Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Θριάσιο Νοσοκομείο


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε σήμερα 7 Απρίλη, Παγκόσμια Μέρα Υγείας, το “Θριάσιο Νοσοκομείο”, στο πλαίσιο της “μέρας πανελλαδικής δράσης για την Υγεία”, που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας παρευρέθηκε στη συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων στο “Θριάσιο Νοσοκομείο”, στην είσοδο του νοσοκομείου, ενώ νωρίτερα συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο σύντομο χαιρετισμό στους εργαζόμενους τόνισε: “η σημερινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας, η οποία είναι ταυτόχρονα και η μέρα δράσης που προκήρυξαν οι υγειονομικοί, η ΟΕΝΓΕ, είναι κάλεσμα να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους, για την προστασία, όχι μόνο την δική τους, αλλά την προστασία και τη ζωή του ίδιου του λαού μας. Βρισκόμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη, τη συμπαράστασή μας και να δηλώσουμε με κάθε τρόπο τη μεγάλη στήριξη του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα σας. Απαιτούμε μαζί σας να γίνουν εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, άλλων υγειονομικών, βοηθητικού προσωπικού. Να γίνει εδώ και τώρα η επίταξη της ιδιωτικής υγείας, των κλινών, των κλινικών, των ΜΕΘ, των κρεβατιών, οι γιατροί της ιδιωτικής υγείας, επίσης, να ενταχθούν στον κεντρικό κυβερνητικό σχεδιασμό και βεβαίως να παρθούν μέτρα προστασίας για τους νοσηλευτές που κάνουν μια τιτάνια προσπάθεια. Δεν μας αρκούν τα χειροκροτήματα και οι ευχαριστίες για αυτόν τον τιτάνιο αγώνα σας, θέλουμε, απαιτούμε, μέτρα εδώ και τώρα”.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει και μέσα στη βουλή και έξω από αυτή, τηρώντας όλους τους απαραίτητους κανόνες προστασίας να προβάλλει αυτά τα αιτήματα και να πιέζει για την επίλυσή τους” ενώ κατήγγειλε την απαράδεκτη στάση ορισμένων μόνο δημοσιογράφων, ορισμένων καναλιών και ραδιοφωνικών σταθμών που στέκονται ενάντια στον δίκαιο αγώνα των νοσηλευτών: “Αυτό πρέπει να καταγγελθεί απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις, κυρίως όμως από το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, απ’ τους φορείς των υγειονομικών, να σταματήσει αυτό το αίσχος της συκοφάντησης του δίκαιου αγώνα. Μένουμε δυνατοί, αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί. Αυτό είναι το σύνθημά μας, κάθε μέρα, κάθε ώρα. Καλή δύναμη, καλούς αγώνες στην προσπάθεια αυτή, που είναι όλου του λαού, όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα είναι δική σας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger