Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΦΟΥ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ 4 sea tracks σε 4 παραλίες τις Σκοπέλου για του χρόνου.


Στα θέματα της οικονομικής που έχουμε τη Τριτη.που θα γίνει  στο Δημοτικό Κατάστημα-Κτίριο ΞΕΝΙΑ την 20-10-2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00

Λήψη απόφασης για την υποβολή πρότασης  ένταξης και χρηματοδότησης στα πλαίσια της υπ΄αριθμ. Πρωτ. 7246/2429/Α3/09-11-2018 πρόσκλησης με κωδικό 075, στο  Επιχειρησιακό πρόγραμμα  «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία»,  στον άξονα προτεραιότητας 03  «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας», με τίτλο «ΔημιουργίαΠροσβάσιμων,  Ολοκληρωμένων, Θαλάσσιων Τουριστικών Προορισμών Δήμου Σκοπέλου» .

 

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

 

                Παρακαλείσθε για την λήψη σχετικής Απόφασης για την υποβολή πρότασης ένταξης και χρηματοδότησης του δυνητικού δικαιούχου (Δήμος Σκοπέλου) στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα  «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», στον άξονα προτεραιότητας 03  Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας, με τίτλο «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών».

Η δράση αφορά στην αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών που παρουσιάζει το πλούσιο παραλιακό μέτωπο και θα συμβάλει στην ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων στις παραθαλάσσιες περιοχές και την προσέλκυση επισκεπτών ατόμων με αναπηρίες καθώς και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων. 

 Η χρηματοδότηση της δράσης καλύπτει τη δημιουργία των κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών (εγκαταστάσεων και προσβάσεων) στον ευρύτερο χώρο των παραλιών κολύμβησης, όσο και στο χώρο κολύμβησης, για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές σχεδιασμού και κατασκευής.

 Ο βασικός στόχος  είναι η συνεισφορά των υποδομών στη δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Προορισμών σε διάφορες περιοχές της χώρας, δεδομένου ότι τα έργα που θα υλοποιηθούν επιδιώκεται να συμπληρώνουν υφιστάμενες υποδομές για άτομα με αναπηρίες σε μια περιοχή, ολοκληρώνοντας την αλυσίδα προσβασιμότητας με μια σειρά αλληλεξαρτώμενες και αλληλοσυμπληρούμενες παρεμβάσεις που διασφαλίζουν την αυτονομία, άνεση και ασφάλεια των ΑΜΕΑ και γενικότερα των εμποδιζόμενων ατόμων.

 Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης που αιτείται ο Δήμος Σκοπέλου προκειμένου να υλοποιήσει παρεμβάσεις σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές παρέμβασης/παραλίες, ανέρχεται στις 235.754,80 € .

 

                Επίσης παρακαλείσθε, περί λήψης Απόφασης για την χορήγηση εξουσιοδότησης στoΔήμαρχο,  για κάθε σχετική ενέργεια και υπογραφή που τυχόν απαιτηθεί στα πλαίσια υποβολής της ανωτέρω πρότασης και για οποιαδήποτε άλλη περαιτέρω σχετική ενέργεια.

 

 

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου

 

Σταμάτιος Περίσσης


Πρόσκληση σύγκλησης 27ης  Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής

 

 

 Καλείστε στην 27η τακτική  Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του  Δήμου Σκοπέλου, κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με τα οριζόμενα, στο άρθρο 10 παρ. 1 της Π.Ν.Π. (Φ.Ε.Κ. 55/11-03-2020 τεύχος Α’) η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του Ν. 4682/2020 (ΦΕΚ 76/Α) και στην υπ’ αριθ. 40 Εγκύκλιο Α. Π. 20930/31-03-2020 (ΑΔΑ: 6ΩΠΥ46ΜΤΛ6-50Ψ), που θα γίνει  στο Δημοτικό Κατάστημα-Κτίριο ΞΕΝΙΑ την 20-10-2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.

 

1.

«Αποδοχή και κατανομή έκτακτης επιχορήγησης (3η δόση)) από το ΥΠ.ΕΣ. προς κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού COVID-19 και 13η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικον. έτους 2020»

2.

«Λήψη απόφασης για την αποδοχή παραχώρησης δωρεάς, εδαφικής λωρίδας σε κοινή χρήση»

3.

«Έγκριση υποβολής Τεχνικού Δελτίου για την τροποποίηση του έργου με τίτλο: «Ασφαλτόστρωση υφιστάμενου δρόμου ελαιοτριβείο Αντωνίου – Κεραμωτό – Μάρκ – Χονδρογιώργη ‑ Περιβολιού» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών»

4.

«Έγκριση του αριθμ. 1/23-10-2020 Πρακτικού αποσφράγισης των δικαιολογητικών συμμετοχής και της τεχνικής προσφοράς , του αριθμ. 2/06-10-2020 Πρακτικού αξιολόγησης και  βαθμολόγησης της τεχνικής προσφοράς και του αριθμ. 3/12-10-2020 Πρακτικού αποσφράγισης και αξιολόγησης της οικονομικής προσφοράς του μοναδικού  συμμετέχοντα  στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό της «Προμήθειας απορριμματοφόρου οχήματος Δήμου Σκοπέλου», ενδεικτικού προϋπολογισμού 150.000,00€»

5.

«Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου  για παράσταση, σύνταξη και κατάθεση προτάσεων, ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Λάρισας, στη δικάσιμο της 09-04-2021 ή σε κάθε μετ’ αναβολή συνεδρίαση, προς απόκρουση εφέσεως Σταύρου Κόλλια του Δημ. και Ζωής Δράκου του Γεωρ., κατοίκων Σκοπέλου, κατά της υπ’ αριθ. 31/2020 αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου / Ειδική Διαδικασία Εργατικών Διαφορών και κατά του Δήμου Σκοπέλου, σχετικά με κατατεθείσα από τους ίδιους αγωγή»

6.

«Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου  για σύνταξη υπομνήματος παροχής εξηγήσεων για τον Δήμαρχο Σκοπέλου, ενώπιον της Πταισματοδίκη Σκοπέλου»

7.

«Περί απόδοσης πιστώσεων επί της αριθμ 15/2020 Απόφ. Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκοπέλου με θέμα ‘’Πάγια Προκαταβολή του Δήμου Σκοπέλου οικον. έτους 2020’’»

8.

«Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης και του 1ου ΠΚΝΤΜΝΕ του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ»»

 

9.

«Λήψη απόφασης για την υποβολή πρότασης  ένταξης και χρηματοδότησης στα πλαίσια της υπ΄ αριθμ. Πρωτ. 7246/2429/Α3/09-11-2018 πρόσκλησης με κωδικό 075, στο  Επιχειρησιακό πρόγραμμα  «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία»,  στον άξονα προτεραιότητας 03  «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας», με τίτλο «Δημιουργία Προσβάσιμων,  Ολοκληρωμένων, Θαλάσσιων Τουριστικών Προορισμών Δήμου Σκοπέλου»»

10.

«Έγκριση τεύχους Τεχνικής περιγραφής – Τεχνικών προδιαγραφών εξοπλισμού χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων για την υποβολή πρότασης με τίτλο “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ”»

11.

«Καθορισμός μηνιαίας υποτροφίας προς τους έξι (6) επιλεγμένους υποτρόφους του Κληροδοτήματος Ιωάννου Β. Τσουκαλά, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021»

12.

«Προκήρυξη χορήγησης υποτροφιών του υποτρόφους του Κληροδοτήματος Ιωάννου Β. Τσουκαλά της Κοινότητας Γλώσσας του Δήμου Σκοπέλου, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021»

13.

«Κατάρτιση του σχεδίου προϋπολογισμού   του Κληροδοτήματος Ιωάννου Β. Τσουκαλά  της Κοινότητας Γλώσσας του Δήμου Σκοπέλου οικ. έτους 2020-2021»

14.

«Περί απόδοσης πιστώσεων επί της υπ’ αριθμ. 16/2020 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκοπέλου με θέμα «Πάγια Προκαταβολή της Κοινότητας Σκοπέλου οικον. έτους 2020»

15.

«Περί απόδοσης πιστώσεων επί της υπ’ αριθμ. 17/2020 Απόφ. Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκοπέλου με θέμα «Πάγια Προκαταβολή της Κοινότητας Γλώσσας οικον. έτους 2020»

16.

«Περί απόδοσης πιστώσεων επί της αριθμ. 18/2020 Απόφ. Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκοπέλου με θέμα «Πάγια Προκαταβολή Κοινότητας Κλήματος οικον. έτους 2020»»

 

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

 

 

Σταμάτιος Περίσσης

Σημείωση 

Τα τακτικά μέλη σε περίπτωση απουσίας τους από τη συνεδρίαση με μέριμνά τους να ειδοποιήσουν εγκαίρως τα αναπληρωματικά μέλη με την σειρά εκλογής τους, όπως αυτά αναφέρονται στην πρόσκληση.

Υπενθύμιση:

Τα μέλη της Επιτροπής παρακαλούνται να φέρουν μάσκα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger