Τρίτη 21 Απριλίου 2020

H "χρυσή ευκαιρία" της πανδημίας


Γράφει ο mitsos175 

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε ότι “η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων δε σημαίνει το τέλος της επιδημίας” κι ότι “θα απαιτηθούν διαρκείς προσπάθειες” από τις κυβερνήσεις και τους πολίτες.

“Η επιβολή μέτρων lockdown μπορεί να συμβάλει στην άμβλυνση της πίεσης της επιδημίας επί μίας χώρας, αλλά τα περιοριστικά μέτρα δεν μπορούν μόνα τους να αντιμετωπίσουν την επιδημία.
Οι κυβερνήσεις πρέπει να διασφαλίσουν ότι έχουν την δυνατότητα να εντοπίζουν, να πραγματοποιούν τεστ, να απομονώνουν και να περιθάλπουν κάθε κρούσμα και να ιχνηλατούν κάθε επαφή”.

Εδώ τα πουλημένα ΜΜΕ πανηγυρίζουν (!) για τους 117 νεκρούς, αφού σε άλλες χώρες υπάρχουν χειρότερα. Και σε άλλες πολύ καλύτερα. Στη Βόρειο Κορέα μάλιστα δεν έχουμε καθόλου κρούσματα.

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Δεν μπορούν να κάνουν ένα σεμινάριο της προκοπής και δήθεν αντιμετώπισαν την πανδημία! Κλειστήκαμε μέσα, γιατί ξέρουμε τα χάλια του ΕΣΥ, γιατί γνωρίζουμε πως, αν αρρωστήσουμε, τη βάψαμε. Και γιατί δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στα λαμόγια της ΝΔ.

Χωρίς τεστ δεν ξέρουν τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων. Επίσης, αφού δε βρέθηκε φάρμακο ή εμβόλιο, γιατί μας λένε “έξω από τα σπίτια”; 
Γιατί φτάνει ο καιρός των μαζικών εξώσεων. Των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Άλλωστε τα χρήματα από τον τουρισμό είναι πολλά για να τα αφήσουν τα λαμόγια της ΝΔ. Τα είπαμε πολλές φορές.

Θα αρρωστήσουν πολλοί το καλοκαίρι από τους τουρίστες, αλλά τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης θα λένε δικαιολογίες όπως “Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις και Ελέγχου Λοιμώχθηκαν”! Και “μέτζη του νέουκτη” το οποίο σημαίνει “πολλά τα λεφτά”.
Αντί να δώσουν για τη Δημόσια Υγεία, έδωσαν στους κουμπάρους, τα βαφτιστήρια σε όλους τους γαλάζιους απατεώνες.

Τώρα είναι ώρα να μας στείλουν πάλι τη λυπητερή.
Νέο Μνημόνιο, πιο ενισχυμένο, πιο βαρβάτο, να το νιώσουμε βαθύτερα αυτή τη φορά.
Χιλιάδες λουκέτα, δεκάδες χιλιάδες νέοι άνεργοι, (χθεσινή έρευνα του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ προβλέπει άμεσο οριστικό λουκέτο σε 100.000 επιχειρήσεις κάτι που μεταφράζεται σε απώλεια 250.000 θέσεων απασχόλησης), μειώσεις μισθών – συντάξεων και το “βιώσιμο” πάνω από 200%!
Βασικά κοντά 200% ήταν πριν τον ιό, τώρα θα σπάσει τα 300% μέχρι να ξεκουμπιστεί ο βρικόλακας και η κλίκα του, που ρήμαξαν τον τόπο.

Το μόνο που λυπούνται είναι που θα χάσουν την ευκαιρία για πρόστιμα. Τα οποία ξεπέρασαν κατά πολύ τα 6.000.000. Οι άτυχοι που συνάντησαν μπάτσο στο δρόμο πλήρωσαν ένα σεμινάριο λαμογιάς και απάτης.

Βέβαια οι ολιγάρχες πήραν πολλά περισσότερα. Κι αντί να χορτάσουν, τους άνοιξε η όρεξη! Τώρα θα βάλουν χέρι σε ό,τι απέμεινε. Βλέπω στο τέλος να πουλάει τα όργανα των Ελλήνων ο Μητσοτάκης, για να πάρει νέο φόρεμα η Μαρέβα.

Δώσε εθελοντικά ό,τι έχεις, ακόμα και το συκώτι σου. Δώσε εσύ εθελοντικά, κάλο μου γίδι, για να κερδίσουν περισσότερα οι πλούσιοι βιομήχανοι κι εφοπλιστές.

Ο Μητσοτάκης άφησε τον ιό να περάσει. Άλλωστε “γρίπη ήταν” μας έλεγαν στην αρχή. Μετά όμως είδε μια χρυσή ευκαιρία στο χαμό που οι ίδιοι δημιούργησαν: Να μας κλείσουν μέσα ώστε να περάσουν ανενόχλητοι μνημόνια και δικτατορία. Και φυσικά να φάνε το ματωμένο μαξιλάρι που άφησαν οι βλάκες ρεφορμιστές.

Τώρα θα συνεχίσουν το πλιάτσικο. Πάντα βρίσκουν δικαιολογία για να μας λεηλατούν. Έχουμε επιδημία; “Ώρα για λεηλασία, όσο είναι στα σπίτια τους”.
Δεν είχαμε πριν; Θυσίες για μας αρπαχτές γι αυτούς για να έρθει η ανάπτυξη. Που έτσι κι αλλιώς θα ήταν ύφεση, γιατί για κει το πήγαινε με τόσο κλέψιμο και πριν τον ιό.

Πέρασε η πανδημία; Νέα αρπαχτή, νέα βούτα! Γιατί; “Γιατί πρέπει να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος”. Μα τα λαμόγια έφαγαν του σκασμού όσο είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Θέλουν να φάνε κι άλλα.

Ένα Στάλιν θέλουμε και τανάλια. Να ξεδοντιάσουμε τους απατεώνες, τους κηφήνες, την πληγή του τόπου, να απαλλαγούμε από την αρρώστια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger