Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΚΙΑΘΟΣ ΜΕΓΑΛΟ ΒΟΔΙ ΠΑΤΗΣΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ κ. ΤΖΟΥΜΑ


Μοιάζει να ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του κ. Τζούμα, η ρήση του Αγαμέμνονα στον Αισχύλο: «Τα δε άλλα σιγώ. Βους επί γλώσση μέγας βέβηκεν…». Σε σχετικά ελεύθερη απόδοση: «Τα υπόλοιπα δεν θα τα πω. Ένα μεγάλο βόδι πάτησε τη γλώσσα μου…».

Το μεγάλο βόδι λοιπόν, αυτή τη φορά μάλλον πάτησε τη γλώσσα του γενικά λαλίστατου κ. Τζούμα, ο οποίος αρνείται πεισματικά να δώσει εξηγήσεις -και ίσως πλέον, όχι μόνον αυτός- στους Σκιαθίτες για το σκάνδαλο της ναυαγοσωστικής.
Μέρες τώρα, μετά από το σκάνδαλο στο οποίο ναυάγησε χωρίς σωσίβιο η Δημοτική Αρχή, και το μόνο που συνεχίζουμε να βλέπουμε είναι χαμογελαστές φωτογραφίες του συνεντευξιόπληκτου κ. Τζούμα, μια στα αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και μια στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά.
Να σημειωθεί βεβαίως, ότι είχαμε εμείς οι «δημότες του» την ευκαιρία και την τιμή τις τελευταίες ημέρες να θαυμάσουμε και την υπογραφή «πολιτιστικών συμβάσεων» χιλιάδων ευρώ, προς αποτυχόντες υποψήφιους του κ. Τζούμα.
Για να γυρίσουμε στο θέμα μας, πιθανά η Δημοτική Αρχή περίμενε μπας και της ρίξει σωσίβιο το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο που κατέφυγε, για να διασωθεί από το απόλυτο ξεμπρόστιασμα με την υπόθεση της ναυαγοσωστικής. Σήμερα λοιπόν Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, έληξε και αυτό, με άλλη μία περίτρανη ήττα της Δημοτικής Αρχής …και του νομικού τμήματός της.
Και βεβαίως, είναι ξεκάθαρο ότι η ήττα αυτή και το τελικό ξεμπρόστιασμα, δεν αφορούν συνολικά στο Δήμο Σκιάθου, αν και το «μάρμαρο» το πληρώνει το ταμείο του, δηλαδή οι τσέπες όλων μας. Αυτό, διότι η πλευρά της Αντιπολίτευσης, μέσω αυτών που συμμετείχαν στη διαδικασία της Οικονομικής Επιτροπής (Αν. Φιλαρέτου και Ν. Γιαμαρέλος), ενημέρωσε έγκαιρα τη Δημοτική Αρχή του κ. Τζούμα και τα στελέχη του, ότι ο διαγωνισμός ήταν λάθος (επιεικής ως παραπλανητικός ο χαρακτηρισμός).
Επομένως, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία του τύπου «δεν ξέραμε..., δεν καταλάβαμε..., δεν προσέξαμε..., δεν το κάναμε επίτηδες...». Άλλωστε, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, διότι όσοι ψήφισαν είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι (με γνώση και ευθύνη νόμου, θεσμού και ρόλου).
Ένας λόγος ακόμη, όταν αυτοί που ψήφισαν ανήκουν στην παράταξη των «Καθαρών Χεριών» και του «απολύτως σωστού»! Και στο τέλος-τέλος, διότι όταν κάποιος σε προειδοποιεί την ώρα που ετοιμάζεσαι να κάνεις κάτι, λέγοντάς σου ότι είναι παράνομο, εσύ εξετάζεις αυτό που σου λέει και αποφασίζεις αν έχει δίκιο ή άδικο σε αυτό που ισχυρίζεται. Άρα, έχεις πια πολύ εμπεριστατωμένη άποψη και ιδιαίτερα ενισχυμένη την ευθύνη της απόφασης.
Δύο δικαστήρια του Ελληνικού Κράτους τελικά έκριναν ότι το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τη ναυαγοσωστική διαχείριση, ήταν παράνομο και επέβαλλαν στη Δημοτική Αρχή να συμμορφωθεί (παρότι προσπάθησε για το αντίθετο).
Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά έγιναν με πρόθεση. Θα μπορούσε να σκεφτεί, ίσως, ότι το αποτέλεσμα στήθηκε ή μεθοδεύτηκε, μιας και εμπλέκονται πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ διακυβεύονται οικονομικά συμφέροντα για τον Δήμο και τουλάχιστον για δύο επιχειρήσεις που αναλόγως ωφελούνται ή βλάπτονται από τη διαδικασία που ακυρώθηκε, εκ των Δικαστηρίων.
Επειδή όμως μιλάμε για τον κ. Τζούμα, είμαι βέβαιος ότι άμεσα θα δώσει εξηγήσεις δημόσια, προκειμένου να διαλύσει τυχόν τέτοιες σκέψεις που μπορεί να γίνονται.
Άλλωστε, όπως έλεγε η γιαγιά μου: «οι ψεύτες και οι κλέφτες κρύβονται, όχι οι τίμιοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger