Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Ακάθεκτη η Hellenic Seaplanes: Η επέλαση της πανδημίας δεν κόβει τα φτερά των υδροπλάνων

Ακάθεκτη η Hellenic Seaplanes: Η επέλαση της πανδημίας δεν κόβει τα φτερά των υδροπλάνων Οι περιορισμοί που προκύπτουν από την «πανδημία του κορωνοϊού» που τέθηκαν σε όλο τον κόσμο και του ντόμινο επιπτώσεων που φέρνει σε πολλούς κλάδους, όπως αυτών των μεταφορών, ίσως να μην επιτρέψουν στη Hellenic Seaplanes μια δυναμική είσοδο την καλοκαιρινή περίοδο του 2020, αλλά παραμένει σταθερή στην επιδίωξη πτήσεων υδροπλάνων στις ελληνικές θάλασσες εντός του 2020…

Ο στόχος της εταιρείας ότι θα μπορέσει να ενεργοποιήσει την αγορά του υδροπλάνου στον χώρο των ελληνικών μεταφορών πηγάζει και από έναν άλλον όμως παράγοντα, τα έγκαιρα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας,από την ελληνική κυβέρνηση  αλλά και τη σοβαρή και μαζική αντιμετώπισή τους από τους πολίτες.Το γεγονός αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο, αλλά έχει εκθειαστεί από τα διεθνή ΜΜΕ, προβάλλοντας συχνά την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ελλάδας την περίοδο αυτή, σε σχέση με τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες που βρίσκονται σε ιδιαίτερα δραματική θέση.
«Θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε και να χτίζουμε σε όσα έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι προχωρά με συνέπεια ο σχεδιασμός μας για την υλοποίηση του προγραμματισμού μας για το 2020» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικόλας Χαραλάμπους, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HellenicSeaplanes.
Σημαντική πρόοδος έχει γίνει στην επικαιροποίηση, σύμφωνα με τον νέο νόμο, των τεχνικών φακέλων των υδατοδρομίων για όλο το δίκτυο, με τα πρώτα αποτελέσματα να αποστέλλονται άμεσα από την υπηρεσία αξιολόγησης των υδατοδρομίων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών παρά τις δυσκολίες και δυσλειτουργίες που επιφέρει η πανδημία.
Οι κινήσεις του κυβερνητικού μηχανισμού δεν σταματούν εδώ. Πριν από μερικές μέρες, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προχώρησε στην έγκριση του περιεχομένου του εκπαιδευτικού προγράμματος, της διαδικασίας, του τύπου πιστοποίησης και της εκπαίδευσης για το προσωπικό των υδατοδρομίων όπου δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.
Πέρα από την άμεση ανταπόκριση στα θέματα αξιολόγησης των υδατοδρομίων, το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών μέσω του υφυπουργού κ. Κεφαλογιάννη ξεκαθαρίζει με τη χθεσινή διευκρινιστική εγκύκλιο τις διαδικασίες αδειοδότησης υδατοδρομίων, περιβαλλοντικά θέματα, καθώς και τις εγκρίσεις που απαιτούνται,  επισπεύδοντας τον χρόνο υλοποίησης του δικτύου.
Η Hellenic Seaplanes, πλήρως εναρμονισμένη με το περιεχόμενο του νέου νόμου περί ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίων (v.4663/2020), ολοκλήρωσε την επικαιροποίηση των τεχνικών φακέλων που αφορούν έργα που έχει αναλάβει έως τώρα και στη συνέχεια προέβη στην κατάθεσή τους στο Υπουργείο για τα κάτωθι υδατοδρόμια:
Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε.,
Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.,
Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας,
Υδατοδρόμιο Σκύρου,
Υδατοδρόμιο Τήνου,
Υδατοδρόμιο Σητείας,
Υδατοδρόμιο Χίου,
Υδατοδρόμιο Αμφιλοχίας.
Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των 21 υδατοδρομίων του διαγωνισμού της περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου,προχωρά η αδειοδότηση των υδατοδρομίων Ναυπλίου και της Νέας Κίου, ενώ στην τελική τους φάση βρίσκονται οι τεχνικοί φάκελοι των πέντε υδατοδρομίων του Οργανισμού Λιμένος Εύβοιας και συγκεκριμένα της Χαλκίδας, της Αιδηψού, της Καρύστου, του Αλιβερίου και της Κύμης.
Ακόμα, σε σχετική ανακοίνωση, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes κ. Νικόλας Χαραλάμπους αναφέρει σε τηλεοπτική συνέντευξή του σχετικά με τις αναβολές που φέρνει ο κορωνοϊός στην έλευση των υδροπλάνων στη χώρα μας:
«Ο σύγχρονος κόσμος βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις με την πανδημία του κορωνοϊού και από αυτόν τον κλοιό δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και ο επιχειρηματικός κόσμος. Αναφορικά με τον κλάδο μας (τον κλάδο των υδροπλάνων) η προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει τον τομέα των υδροπλάνων επισφραγίστηκε με την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου και η Hellenic Seaplanes οφείλει να ακολουθήσει τον σχεδιασμό της, παρά τις καθυστερήσεις και τις αντικειμενικές δυσκολίες, με μόνο στόχο να πραγματοποιηθούν πτήσεις με υδροπλάνο ξανά στην Ελλάδα, μέσα στο 2020».
Αξίζει να αναφερθεί ότι το πλάνο της Hellenic Seaplanes, πέρα από τη διευθέτηση των απαραίτητων διαδικασιών που αφορούν τα υδατοδρόμια, επεκτείνεται στο σύστημα κρατήσεων το οποίο βρίσκεται σε φάση πιλοτικών δοκιμών και αναβαθμίσεων με απώτερο στόχο να είναι σύντομα διαθέσιμο μέσω της εταιρικής ιστοσελίδας, καθώς και νέες στρατηγικές συνεργασίες δρομολογούνται με τουριστικές εταιρείες για τη δημιουργία από κοινού περιηγητικών πακέτων, με εταιρείες μεταφορών, με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας, καθώς και με συνεργάτες που θα ενσωματώσουν καινούριες εφαρμογές και υπηρεσίες στα υδροπλάνα και υδατοδρόμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger