Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

66η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΟΧΙ στις δηλώσεις της κας Γιαννάκου υπέρ του ΝΑΤΟ


Η πανδημία χάλασε τη φιέστα της Αθήνας και τη φιλοξενία εκατοντάδων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των ιμπεριαλιστικών κρατών. Οι εργασίες της 66ης Ετήσιας Συνόδου έγιναν διαδικτυακά από 18 έως 23 Νοέμβρη με αντικείμενο την προετοιμασία και τις προτεραιότητες του ιμπεριαλιστικού μηχανισμού για την επόμενη 10ετία.

Σε αυτή μίλησε ο κ. Μητσοτάκης, όπου αναφέρθηκε στην εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) σε αποστολές και επιχειρήσεις της λυκοσυμμαχίας, στη συμμετοχή της χώρας στις δαπάνες τους και ανέδειξε τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης, που είναι η συμβολή της στη διεύρυνση του αντικειμένου και των πεδίων των επιχειρήσεών τους. Δήλωσε περήφανος για τις αμυντικές δαπάνες, με τις οποίες ενισχύσαμε τη στρατηγική μας ικανότητα και συμμετείχαμε σε βασικούς μηχανισμούς και αποστολές του ΝΑΤΟ. Για τα Ελληνοτουρκικά επανέλαβε ότι πρέπει να μιλήσουμε και αν δεν συμφωνήσουμε να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η επίτευξη διευθετήσεων με την Αγκυρα θα μας επιτρέψει να προχωρήσουν απερίσπαστα οι ευρωατλαντικοί σχεδιασμοί στην αντιπαράθεσή τους με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Οσο και αν προσπαθεί να πείσει ο πρωθυπουργός εκθειάζοντας το ρόλο του ΝΑΤΟ, τη στιγμή που στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν συγκρούσεις όπου συμμετέχουν το ΝΑΤΟ και οι χώρες - μέλη του, μόνο κάποιος ανόητος θα δεχόταν τις ΝΑΤΟικές λύσεις και συνταγές. Το δολοφονικό σιδερένιο χέρι του ιμπεριαλισμού όπου συμμετέχει η αστική τάξη της Ελλάδας δεν είναι παράγοντας ασφάλειας, αλλά παράγοντας πολέμων και καταστροφών για τους λαούς. Η αστική τάξη της Ελλάδας και τα κόμματά της συμμετέχουν ξεδιάντροπα σε αποστολές και επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ σε βάρος των λαών.

Υπό την ομπρέλα της λυκοσυμμαχίας τα επικίνδυνα παζάρια με την Τουρκία

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η παρέμβαση του κ. Δένδια στη συνέλευση αυτή. Μεγαλύτερο, όμως, ενδιαφέρον έχουν οι συζητήσεις και τα παζάρια που έγιναν στην κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής Ασφαλείας στο πλαίσιο της 66ης Συνόδου. Ο Ελληνας ΥΠΕΞ εκεί κάλεσε την Αγκυρα να σταματήσει τις παράνομες έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και καταλήγοντας είπε: «Αν πιστεύει ότι έχει νόμιμα δικαιώματα μπορούμε να το συζητήσουμε κι αν δεν συμφωνήσουμε να πάμε στη Χάγη». Τέλος, ζήτησε την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, οι οποίες διακόπηκαν το 2016 μετά την αποχώρησή μας από αυτές. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Τούρκος εκπρόσωπος, Αχμέτ Γιλντίζ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «παρά τα όσα λέει η Ελλάδα πως τα μόνα θέματα προς συζήτηση είναι η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα, όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν και άλλα θέματα, Αιγαίο, χωρικά ύδατα, καθεστώς και αποστρατιωτικοποίηση νησιών».

Οι συζητήσεις στην παραπάνω Επιτροπή Ασφαλείας έγιναν υπό την ομπρέλα της λυκοσυμμαχίας, στις οποίες επί της ουσίας αμφισβητούνται τα σύνορα της χώρας, οι Συνθήκες - «αγκωνάρια» που διέπουν την παραχώρηση των νησιών μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε θάλασσα και αέρα. Τα παζάρια αυτά γίνονται με τις ευλογίες και σε επιτροπές των ΝΑΤΟικών, ενώ είναι αντίθετα με το Διεθνές Δίκαιο και ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για πολύ επικίνδυνες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Ο Ελληνας υπουργός Αμυνας με τη σειρά του εξέφρασε τη χαρά και την τιμή που μετέχει στη Σύνοδο, τόνισε δε ότι σέβεται πλήρως τις αρχές του Ατλαντικού Συμφώνου. Επίσης, πρόσθεσε ότι οι ελληνικές ΕΔ είναι σε ετοιμότητα να διαφυλάξουν την εθνική ακεραιότητα, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη «Συμμαχία». Ανέφερε ότι τις τουρκικές προκλήσεις τις αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία, στάθηκε στην ενίσχυση των ΕΔ σε μέσα και υλικά και στο ότι αυτές θα εξακολουθήσουν να έχουν παρουσία στις «ειρηνευτικές» αποστολές των ιμπεριαλιστών. Για τη διαδικασία «ΝΑΤΟ 2030» ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτίμησε ότι η «Συμμαχία» θα διατηρήσει τη βαρύτητά της στη διεθνή σκηνή, ενισχύοντας την πολιτική των συνεργασιών των κρατών - μελών με την ΕΕ.

Για μια ακόμη φορά η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της συμμετέχουν με τις ΕΔ στα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια, τη στιγμή που είναι σε όλους μας γνωστό ότι αυτά δεν αναγνωρίζουν στο Αιγαίο σύνορα, αντιμετωπίζοντάς το ως δικό τους επιχειρησιακό χώρο. Επιπλέον, πιέζουν για επικίνδυνες διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά με οδηγό όχι το Διεθνές Δίκαιο αλλά την παραμονή της Τουρκίας στους εγκληματικούς σχεδιασμούς τους. Δεν έχουν καμιά δουλειά οι ΕΔ να υποστηρίζουν τις φονικές επεμβάσεις από τη Λιβύη μέχρι τη Συρία, προκειμένου η αμαρτωλή «Συμμαχία» να δημιουργήσει ανάχωμα και υπεροχή στην περιοχή απέναντι στη ρωσική παρουσία.

Ο γγ του ΝΑΤΟ στην 66η Συνέλευση του οργανισμού δήλωσε μεταξύ άλλων ότι για να γίνει η «Συμμαχία» ισχυρή πολιτικά πρέπει να συνεχίζουμε να αναγνωρίζουμε ότι έχουμε διαφορές τις οποίες πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε ως φίλοι. Το ίδιο κάνουμε και στην Ανατολική Μεσόγειο και πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ παρείχε την πλατφόρμα για την Ελλάδα και την Τουρκία να έρθουν κοντά. Συνέχισε λέγοντας ότι με βάση το Διεθνές Δίκαιο και την αλληλεγγύη πρέπει να δημιουργηθεί ένας στρατιωτικός μηχανισμός αποσυμπίεσης που να μπορεί να αποτρέψει επικίνδυνα περιστατικά και ατυχήματα στην Ανατ. Μεσόγειο, με πολιτικές συζητήσεις για διπλωματικές λύσεις των διαφορών. Ανέφερε, τέλος, ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να συνεχίσει να εξελίσσεται μπροστά σε έναν ολοένα και αβέβαιο κόσμο.

Ο Στόλτενμπεργκ και σε αυτήν του την παρέμβαση αποδεικνύει ότι η λυκοσυμμαχία δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ εγγυητής των συμφερόντων του λαού, όπως προσπαθούν να πείσουν το λαό η ελληνική αστική τάξη, η κυβέρνηση, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και τα φιλικά τους ΜΜΕ. Υπάρχει λύση και αυτή είναι η αποχώρηση τώρα από τις ληστρικές «συμμαχίες» πριν να είναι πολύ αργά για τα εθνικά μας θέματα και το λαό μας.

Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης εξελέγη η κα Μ. Γιαννάκου, η οποία, μετά την εκλογή της, δήλωσε: «Πιστεύω ότι θα εργαστούμε για τη Συμμαχία προς το 2030 βάσει των τριών στόχων που έθεσε ο γγ του ΝΑΤΟ, δηλαδή μια ισχυρή στρατιωτικά συμμαχία με ενίσχυση του πολιτικού χαρακτήρα και του παγκόσμιου ρόλου της».Κανένας να μη δεχθεί αυτή τη δήλωση της κας Γιαννάκου. Σ' αυτούς τους σχεδιασμούς συμμετέχουν η ελληνική αστική τάξη και η κυβέρνηση της ΝΔ στην προσπάθεια συνολικότερης αναβάθμισης του ρόλου της.

Ετσι, ολοκληρώθηκε η 66η Ετήσια Συνέλευση του ΝΑΤΟ εν μέσω επικίνδυνων σχεδιασμών για τους λαούς.

Για να αποφύγουμε τα χειρότερα δυναμώνουμε τώρα την πάλη μας για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Ο λαός και η νεολαία πρέπει να καταδικάσουν την κυβέρνηση της ΝΔ. Επίσης, ένας κόσμος - ιδιαίτερα ορισμένοι απόστρατοι - που αισθάνεται αριστερός και ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να κάνει τώρα το βήμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής. Το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε δεν διορθώνεται. Ο λαός πρέπει σήμερα να ανοίξει τον δρόμο με αλλαγή του συσχετισμού για την εργατική εξουσία, για να απαλλαγούμε από την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και τους πολέμους.


Μιχάλης ΣΟΦΙΚΙΤΗΣ
Ταξίαρχος (ΠΖ) ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger