Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Το Γυμνάσιο Σκοπέλου ευχαριστεί …και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο κ. Σταμάτη Περίσση




Το Γυμνάσιο Σκοπέλου <<Καισάριος Δαπόντες>>, ευχαριστεί τον Σύλλογο Γονέων για την αμέριστη συμπαράσταση και έμπρακτη συμβολή του κατά την θητεία του

στο σχολ.έτος 2019-20 και για το 2020-21, υπέρ των μαθητών και των αναγκών του σχολείου, όχι μόνο επειδή φρόντισαν όσο μπορούσαν για την βελτίωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού γενικά και ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας, όπως με την τοποθέτηση πλεξιγκλάς στα θρανία των μαθητών ή την εξασφάλιση ηλεκτρονικού υλικού, τάμπλετ – ίντερνετ υπέρ μαθητών, αλλά και για την καθοριστική συμβολή τους στην ανάδειξη των δημοκρατικών διαδικασιών και την καλλιέργεια του πνεύματος συνεργασίας μεταξύ καθηγητών, γονέων και μαθητών, γενικά και ιδιαίτερα στην περίοδο των φετινών καταλήψεων, που οδήγησαν στην πολύ σύντομη αποκατάσταση της ηρεμίας στο σχολικό περιβάλλον του Γυμνασίου και επίσης επειδή υπήρξαν υποστηρικτές και αρωγοί σε όλες τις πολιτιστικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες του σχολείου, με την θετική και ενθαρρυντική τους στάση τόσο προς τους διδάσκοντες καθηγητές/τριες όσο και προς τους μαθητές/τριες.
Ευχαριστούμε επίσης για παρόμοιους λόγους την Σχολική Επιτροπή του Δήμου Σκοπέλου, για την διαρκή και σταθερή ανταπόκρισή της σε όλα τα μέχρι τώρα αιτήματά μας αναμορφώνοντας κυριολεκτικά τον σχολικό χώρο σε επίπεδο ηλεκτρονικού εξοπλισμού, επίπλων και βελτίωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων. Και για όλα αυτά, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Πανταζή Σκλάβο για την αμέριστη δοτικότητά του προς το Γυμνάσιο.
Πέραν όμως όλων αυτών και ως κορυφαίο γεγονός στον αγώνα για την Παιδεία, είμαστε στην ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσουμε την ανάληψη δράσης από τον Δήμο Σκοπέλου για την κτιριακή επέκταση του Γυμνασίου, στο πλαίσιο σχετικού κρατικού προγράμματος για τα σχολικά κτίρια, σύμφωνα με το σχετικό κατατεθέν έγγραφό μας, περί Αναγκών του Σχολείου, προ των Χριστουγέννων, στον Δήμο Σκοπέλου και όπως κοινοποιήθηκε στην ΔΔΕ Μαγνησίας, ενέργεια η οποία θα οδηγήσει σε ένα σχολικό κτίριο 1200τ.μ. περίπου, με όλα τα εργαστήρια, αίθουσες και εξοπλισμό που απαιτεί ένα Σύγχρονο Σχολείο. Ένα σχολείο που θα υπηρετεί όχι μόνο την Γενική Αγωγή αλλά και την Ειδική Αγωγή, την Καλλιτεχνική και Μουσική Παιδεία, τις τρεις ξένες γλώσσες που διδάσκονται σταθερά πλέον, το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και την Ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών με την σχετική ειδικότητα, και όλους τους απαραίτητους χώρους, που να εξυπηρετούν τα αντίστοιχα μαθήματα, καθώς και τα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Πληροφορικής, άρτια εξοπλισμένα. Ένα σχολείο που θα είναι σε θέση με το κτίριό του, το διδακτικό προσωπικό του και τον εξοπλισμό του, να προσφέρει πάσης φύσεως ερεθίσματα στα παιδιά της Σκοπέλου ώστε να κατανοούν καλύτερα τον εαυτό τους, τις ανάγκες τους και τις ικανότητες τους, να μπορούν να καλλιεργούν τις κλίσεις τους και να χαράζουν σωστά τον δρόμο της ζωής τους.
Η ενέργεια αυτή του Δήμου Σκοπέλου ήταν η κορυφαία σε μια σειρά ενεργειών και βελτιωτικών επεμβάσεων στο σχολικό χώρο, με τις οποίες ανταποκρινόταν πάντα στα σχετικά αιτήματά μας περί αναγκών του Σχολείου Ευχαριστούμε για όλα αυτά τον Δήμο Σκοπέλου και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο κ. Σταμάτη Περίσση, που σαν πρώην εκπαιδευτικός, αναλαμβάνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες υπέρ της Παιδείας στο νησί της Σκοπέλου.
Η διευθύντρια Θεοδώρου Κυριακ
ή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger