Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

ΠΑΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020 Ο ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ! Σκόπελος, 1/5/2020


                   

H  Γραμματεία του ΠΑΜΕ Σκοπέλου χαιρετίζει τους  απεργούς εργαζόμενους, τους οικοδόμους, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους,  τους ανέργους, τους νέους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους αλιείς που κάτω από το φετινό σύνθημα «να μην πληρώσει ο λαός, ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός», συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς μπροστά στο Σωματείο Οικοδόμων στην παραλία. Χαιρετίζουμε επίσης όλους αυτούς που θα ήθελαν να βρίσκονται  μαζί μας, να διαδηλώνουμε μαζικά όπως κάθε χρόνο, τιμώντας την παγκόσμια μέρα αγώνα της εργατικής τάξης.

Με τη σημερινή συμβολική συγκέντρωση, όπου συμμετείχαν το Σωματείο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, η Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Γυναικών, το Παράρτημα του Συλλόγου Συνταξιούχων Μαγνησίας και ο Σύλλογος Αλιέων, ενώ παρευρέθηκε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Αναγνώστου,  αποτίσαμε φόρο τιμής σε όλους τους νεκρούς της πανδημίας, σε όλον τον κόσμο και με θαυμασμό στους ηρωικούς γιατρούς και νοσηλευτές που έχασαν τη ζωή τους παλεύοντας ενάντια στη νόσο και ταυτόχρονα ενάντια στα καθημαγμένα συστήματα υγείας ακόμα και των πιο «αναπτυγμένων» καπιταλιστικών χωρών.
Τιμήσαμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης πρωτομαγιάς το 1924, το Μάη του 36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.

Όμως «τώρα ήρθε η ώρα για μάχη και για ζωή»!
Όπως τονίστηκε και στην ομιλία από το μέλος του Συνδικάτου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Γιώργο Γούλα, «για τους επιχειρηματίες και τις κυβερνήσεις των καπιταλιστικών χωρών η πανδημία έχει μετατραπεί σε ευκαιρία καταπάτησης των εργατικών δικαιωμάτων. Η πανδημία απέδειξε σε ακόμα περισσότερα μάτια πως το σύστημα της εκμετάλλευσης δεν εξανθρωπίζεται. Μόνο όσοι έχουν συμφέρον υπερασπίζονται ένα τέτοιο σάπιο σύστημα: Οι μονοπωλιακοί όμιλοι, το πολιτικό προσωπικό τους και μέσα σε αυτούς η συνδικαλιστική ελίτ, οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, που σε συνθήκες πανδημίας ο πρόεδρός της ειρωνεύτηκε τους αγώνες των εργαζομένων.
Δεν μπορεί η βαρβαρότητα να είναι το μέλλον μας!
Οι εργαζόμενοι πρέπει να προετοιμαστούν από σήμερα κιόλας για την επόμενη μέρα, με το δυνάμωμα της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς.
Έχουμε πληρώσει ήδη πολλά! Έχουμε πληρώσει την 10ετή κρίση του συστήματος της εκμετάλλευσης με αμέτρητες θυσίες. Δε θα πληρώσουμε ξανά! Δεν είναι παντοδύναμοι!
Δεν είναι ανίκητοι μπροστά στην οργανωμένη δύναμη του λαού»!

Μετά την ομιλία ακολούθησε κατάθεση λουλουδιών στο χώρο του μνημείου από τον πρόεδρο των Οικοδόμων Βαγγέλη Κορέντη.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα πάλης των εργατών όλου του κόσμου!                                                                                                                                                                                                
Σκόπελος, 1/5/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger