Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Οι απατεώνες της ΝΔ βάζουν χέρι στα ταμεία από τα οποία πληρώνονται οι συντάξεις!


Γράφει ο mitsos175

"Με την πώληση του 20% της περιουσίας του τ. Ενιαίου Επικουρικού Ταμείου Ασφάλισης (ΕΤΕΑΕΠ) που αντιστοιχεί σε 286 εκατ. ευρώ και την άντληση επιπλέον 70 εκατ. ευρώ από τον ΑΚΑΓΕ, τον ασφαλιστικό κουμπαρά αλληλεγγύης των γενεών, θα καλύψει η κυβέρνηση τις αυξημένες δαπάνες για τις αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις που επιδίκασε το ΣτΕ καθώς και για την αποπληρωμή μέρους των επικουρικών που λάμβαναν οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζες από τα πρώην «ταμεία» ΛΕΠΕΤΕ και ΕΛΕΠΕΤΕ”...
Η σχετική απόφαση τροποποίησης του Προϋπολογισμού 2020 του κλάδου επικουρικής ασφάλισης, παρά τις επιφυλάξεις που εξέφρασε ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ στο Δ.Σ., Βαγγ. Μουτάφης ελήφθη χθες από το Δ.Σ του e-ΕΦΚΑ. Ομως η τροποποίηση του προϋπολογισμού, η οποία θα εγκριθεί στη συνέχεια από το υπουργείο Εργασίας παρά τις ενέσεις ρευστότητας, δεν φρενάρει την πορεία απομείωσης των εσόδων, αφού ο κλάδος επικουρικής ασφάλισης, ενώ αρχικώς προέβλεπε πλεόνασμα 110.385.000 ευρώ, μειώνεται στο ποσό των 69.925.000 εκατομμυρίων...” (Πηγή)

Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Πως οι απατεώνες της ΝΔ βάζουν χέρι στα ταμεία από τα οποία πληρώνονται οι συντάξεις! Που θα πει πως μελλοντικά αυτή η τακτική θα έχει αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρωθούν οι συντάξεις.
Την ίδια ώρα που η συμμορία της ΝΔ δίνει εκατοντάδες εκατομμύρια σε βαφτιστήρια και κουμπάρους.
Την ίδια στιγμή που λένε πως θα δώσουν 4.000.000.000 για δυο φρεγάτες!

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα σκάνδαλα. Με αποδείξεις και υπογραφές. Αλλά γι αυτά, αν δεν αλλάξει ριζικά η κατάσταση δεν πρόκειται να τιμωρηθεί κανείς.

Κανονικά τα ΜΜΕ θα έπρεπε να ασχοληθούν εκτενώς με το θέμα και τις επιπτώσεις που έχει αυτή η κίνηση. Αλλά όταν τα παίρνουν χοντρά ασχολούνται με ξύλα στα Εξάρχεια! (Η ανακοίνωση των μπάτσων λέει σήμερα ότι "εκκένωσαν δυο καταλήψεις στα Εξάρχεια" στην οδό Δερβενίων. Τώρα από τι την "εκκένωσαν" αφού δεν υπήρχε κανείς άνθρωπος μέσα μόνο τα σαΐνια του Χρυσοχοϊδη ξέρουν).

Εφόσον τα χρήματα που κλάπηκαν από τους συνταξιούχους πήγαν στον Προϋπολογισμό και από κει στους τοκογλύφους γιατί να πειραχτούν τα αποθεματικά των ταμείων;
Για να πουν στο μέλλον πως τα ταμεία έχουν πρόβλημα και πως χρειάζονται νέες ανθρωποθυσίες.

Ο Μητσοτάκης καταστρέφει συστηματικά την Οικονομία. Μόνο η αύξηση της Ανεργίας το Μάρτη – Απρίλη έχει επίπτωση στο ΕΦΚΑ πάνω από 1.500.000.000!

Πάνε να φάνε τις συντάξεις που απέμειναν. Τα όσα δίνουν, θα τα πάρουν με τοκογλυφικό επιτόκιο.
Εκτός αν τους διώξουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger