Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Συγκλονίζει η πεθερά του 35χρονου: "Ο γαμπρός μου ήταν υγιέστατος, δεν κάπνιζε"

Συγκλονίζει η πεθερά του 35χρονου: "Ο γαμπρός μου ήταν υγιέστατος, δεν κάπνιζε"

Η πεθερά του 35χρονου από τη Θεσσαλονίκη, του νεότερου ανθρώπου που κατέληξε από κορονοϊό στη χώρα μας, χωρίς να πάσχει μάλιστα από υποκείμενο νόσημα, μίλησε για την τραγωδία, που έχει συγκλονίσει όλη την ΕΛλάδα.
Σημειώνεται ότι ο άτυχος άνδρας εισήχθη στον νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη στις 15 Απριλίου και μετά από 2 μέρες ανέβασε υψηλό πυρετό και διασωληνώθηκε. Την Τρίτη 21 Απριλίου κατέληξε.
Η πεθερά του άτυχου άνδρα μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την ξαφνική απώλεια του 35χρονου, ο οποίος ήταν και πατέρας ενός μικρού κοριτσιού και περιέγραψε το χρονικό της υπόθεσης, καταγγέλλοντας αδιαφορία από στελέχη του ΕΟΔΥ αλλά και όσους τον επέβλεπαν στα νοσοκομεία Άγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς Θεσσαλονίκη.
"Ταυτόχρονα έκανε λόγο για "νεότατο παιδί, που δεν κάπνιζε, δεν είχε πρόβλημα υγείας και γυμναζόταν".
"Μέχρι την Παρασκευή (10 Απριλίου) ο γαμπρός μου δούλευε. Το ίδιο βράδυ είχε ρίγος, το Σάββατο το πρωί ανέβασε 38 πυρετό, μετά κατέβηκε ο πυρετός με κομπρέσες κι εκείνη την ημέρα έπαιξε στο μπαλκόνι του σπιτιού με την κόρη του. Το βράδυ ανέβασε ξανά πυρετό 38 και μισό. Την Κυριακή έπαιρναν τηλέφωνο τον ΕΟΔΥ που τους έλεγε να καθίσουν 3 ημέρες στο σπίτι για να δουν πώς θα εξελιχθεί. Η κόρη μου ρώτησε μήπως πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο γιατί στο σπίτι υπάρχει κι ένα παιδάκι ενάμιση έτους" ανέφερε αρχικά η πεθερά του, κυρία Μέλικα.
"Τελικά τον πήγα εγώ στο νοσοκομείο. Πήραμε έναν γιατρό τηλέφωνο τη Δευτέρα και μας έδωσε μια αντιβίωση. Θα κάνω μια παρένθεση, λέγοντας πως φταίει και το κράτος, που μας άφησε αβοήθητους, καθώς κανείς γιατρός δεν μας δεχόταν, ούτε ιδιωτικός ούτε στο κέντρο υγείας, όταν τους λέγαμε πως έχει πυρετό. Μας έλεγαν να καθίσουμε σπίτι γιατί θα ήταν ίωση", τόνισε η γυναίκα.
"Τον πήγα περπατώντας στο νοσοκομείο, τη Μεγάλη Τετάρτη. Οταν κάναμε την εισαγωγή είχε 38 πυρετό και τίποτε άλλο. Το πρώτο τεστ που του έγινε τη Μ. Τετάρτη βγήκε αρνητικό, όπως και το δεύτερο. Οι αιματολογικές του ήταν καλές. Την Μεγάλη Παρασκευή το απόγευμα τον μετέφεραν στο "Γεννηματά" για να κάνει αξονική και εκεί είδαν μια πολύ βαριά πνευμονία. Την ίδια μέρα τον έβαλαν σε οξυγόνο, καθώς είχαν διαπιστώσει πως είχε πέσει, υπήρχε κορεσμός", περιέγραψε η πεθερά του 35χρονου.
"Την Μ. Παρασκευή το βράδυ στις 12 μας πήραν τηλέφωνο για να μας πουν πως θα τον μεταφέρουν στη ΜΕΘ και θα τον διασωληνώσουν, επειδή η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί. Όταν κατέβηκε στη ΜΕΘ, δεν είχαμε καμία επικοινωνία".
"Τη Δευτέρα του Πάσχα βγήκε θετικός στον κορονοϊό. Την ίδια μέρα το βράδυ έφυγε από τη ζωή".
"Ήταν ένα νεότατο παιδί, που δεν κάπνιζε, δεν είχε πρόβλημα υγείας. Στις 27 Απριλίου είχε τα γενέθλιά του. Οταν με πήραν για να μας πουν πως απεβίωσε, μας είπαν πως θα έπρεπε να κάνουμε το τεστ", κατέληξε η πεθερά του άτυχου άνδρα.

'Εντονη ανησυχία και προβληματισμός

Αν και είναι γνωστό ότι ο κορονοϊός δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις, μέχρι σήμερα, ελάχιστα είναι τα σοβαρά περιστατικά σε άτομα που ανήκουν σε ηλικιακές ομάδες κάτω των 40 ετών.
Το γεγονός αυτό προκαλεί τον προβληματισμό για την κατάληξη του 35χρονου. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, η κατάσταση της υγείας επιδεινώθηκε ραγδαία με αποτέλεσμα σήμερα να καταλήξει. Σύμφωνα με πληροφορίες η ασθένεια προκάλεσε επιπλοκή στη λειτουργία της καρδιάς του.
Στο δυσάρεστο αυτό γεγονός αναφέρθηκε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, παραθέτοντας πιθανούς λόγους που δικαιολογούν τους αιφνίδιους θανάτους ειδικά σε μικρότερες ηλικίες. Ειδικότερα ανέφερε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, αποκαλύπτονται υποκείμενα νοσήματα που δεν είχαν προηγουμένως διαγνωστεί, ενώ σε άλλες παραμένει αναπάντητο ερωτηματικό για το τι συνέβη
Μια άλλη επιστημονική προσέγγιση έχει να κάνει και με το ότι κάποιοι θεωρούν πως η αντίδραση του οργανισμού στον κορονοϊό μπορεί να είναι χειρότερη αν κάποιος εκτεθεί περισσότερο, "δηλαδή εάν ένας ασθενής με την νόσο βήξει δίπλα μου κι εγώ εισπνεύσω πολύ υψηλές ποσότητες του ιού. Θεωρούν πως αυτό αποδεικνύεται από τα υψηλότερα ιικά φορτία σε σοβαρά ασθενείς. Εγώ νομίζω πως αυτό μπορεί να προέρχεται και από την αδυναμία του οργανισμού να ελέγξει τον ιό". συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας.
Ένας ακόμη λόγος, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρας «είναι η πολυσυστηματική μορφή που έχει αυτή η νόσος σε σοβαρά περιστατικά η οποία οδηγεί σε ένα καταρράκτη φλεγμονής, πνευμονική, ή/και καρδιακή συμμετοχή, μια ιογενή σήψη όπως ονομάζεται και μια κατάρρευση του οργανισμού».
«Μια τελευταία εξήγηση σχετικά με κάποιες από τις σοβαρές μορφές της νόσου, κάτι πάλι πρωτόγνωρο για μας τους ειδικούς- και το έχουμε δει και στην πατρίδα μας σε κάποιους σοβαρά ασθενείς- είναι πως κάποιοι από αυτούς μπορεί να έχουν χαμηλά επίπεδα οξυγόνου και να μην εμφανίζουν δύσπνοια, να μιλούν στα τηλέφωνά τους. Έχουν δηλαδή μια σιωπηρή χαμηλή οξυγόνωση, την οποία δεν την καταλαβαίνουν καλά και την αντιπαρέρχονται με περισσότερο έργο στην αναπνοή τους το οποίο δεν το αξιολογούν. Σου λένε πως νιώθουν καλά έως τα τελικά στάδια της ανεπάρκειας των πνευμόνων. Αυτό μπορεί να είναι και η εξήγηση για κάποιους από τους γρήγορους και αιφνίδιους θανάτους από αυτήν την νόσο. Η παραμικρή δυσκολία στην αναπνοή, η δύσπνοια, ο αυξημένος αριθμός αναπνοών πρέπει να αξιολογούνται ιατρικά και να αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι στο νοσοκομείο» ανέφερε επίσης ο καθηγητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger