Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΝΕΑ «Παγωμένες» κρατήσεις από Ιταλία στις Σποράδες

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν τις διεθνείς εξελίξεις οι επαγγελματίες των Βορείων Σποράδων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, με αφορμή το «πάγωμα» των κρατήσεων που
παρατηρείται το τελευταίο διάστημα από την ιταλική αγορά. Διατηρώντας την ψυχραιμία τους, τουριστικοί πράκτορες και ξενοδόχοι έχουν στρέψει το βλέμμα στην κατεύθυνση του κορονοϊού, που έχει προκαλέσει παγκόσμια αναστάτωση, ευελπιστώντας ότι θα αποκατασταθεί το διεθνές κλίμα ηρεμίας και σταθερότητας.
Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
«Χωρίς να υπάρχει λόγος σοβαρού προβληματισμού, υπάρχει μια ανησυχία αυτή την στιγμή γιατί ο ρυθμός των κρατήσεων «έπεσε» από τη βρετανική και τη σκανδιναβική αγορά. Από τους Ιταλούς δεν έχουμε πάρει ακόμη κρατήσεις» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο τουριστικός πράκτορας Αλέκος Ευσταθίου, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, ενώ σημειώνει ότι το φαινόμενο παρατηρείται τις δύο τελευταίες εβδομάδες.
Αναλύοντας τα δεδομένα, που σχετίζονται άμεσα με τη νέα επιδημία, ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου, αναφέρεται αυτολεξεί: «Αυτή την στιγμή λαμβάνουμε λιγότερες κρατήσεις απ’ ότι την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αυτό σημαίνει λίγα έως πολλά», για να προσθέσει ότι «εάν κοπάσει ο θόρυβος που έχει προκληθεί, ο κόσμος θα αποβάλλει το φόβο που τον διακατέχει».
Το συγκεκριμένο φαινόμενο αποδίδεται στη νέα επιδημία που επηρεάζει αρνητικά τις μετακινήσεις από και προς το εξωτερικό, με τον πρόεδρο των ξενοδόχων της Σκιάθου να εκφράζει την αισιόδοξη σκέψη ότι θα επιβεβαιωθούν ,τελικά, οι αρχικές θετικές προβλέψεις για τον τουρισμό, μόλις κοπάσει το κλίμα ανησυχίας που επικρατεί σε όλο τον κόσμο και συνιστά ψυχραιμία.
Ψύχραιμος και συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίζεται, ταυτόχρονα, ο επιχειρηματίας Αρης Δερβένης, «ψυχή» του εμβληματικού ξενοδοχείου «Skiathos Palace», ο οποίος υπογραμμίζει ότι: «Είμαστε όλοι σε φάση αναμονής και περιμένουμε. Οι Ιταλοί κατ’ αρχήν είναι πελάτες της τελευταίας στιγμής, δεν κάνουν κρατήσεις ακόμη. Υπάρχει ένα «κράτημα», αλλά δεν θεωρώ ότι είναι κάτι ανησυχητικό, ακόμη» είπε.
 Δίνοντας τον ορισμό του τουρισμού, τονίζει ότι βασίζεται στην καλή ψυχολογία και επηρεάζεται από τους εξωγενείς παράγοντες ενώ σημειώνει ότι «είμαστε αισιόδοξοι, διατηρούμε την ψυχραιμία μας, περιμένουμε τις εξελίξεις, πιστεύουμε ότι θα εξομαλυνθεί η κατάσταση και θα αποκατασταθεί το κλίμα και η ροή των κρατήσεων».
Με ανάλογο σκεπτικό παρακολουθούν τις εξελίξεις οι επαγγελματίες των νησιών και ευελπιστούν ότι το φαινόμενο που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα είναι παροδικό και δεν καθορίζει την συνολική εικόνα της φετινής τουριστικής σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger