Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020

Σαν σήμερα ψόφησε η φασίστρια Φρειδερίκη – Στο όνομά της ο τόπος ποτίστηκε με πολύ αίμα


Στις 7 Φεβρουαρίου 1981 πέθανε η βασίλισσα Φρειδερίκη, μια γυναίκα που με το άκουσμα του ονόματός της ξυπνούν μνήμες συμφοράς. Αυτή η γυναίκα δεν ήταν τυχαίο πρόσωπο. Η ταγματάρχης της νεολαίας του Χίτλερ πρωταγωνίστησε στις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Υπεύθυνη για τα δεινά του τόπου. Υπεύθυνη για τις εκτελέσεις αγωνιστών και κομμουνιστών την περίοδο του Εμφυλίου και μετά. Όλες οι εκτελέσεις φέρουν την υπογραφή της.

Εν ενεργεία καραβανάς καταστρέφει μνημείο με τα ονόματα αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης


Σοβαρά ερωτηματικά γεννάει η αποκάλυψη ότι εν ενεργεία καραβανάς - Κωνσταντίνος Πονηράκος λέγεται- λειτούργησε σαν παρακρατικός και κατέστρεψε με βαριοπούλα τις μαρμάρινες πλάκες που είχε τοποθετήσει το ΚΚΕ, στην Τρίπολη, με τα ονόματα των καταδικασθέντων σε θάνατο και εκτελεσθέντων από το Έκτακτο Στρατοδικείο Τρίπολης αγωνιστών του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ – ΔΣΕ.

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στη Γλώσσα Σκοπέλου


Ενημερώθηκε το Α' Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου, πρωινές ώρες εχθές, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” Ν.Π. 9937,  το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Βόλο – Σκιάθο – Γλώσσα Σκοπέλου – Σκόπελο – Αλόννησο – Σκόπελο – Γλώσσα Σκοπέλου – Σκιάθο – Βόλο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα Γλώσσας Σκοπέλου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου.
Στο ανωτέρω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση πέντε (05) επιβάτες και δύο (02) Ι.Χ.Ε., ενώ δεν ανέμεναν επιβάτες προς επιβίβαση.

Φασολάδα Σκοπέλου

65101222_0030_pilio_fasolada-piliou

Υλικά για 4 - 6 άτομα:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου