Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Βόλος: Προληπτικό διήμερο κλείσιμο των σχολείων για απολύμανση

Βόλος: Προληπτικό διήμερο κλείσιμο των σχολείων για απολύμανσηΚλείνουν όλα τα σχολεία που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Βόλου για δύο τουλάχιστον εργάσιμες ημέρες στο τέλος της εβδομάδας, δηλαδή Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Μαρτίου, με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων για τη μη διασπορά και διάδοση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, το ανωτέρω διήμερο τα σχολεία θα κλείσουν ώστε να γίνουν απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία σε όλους τους χώρους των κτιρίων τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και των κτιρίων όπου στεγάζονται τα ΚΑΠΗ του δήμου. Σε αυτή την κίνηση περιλαμβάνονται επίσης και οι βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί, καθώς και τα νηπιαγωγεία του Βόλου που λειτουργούν με ευθύνη του Δήμου. Απολυμάνσεις στα σχολεία θα γίνουν και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Βόλου,«η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλεται να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού και προκειμένου να προστατευθούν, κατά το δυνατόν, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι ηλικιωμένοι συμπολίτες που είναι οι πιο ευάλωτοι. Η δημοτική αρχή με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία είναι έτοιμη να συμβάλλει και με περαιτέρω δράσεις, πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων της, εάν και όποτε προκύψει ανάγκη, με αποκλειστικό γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την προστασία των πολιτών».
Στην ίδια ανακοίνωση του Δήμου Βόλου τονίζεται ότι «το συγκεκριμένο μέτρο είναι προληπτικό και δεν συντρέχει λόγος πανικού. Οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους αρμόδιους φορείς και για τα προληπτικά μέτρα που οφείλουν να λαμβάνουν για την προστασία της υγείας τους».
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger