΜ του για να του καταλογίσουν ως αστικού υπεύθυνου ό,τι ζημιές γίνουν στη συγκέντρωση που οργάνωσε.

Απορώ: σήμερα που η εφημερίδα θα πρέπει να γράψει την είδηση για την δικογραφία που σχημάτισε η ΕΛΑΣ για τη χτεσινή συνάθροιση, πώς διάολο θα το κάνει για μια συγκέντρωση στην οποία δεν αναφέρθηκε καν; (Δεν είναι πλάκα, έψαξα μέχρι και στα αθλητικά).

Στη φωτογραφία, ο Ζάχος Δόγκανος διαβάζει τα (κατεψυγμένα) νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger