Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Καθηγητής Λοιμωξιολογίας: Πρέπει να ετοιμάζονται τα νησιά για τουρίστες με κρούσματα

Για την ετοιμότητα των νησιών σχετικά με την υποδοχή των τουριστών μίλησε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως είπε ο ίδιος στον ΣΚΑΙ «μερικά νησιά είναι έτοιμα – ειδικά τα μεγάλα- τα υπόλοιπα χρειάζονται αναπροσαρμογή, χρειάζεται κάποια διαδικασία να προετοιμαστούν ώστε σε μεγάλα κέντρα υγείας να στελεχωθούν, να υπάρχουν γρήγορα τεστ σε περίπτωση κρουσμάτων και κυρίως να υπάρχει δυνατότητα αερομεταφορών ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα».
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί η Ελλάδα θα φορτωθεί και με τουρισμό πολύ και θα παρακολουθείται με κιάλια αυτή την εποχή», προσθέτει.
Παράλληλα ο ίδιος υπογραμμίζει πως «πολλές κλινικές covid μένουν χωρίς ασθενείς. Mετά από 74 μέρες με δραματικές συνθήκες έχουμε μόνο έναν ασθενή στην Πάτρα
Ωστόσο, όπως ο ίδιος τονίζει δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό. «Είναι απλά σε ύφεση όπως έχει ύφεση και όλη η ΕΕ, υπάρχουν όμως ακόμα κρούσματα και γι αυτό είμαστε σε επιφυλακή», σημειώνει ο ίδιος.
Σχετικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και τις διφορούμενες απόψεις ο κ. Γώγος εξηγεί πως «αυτή την στιγμή δεν είναι αδήριτη ανάγκη και γι’ αυτό υπάρχουν πολλές απόψεις. Έχει σημασία το πόσο σημαντικό είναι αυτό και το πόσο επιδημιολογικό βάρος έχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger