Κυριακή 12 Απριλίου 2020

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΑΥΡΙΟ Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 11.00 Π.Μ.


Τρέμουν από το κρύο ασθενείς και προσωπικό στο Κέντρο Υγείας ...
         Την κορύφωση ενός διαρκούς Γολγοθά  βιώνουν οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας με την πανδημία του Κορονοϊού. Αντιμέτωποι με τη δραματική υποστελέχωση των υπηρεσιών, τις ελλείψεις  στα αναγκαία μέσα ατομικής προστασίας και τις υποβαθμισμένες υποδομές, δίνουν τη μάχη   για να σώσουν ζωές.  

                                                
Το Σωματείο μας και οι φορείς των Γυναικών, των Αλιέων, των Συνταξιούχων και  εργαζομένων στους Δήμους δηλώσαμε από τους πρώτους, μαζί με δεκάδες συνδικάτα, συλλόγους και επιτροπές αγώνα,  συμμετοχή στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσης –Στήριξης των Υγειονομικών και της Δημόσιας Υγείας που ήταν  προγραμματισμένη για την Τρίτη 7 Απριλίου-Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.
Η συμβολική  διαμαρτυρία εκπροσώπων των φορέων στον αύλειο χώρο τού δοκιμαζόμενου από τις διαχρονικές αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, που αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας, θα πραγματοποιηθεί αύριο  Μ. Δευτέρα, στις 11 π.μ.
Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ:
ü  Άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Να τους χορηγηθούν όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.
ü  Αποκατάσταση  των κτιριακών υποδομών και προμήθεια όλων των αναγκαίων μέσων και εξοπλισμού
ü  Επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών και  εργαστηριακών κέντρων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.
ü  Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφάλειας και εντατικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας.
ü  Πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.
ü  Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.
ü  Την αυτόματη κατάργηση τώρα όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στη συνδικαλιστική δράση, όπως το άρθρο 12 της ΠΝΠ που ανοίγει ξανά το δρόμο για επιτάξεις απεργών και κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης σε κλάδους που διεκδικούν.
ü  Το δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του.
ü    Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
ü    Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους που πλήττονται και τους συνταξιούχους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων
ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ! ΤΗ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger