Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Λειτουργεί ιστοσελίδα του "Ρουβίκωνα"


Τεχνικά άψογη, με καλαίσθητο σχεδιασμό και περιέχοντας πολύ πλούσιο υλικό, κάνει σήμερα την εμφάνισή της στο διαδίκτυο η ιστοσελίδα του «Ρουβίκωνα».

Με αυτή την κίνησή της η αναρχική ομάδα έρχεται να καλύψει μια σοβαρή αδυναμία που είχε σε επικοινωνιακή κατεύθυνση.
Μιλούσαν και σχολίαζαν οι πάντες τις δραστηριότητες αυτής της συλλογικότητας, χωρίς η ίδια να έχει τον τρόπο να απευθυνθεί στο αναγνωστικό κοινό.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται αντλία σκυροδέματος

Πωλείται αντλία σκυροδέματος σχεδόν καινούργια  (4 φορές χρήση λειτουργίας μετά την αγορά της). 

Τιμή: 10.000 €

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946849596 ( Κ. Ταλαδιανός)

Μέχρι τέλος του έτους η αντικατάσταση αδειών χειριστών ταχύπλοων

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι με απόφαση του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι κάτοχοι παλαιού τύπου αδειών χειριστή ταχύπλοου σκάφους πρέπει να τις αντικαταστήσουν με άδειες νέου τύπου μέχρι την 31-12-2021.

Υποκρισία και προκλητικότητα


Γράφει ο mitsos175

Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στα παιδιά, που δεν μπαίνουν σε καλούπια και δεν υποτάσσονται. Είναι ότι πιο ελπιδοφόρο για μας και ταυτόχρονα ότι πιο τρομακτικό για τους τυράννους. Γι αυτό και η προσπάθεια τρομοκράτησης, γελοιοποίησης, συκοφάντησης κλπ από τους υποτακτικούς, τους κόλακες, τους ψεύτες, τους βολεμένους και τους διεφθαρμένους.
Οι ρουφιάνοι απειλούν, οι συκοφάντες δουλεύουν υπερορίες κλπ.
Φοβόνται τα παιδιά, που παρελαύνουν, όπως θέλουν και όχι όπως τους λένε, γιατί αυτά δεν τους φοβούνται.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


Σήμερα, Τετάρτη 30 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Επιτροπής
Πολιτισμού στο Δημοτικό Κατάστημα Σκοπέλου, κατά την οποία αναγνώστηκε
στους παρευρισκόμενους η απόφαση του Δημάρχου Σκοπέλου κ. Σταμάτη
Περίσση, για τη σύσταση της Ομάδας Εργασίας για τον Πολιτισμό στο Δήμο
Σκοπέλου και τις αρμοδιότητες της.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Οι παρελάσεις τους εκκολάπτουν νέους χουλιγκανους, καλλιεργούν την μισαλλοδοξία και τον εθνικισμό, αλλά οι κοπελιές της Χαλκιδόνας τους ενόχλησαν.


Του Γ. Γ.

Παρακολούθησα σε ένα φόρουμ στο διαδίκτυο, μια μεγάλη συζήτηση που έχει ξεκινήσει με αφορμή τα όσα έγιναν στην προχτεσινή μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτώβρη στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Εκεί παρουσιάστηκε "ακάλεστη" μια ομάδα κοριτσιών και διακωμώδησαν το όλο σκηνικό, με βηματισμό που παρέπεμπε σε αναπαράσταση του γνωστού θεατρικού νούμερου Monty Python.

Το τι επακολούθησε σε γενικές γραμμές είναι γνωστό.
Το γαϊτανάκι ξεκίνησε με την "διάγνωση" που έκανε ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος περί "αξιολύπητων νεαρών κοριτσιών", ενώ προανήγγειλε την "ταυτοποίηση" τους και προφανώς θα αισθάνεται  θλίψη, γιατί δεν έχει την δικαιοδοσία να τις στείλει εξορία σε κάποιο ξερονήσι.  

Υπ.Εργασίας -Κοινωφελής: Καμιά παράταση συμβάσεων για τους 30.333 ωφελούμενους

Η αρχοντική Σκόπελος το φθινόπωρο

Μπορεί τα νησιά στο μυαλό των περισσότερων να είναι ως ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός, όμως και τις άλλες εποχές του χρόνου, αποτελούν έναν ιδανικό και χαλαρωτικό προορισμό. Ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο. Μάλιστα, το φθινόπωρο είναι η εποχή που λόγω της χρωματικής παλέτας της φύσης, προσφέρει υπέροχα σκηνικά.

71χρονη έπεσε σε τρύπα στο Λιμάνι της Σκοπέλου

Για τον τραυματισμό 71χρονης αλλοδαπής, μετά από πτώση της σε τρύπα κοντά σε φρεάτιο, στο χώρο του λιμανιού της Σκοπέλου ενημερώθηκε, τις πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, ενώ η 71χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΤΗΣ 04/10/2019



Από τον Δήμο Σκοπέλου ανακοινώνεται το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο βάση
του οποίου θα μπορούν να αποζημιωθούν οι ιδιώτες του νησιού μας, που
υπέστησαν ζημιές κατά την διάρκεια της σφοδρής χαλαζόπτωσης στις 4
Οκτωβρίου 2019.

Η απάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γεώργιου Ζαββού είναι η
παρακάτω:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Αγαπητοί συνδημότες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από αυτή την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και
για όλες τις Τετάρτες και τις Κυριακές κατά την χειμερινή περίοδο, θα
σταματήσει η αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων, μέσα στην πόλη της
Σκοπέλου, τόσο με τα απορριμματοφόρα οχήματα του Δήμου μας, όσο και με
τα ζώα μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης.

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Μ. Φωτόπουλος: Ενας αγωνιστής καλλιτέχνης που πέθανε σαν σήμερα το 1986 - Οι "προληπτικές συλλήψεις" του αστικού κράτους μετά την Γερμανική κατοχή.


"Με αδειάσανε στο κρατητήριο του τμήματος που ήταν ένα πρώην καταφύγιο πολυκατοικίας στην οδό Αμερικής. 
Τι σύμπτωση! Στην οδό της πέραν του Ατλαντικού μεγάλης Δημοκρατίας που κι αυτή αγωνίζεται για τις Ελευθερίες του ελεύθερου κόσμου. 
Θεέ μου. Την πιπιλάνε τόσα στόματα την καημενούλα την ελευθερία, που σούρχετε για να μην ξεράσεις, να φωνάξεις: Σταματήστε, φτάνει προτιμώ να είμαι σκλάβος"

Μ' αυτό τον τρόπο περιγράφει -στο βιβλίο του "25 χρόνια θέατρο", ο Μίμης Φωτόπουλος- την σύλληψη του από Βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις, μετά από προδοσία ενός ταξιθέτη, (από "το πασίγνωστο τομάρι του θεάτρου, Αποστόλη", όπως γράφει ο ίδιος), την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1945, για να βρεθεί δεσμώτης στα «σύρματα της Ελ Ντάμπα», στην Αίγυπτο.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Αφιέρωμα: 28 Οκτώβρη 1940. Αστικός πολιτικός κόσμος και κομμουνιστές


Του Γ. Γ.

Πιστεύουμε ότι παραθέτουμε το πιο ολοκληρωμένο αφιέρωμα που υπάρχει στο διαδίκτυο για την 28 Οκτώβρη, συνοδευόμενο με πλήθος ιστορικών στοιχείων για τα χρόνια της κατοχής της χώρας μας από τις δυνάμεις του άξονα,

Ας ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα. 

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Σκόπελος η φώτο της ημέρας

Σκόπελος η φώτο της ημέρας. σήμερα Σας στέλνω μία φωτογραφία από τα καταπράσινα λιβάδια της Σκοπέλου όπου όμορφα άλογα βόσκουν μέσα στην όμορφη αυτή μέρα  είναι υπέροχα τώρα εκτός από βόδια γαϊδούρια και μουλάρια έχουμε και υπέροχα άλογα  όμως είναι πάρα πολύ όμορφα

Ε, λοιπόν δεν είμαστε όλοι ίδιοι κι όμοιοι. Εμείς είμαστε απόγονοι ανταρτών, κάποιοι άλλοι είναι απόγονοι ταγματασφαλιτών, κουκουλοφόρων, συνεργατών των ναζιστικών δυνάμεων. (Βίντεο)


Του Γ. Γ.

Φυσικά αύριο θα έχουμε στον ιστότοπο μας αναλυτικό αφιέρωμα για την 28 Οκτωβρίου.

Επειδή, όμως, "η κ. Κεραμέως και η κυβέρνησή της επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία στα πλαίσια των γερμανοτσολιάδων και συνεργατών των ναζί", όπως πολύ εύστοχα έγραφε η συντρόφισσα Αλέκα σε κείμενο της, μια παρότρυνση προς τα αστικά ΜΜΕ που θα κάνουν αναφορές για την 28η Οκτώβρη.

Αρχικά να μην παραλείψουν να αναφέρουν την "ενσωματωμένη δημοσιογραφία" της εποχής.

Να μας θυμίσουν δηλαδή ότι  το συγκρότημα Λαμπράκη που εκτός την φιλοναζιστική προπαγάνδα που έκανε, θησαύριζε, αφού οι δυνάμεις κατοχής της Ελλάδας του είχαν αναθέσει να τυπώνει όλα τα έντυπα/βιβλία/προκηρύξεις των Ναζί που χρησιμοποιούσαν στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Πρόταση για υπόγειους κάδους θα καταθέσει ο Δήμος Σκοπέλου

Τη μελέτη για τα οικολογικά βυθιζόμενα συστήματα με στόχο την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων, προϋπολογισμού 221.721, 214 ευρώ παρέλαβε το δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου. Η πρόταση θα κατατεθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου». Στο μεταξύ, σταθερές θα παραμείνουν και για το έτος 2020 στον Δήμο Σκοπέλου οι τιμές του μισθωτικού ανταλλάγματος για το δικαίωμα χρήσης αιγιαλού και παραλίας στους έχοντες εγκαταστημένες επιχειρήσεις.

ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ Σταθερές τιμές στα τέλη για τη χρήση αιγιαλού


Όπως προαναφέρθηκε, σταθερές θα παραμείνουν και για το έτος 2020 στον Δήμο Σκοπέλου οι τιμές του μισθωτικού ανταλλάγματος για το δικαίωμα χρήσης αιγιαλού και παραλίας στους έχοντες εγκαταστημένες επιχειρήσεις. Η τιμή θα παραμείνει στα 20 ευρώ/ τμ.
Αμετάβλητη παραμένει στα 6 ευρώ/ σετ και η τιμή για το κάθε σετ ομπρελοκαθίσματος.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Φαταούλες


Γράφει ο mitsos175

Επί κυβέρνησης Μητσοτάκη ξέρουμε ποιοι κυβερνάν αυτό τον τόπο. Τα λαμόγια. Οι απατεώνες αγκαλιά με τους φασίστες εγκληματίες. Ξέρουμε και ποιοι βάζουν νέα δυσβάστακτα χαράτσια. Όχι το κράτος, αλλά οι ιδιωτικές εταιρείες!
Όσοι ψήφισαν ΝΔ δεν έβγαλαν κυβέρνηση αυτούς που νομίζουν. Απόδειξη τα χαράτσια των ιδιωτικών μαγαζιών που λέγονται Τράπεζες. Κι εδώ αναρωτιέμαι, αν μπορεί ο κάθε ιδιώτης να κάνει αυθαίρετα αύξηση του κόστους των υπηρεσιών που προσφέρει και να τα 'κονομά.
Εφοπλιστές, Τράπεζες και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αυτό κάνουν!

Επιστολή του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών στους μαθητές για την 28η Οκτώβρη.



Δεν είναι η πρώτη φορά που θα ακούσεις κάτι για την 28η Οκτώβρη. Ίσως θα σου φανεί βαρετό, «τα ίδια και τα ίδια», κάτι που δεν αφορά το σήμερα, τις αγωνίες σου και τους προβληματισμούς σου.

Όμως, από την επιστολή αυτή που έχεις στα χέρια σου, ελπίζουμε να καταλάβεις ότι η 28η Οκτωβρίου είναι μια γιορτή της εποχής μας.

Τι ξέρεις και τι δεν σου λένε:

Πάλι στην απ' έξω ο Σίλας. Αδικία.


Η δημοσιογράφος Σοφία Δήμτσα αναλαμβάνει από σήμερα, Παρασκευή, καθήκοντα στη στη θέση της Διευθύντριας Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της ΔΕΗ, μας λέει η σημερινή είδηση.

Τελικά όμως πάμε από τους δημοσιολόγους προπαγανδιστές της κυβέρνησης μόνο ο Σίλας θα μείνει να μην σιτίζεται από τον κρατικό κορβανά. (Από όλους εμάς τους αιματηρά φορολογούμενους δηλαδή).
Τώρα θα πείτε ότι αυτός δεν έχει την ταμπέλα του δημοσιογράφου, αλλά αυτό έχει λίγη σημασία. Μικρότερης έντασης ήταν η ντουντούκα του, στην νεοδημοκρατική προπαγάνδα που έκανε και κάνει, από άλλους δημοσιογράφους οι οποίοι εξασφάλισαν την αργομισθία τους;

"Άντε γαμήσου ρε ΚΙΝΑΛ".


Γράφει ο
 mitsos175


Το τι έγινε στο Δήμο της Αθήνας το περιγράφει η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι Κιναλήτες κορόιδεψαν τους εργαζόμενους στο Δήμο και πήγαν με τη ΝΔ.
Καμία έκπληξη, αλλά ας διαβάσουμε σχετικά:

«Η σύγκλιση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας για να συζητήσει την πρόταση των συνδικάτων των εργαζόμενων να αποσυρθεί το άρθρο 179 του “αναπτυξιακού νόμου” της κυβέρνησης, με το οποίο προχωράνε απρόσκοπτα οι ιδιωτικοποιήσεις στην καθαριότητα, το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό και τις τεχνικές υπηρεσίες, ήταν αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων και των απεργιών στους Δήμους. Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και όλες οι άλλες παρατάξεις της αριστερής αντιπολίτευσης ζητήσαμε την σύγκλιση. Τελικά και η παράταξη του ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον Γερουλάνο ζήτησε επίσης την σύγκλιση και έτσι διαμορφώθηκε ο αριθμός των 20 που ανάγκασαν το Μπακογιάννη να το πραγματοποιήσει.
Στη ψηφοφορία, η πρόταση που κατέθεσαν τα σωματεία των εργαζόμενων πήρε 20 ψήφους. Η πρόταση απορρίφθηκε με 21 ψήφους των συμβούλων της παράταξης του Δημάρχου Μπακογιάννη, με την ενίσχυση του Βουλγαράκη,

Ανιστόρητο μήνυμα της υπουργού Παιδείας και «αριστείας»: Οκτώβριος 1940 «παραμονές του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου» το ΟΧΙ στον λαϊκισμό!


Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Σε 306 λέξεις που είναι το μήνυμα της υπουργού Παιδείας και «αριστείας» για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου δε χώρεσε ούτε μια λέξη για φασισμό και ναζισμό!
Για την υπουργό και κατ΄ επέκταση την κυβέρνηση δεν είναι ο φασισμός και ο ναζισμός που αιματοκύλησαν την ανθρωπότητα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά γενικά και αόριστα «δυνάμεις του μίσους και της βίας», όπως αναφέρει το μήνυμα. Επομένως όσα ξέραμε σήμερα για την αντιφασιστική νίκη των λαών τη νίκη κατά του ναζισμού, πρέπει να τα ξεχάσουμε.
Πολύ περισσότερο κατά τη Ν. Κεραμέως και τους συμβούλους της δεν υπάρχει σήμερα κίνδυνος από την άνοδο της ακροδεξιάς που εκφράζει τον φασισμό και τον ναζισμό και σε ορισμένες χώρες βρίσκεται προ ή και εντός των πυλών της εξουσίας,  Γιατί, όπως αναφέρεται στο μήνυμα, επειδή «ζούμε σε μία ελεύθερη, δημοκρατική χώρα» το πρόβλημα είναι «οι ακραίες φωνές του λαϊκισμού επιδιώκουν να δυναμώσουν».

Novartis: Εισαγγελική έρευνα μετά τις αποκαλύψεις Μανιαδάκη για Στουρνάρα

Ρουφιάνε, ο

Ρουφιάνε, ο φοιτητής χτυπήθηκε σήμερα από κρότου - λάμψης. Ρουφιάνε, θα μας πεις τα στοιχεία αυτού που τον χτύπησε;

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο συμβολαιογραφικό γραφείο Παπαθέου

post image

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Κίνδυνος αποχαρακτηρισμού της φυλής αιγών Σκοπέλου – Στο όριο το αριθμητικό πλαφόν για τα θηλυκά ζώα αναπαραγωγής

Σε άμεσο κίνδυνο να χάσουν τον χαρακτηρισμό των απειλούμενων φυλών και μαζί με αυτόν και οι κτηνοτρόφοι την οικονομική ενίσχυση βρίσκονται οι αίγες Σκοπέλου, όπως και η βραχυκερατική φυλή βοοειδών και ο ίππος Πίνδου, καθώς ο πληθυσμός τους εμφανίζεται οριακά κάτω από το αριθμητικό πλαφόν για τα θηλυκά ζώα αναπαραγωγής. Για μεθοδεύσεις σε αρκετές εκτροφές που βρίσκονται στο Μέτρο των Σπάνιων Φυλών, κάνουν λόγο οι κτηνοτρόφοι.
Να αναφερθεί ότι οι αίγες Σκοπέλου που είχαν δηλωθεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2018 (1η προκήρυξη Μέτρου Σπάνιων Φυλών), έφτανε τα 9.222 ενταγμένα ζώα. Τα όρια των θηλυκών ζώων αναπαραγωγής, σύμφωνα µε τον Καν. (ΕΚ) 817/2004, που ορίζει το κατώφλι, κάτω από το οποίο μια φυλή θεωρείται ως απειλούμενη µε εγκατάλειψη, είναι για τις αίγες και τα πρόβατα οι 10.000.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

"Αγωνίστηκαν" για να ποδοπατήσουν την ελπίδα κατατρεγμένων συνανθρώπων μας


Της Τ. Γ.

Ανατριχίλα... Οι εικόνες, οι φωνές, τα λόγια, η γυναίκα με την ντουντούκα, ο δήμαρχος του "αλλά", τα θριαμβευτικά διπλοσάγονα του μεσήλικα...

Κάτοικοι στα Βρασνά Θεσσαλονίκης, κατέβηκαν στους δρόμους για να εμποδίσουν οικογένειες προσφύγων- μεταναστών από τη Συρία, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, το Ιράκ, να εγκατασταθούν προσωρινά σε ξενοδοχεία της περιοχής. 

Φασίστες και μασκαράδες


Γράφει ο mitsos175

Κι ενώ η ναζιστική εγκληματική συμμορία μέσω του πρώην βουλευτή της Παππά παραδέχεται στη δίκη πως είναι μασκαράδες και καρνάβαλοι, φασισταριά σ' ένα χωριό έκαναν μπλόκα για να μην περάσουν λεωφορεία με πρόσφυγες.
Χωρίς τις περικεφαλαίες, τις οποίες έβαλαν βαθιά στο πισινό τους μετά την κωλοτούμπα του Κούλη, οι δεξιοί βλάκες απαίτησαν να φύγουν οι πρόσφυγες.

Έτσι 400 συνάνθρωποι μας μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα από μια χούφτα ηλιθίων. Οι μπάτσοι φυσικά έπαιζαν τσιγκολελέτα με τους ρατσιστές. Υπάρχει άλλωστε μια συμπάθεια, οι ναζί δεν είναι συνταξιούχοι ή εργαζόμενοι να τους δέρνουν, ούτε ανήλικα σε κινηματογράφο να τα συλλάβουν.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ κ. ΑΓΓΕΛΟΥ ΞΗΝΤΑΡΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου και Πρόεδρος του Δ.Σ. κ.
Άγγελος Ξηντάρης, συμμετείχε σε ένα εκπαιδευτικό διήμερο σεμινάριο που
διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων σε φορείς Διοίκησης και
Εκμετάλλευσης Λιμένων Ελλάδος και πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18
Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα με θέμα: «Επίκαιρα θέματα
διαχείρισης των Λιμενικών Ταμείων και Οργανισμών Λιμένος», στο οποίο
συζητήθηκαν και αναλύθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία
και διαχείριση των Λιμένων.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΙΝΕ ΓΣΕΕ


Δηλώστε συμμετοχή στα Ομαδικά Εργαστήρια του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ στη Σκόπελο την Τετάρτη 30/10/2019!
Τα εργαστήρια υλοποιούνται από το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Σαν σήμερα, το 1937 γεννιέται ένας μεγάλος κομμουνιστής καλλιτέχνης. Ο Μάνος Λοΐζος.


«Τα γρανάζια του ιμπεριαλισμού, με την εξουθενωτική εκμετάλλευση εκατομμυρίων ανθρώπων, βρίσκονται σε τρομακτική υπερλειτουργία στις δυτικές χώρες. Τα αποτελέσματα είναι σε όλους γνωστά: ο πόλεμος του Βιετνάμ, το φυλετικό, το Κυπριακό, η αναβίωση του φασισμού σε πολλές χώρες, ο κίνδυνος της δικτατορίας στον τόπο μας. Το τεράστιο τέρας που άλλοτε λέγεται φασισμός, άλλοτε μιλιταρισμός και άλλοτε δημοκρατία δυτικού τύπου - που δεν είναι τίποτ' άλλο παρά προσωπεία του ιμπεριαλισμού - στέκεται από πάνω μας απειλητικό. Και η αντίδρασή μας είναι να τα ξεσκεπάσουμε και να φωνάξουμε μ' όλη μας τη δύναμη ενάντιά τους - μια και η ζωή μας είναι άμεσα συνδεδεμένη μαζί τους. Είμαστε πια συνειδητοί, "γνωρίζουμε"».

Έως το καλοκαίρι του 2020 η αδειοδότηση για τα υδατοδρόμια σε Βόλο, Σκόπελο και Αλόννησο

Σε επίσπευση των διαδικασιών για την αδειοδότηση και τη λειτουργία υδατοδρομίων στη χώρα, προχωρά το υπουργείο Μεταφορών.
Στόχος είναι το καλοκαίρι του 2020, να υπάρχει ένα σημαντικό δίκτυο αδειοδοτημένων υδατοδρομίων, κάτι που θα επιτρέψει στα υδροπλάνα να ανοίξουν και πάλι τα φτερά τους στην Ελλάδα, έπειτα από παλινωδίες 15 ολόκληρων χρόνων!

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Joker (2019) free

20/10/1977: Χρήστος Κασίμης. Ο πρώτος δολοφονημένος αντάρτης πόλης


Του Γ. Γ

«O Χρήστος Κασίμης δεν ήταν από εκείνους που έπαιρναν το λόγο και προσπαθούσαν να εντυπωσιάσουν το ακροατήριό τους. Oυδέποτε μιλούσε για την πλούσια αντιστασιακή του δράση, ως ένα από τα στελέχη της οργάνωσης «20 Oκτώβρη».  Hταν ένας σεμνός άνθρωπος, ένας ακέραιος αγωνιστής, που η ικανότητά του ήταν να κινητοποιεί τη σκέψη των ανθρώπων γύρω του, επίμονος και ακούραστος, πραγματικό παράδειγμα προς μίμηση. Eνας χαρισματικός άνθρωπος που τιμούσε την ιδιότητα του κομμουνιστή».

Χρήστος Τσιγαρίδας – Εφετείο ΕΛΑ 21/10/2009

Ξημέρωνε 20 Οκτώβρη 1977. Τέσσερις αντάρτες πόλης του Ενοπλου Λαϊκού Αγώνα προσπαθούν να τοποθετήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε Γερμανική επιχείρηση, στο εργοστάσιο της AEG στου Ρέντη σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία μαχητών της RAF από το Γερμανικό κράτος.
Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εντοπίζονται από μπάτσους και ακολουθεί σφοδρή μάχη. Τραυματίζεται από σφαίρα σοβαρά στο κεφάλι το ιδρυτικό μέλος του ΕΛΑ Χρήστος Κασίμης καθώς και δυο μπάτσοι (Στεργίου και Πλέσσας).

Ενας υπουργός στο Λαμόγιο όρος


Και επειδή η πορεία προς την κανονικότητα συνεχίζεται ακάθεκτη, δεν μπορούσε να απουσιάσει η προσπάθεια  επιστροφής στα πατροπαράδοτα "ελληνοχριστιανικά ιδανικά", όπως αυτά τα εννοεί διαχρονικά η δεξιά.

Ετσι, λοιπόν σε θρησκευτική ιστοσελίδα διαβάζουμε: "Με κάθε σε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Αντώνη Διαματάρη στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.
Τον Υφυπουργό προσφώνησε ο Καθηγούμενος της ΙΜΜ Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ ενώ στην αντιφώνησή του ο υφυπουργός ευχαρίστησε τον Γέροντα για την υποδοχή και εξέφρασε τα αισθήματα χαράς και αγαλλίασης που βρίσκεται στην Αθωνική Πολιτεία".

Ούτε η Χούντα δεν είχε αποτολμήσει κάτι ανάλογο!!!


Της Αλέκας Ζορμπαλά

Πάτε καλά εκεί στην κυβέρνηση των "Αρίστων και των Μένουμε Ευρώπη" ;;;

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως καταγγέλλει η Αιμιλία Βουμβάκη, 20 Εκαμίτες του κ. Χρυσοχοΐδη με αυτόματα εισέβαλαν στον κινηματογράφο Αελλώ, που προβαλλόταν ο Joker, για να μαζέψουν τα ανήλικα, που παρακολουθούσαν την ταινία ύστερα από καταγγελία ...

Ούτε η Χούντα δεν είχε αποτολμήσει κάτι ανάλογο!!!

Με όπλα μέσα σε κινηματογράφο για τα 15άχρονα;;;;;

Τα τανκς θα κατεβάσετε σε μια μαχητική διαδήλωση;

Ξεφτίλες!!!

Τραγωδία στο νησί Ηλικιωμένη πνίγηκε ενώ έτρωγε κοτόπουλο

Άλλο ένα περιστατικό πνιγμού από φαγητό σημειώθηκε στην Κρήτη με θύμα μία ηλικιωμένη γυναίκα.Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν στο Ηράκλειο όταν μία 80χρονη γυναίκα την ώρα που απολάμβανε το μεσημεριανό της γεύμα «πνίγηκε» από μπουκιά κοτόπουλου κι έχασε την ζωή της.

ΑΕΚ - ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ AEK vs Volos live streaming

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Mηχανική βλάβη του Ε/Γ – Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ»

Λιμενικό: Η επίσημη ανακοίνωση για τη μηχανική βλάβη στο «Εξπρές Πήγασος»«Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» N.Π. 10415, για μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σκύρου.   Το «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Λαύριο – Άγιο Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα με εβδομήντα ένα (71) επιβάτες και πενήντα ένα (51) άτομα πλήρωμα. Το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του με ιδία μέσα και κατέπλευσε στο λιμάνι της Μύρινας αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους επιβάτες του. Από το Λιμεναρχείο Μύρινας , απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ οι επιβάτες του πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.» 

Με 22 ποδοσφαιριστές η αποστολή της ΑΕΚ για τον αγώνα με τον Βόλο Ν.Π.Σ.

Τακτική Συνέλευση του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου | Σάββατο 19 Οκτωβρίου


Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου, καλεί τα τακτικά μέλη του στην 2η τακτική Συνέλευση, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 7.00 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι: 1. Απολογισμός Έργου απερχόμενου Δ.Σ.
2. Οικονομική Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής.
3. Ορισμός Εκλογών για ανάδειξη Δ.Σ .
4. Ανακοίνωση Υποψηφίων.
Στη Γενική Συνέλευση έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη. Θυμίζουμε ότι τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά από τις 14-15 και 16 Οκτωβρίου, από τις 6.30 έως 8.30 για υποβολή υποψηφιοτήτων και εγγραφή μελών

Υπερχρεωμένα νοικοκυριά: Απόρριψη αίτησης δανειολήπτριας λόγω αναρτήσεων στο Facebook


Αναρτήσεις στο Facebook ως αποδεικτικά στοιχεία - Απόρριψη αίτησης για υπαγωγή στο Νόμο Κατσέλη λόγω απόκρυψης της πραγματικής οικονομικής κατάστασης, η οποία προέκυψε από δημόσιες αναρτήσεις

75 χρόνια από την απελευθέρωση της Λαμίας – Ο ιστορικός λόγος του Άρη Βελουχιώτη


Στις 19 Οκτώβρη του 1944, δυνάμεις του ΕΛΑΣ, αντιπροσωπεία της ΠΕΕΑ και του ΕΑΜ, καταφτάνουν στη Λαμία και συγκαλείται στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης συγκέντρωση του ΕΑΜ.

Ο Άρης Βελουχιώτης θα εκφωνήσει από το μπαλκόνι τον περίφημο λόγο του που σηματοδοτεί το τέλος του αντάρτικου της κατοχής και παρουσιάζει ουσιαστικά τους βασικούς άξονες των θέσεων του ΚΚΕ για την μεταπολεμική ελληνική κοινωνία. Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη.

Ολόκληρος ο λόγος του Άρη Βελουχιώτη

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Σκόπελος αιμοδοσία στο λιμάνι | Οκτώβριος 2019



Τετάρτη 23 Οκτωβρίου,
18.00 - 20.00 και
Πέμπτη 24 Οκτωβρίου,
09.00 - 1300
18.00 - 20.00,
θα βρίσκεται στο λιμάνι της Σκοπέλου η κινητή μονάδα
αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου για την
τακτική αιμοδοσία.

Κοινωνικό μέρισμα στον Αφραγκούζο, το Μαρινάκη και τ' άλλα "φτωχόπαιδα".


Γράφει ο mitsos175

Χαράς ευαγγέλια για κάθε γαλάζιο βλάκα με περικεφαλαία. Φέτος ακούω πως η συμμορία του Κούλη θα δώσει το Κοινωνικό Μέρισμα στις εταιρείες, κυρίως εκείνες που έχουν κέρδη! 

Συντηρητική η κυβέρνηση, πάει σύμφωνα με τις παραδόσεις. Γιατί το λέει η παροιμία: Τα λεφτά πάνε στα λεφτά.
"Στην πλέμπα";
- Ένα μέζεο περιποιημένο.
Κι αν κάποιοι από τους μη προνομιούχους ψήφισαν Νέα Δημαγωγία, είναι μαλάκες στο τετράγωνο.

Υπ. Μεταφορών: Το 2020 έτοιμα τα υδατοδρόμια και σε Βόλο-Σποράδες στην Σκόπελο θα πιάνουν στη Παραλία Γλυφονέρι είναι το καλύτερο μέρος

Σε επίσπευση των διαδικασιών για την αδειοδότηση και τη λειτουργία υδατοδρομίων στη χώρα, μεταξύ αυτών και αυτά σε Βόλο, Σκόπελο και Αλόννησο, προχωρά το υπουργείο Μεταφορών. Στόχος είναι το καλοκαίρι του 2020, να υπάρχει ένα σημαντικό δίκτυο αδειοδοτημένων υδατοδρομίων, κάτι που θα επιτρέψει στα υδροπλάνα να ανοίξουν και πάλι τα φτερά τους στην Ελλάδα, έπειτα από παλινωδίες 15 ολόκληρων χρόνων!

ΕΥΧΟΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΜΗΘΟΎΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ...Κοινωνικό τιμολόγιο ΕΥΔΑΠ

Με βρώμικες μεθόδους προσπαθούν να πλήξουν το κύρος της εταιρείας ΑΝΕΣ και του πλοίου Πρωτεύς


Σήμερα δεν μπόρεσα άλλο να κρατηθώ και Επικοινώνησα με τα σωματεία που έχουν κάνει την καταγγελία κατά του πλοίου Πρωτεύς να ξεκινήσω να σας ενημερώσω ότι είμαι παλιός ναυτεργάτης  συνδικαλιστής μέλος  στη ναυτεργατική συνδικαλιστική κίνηση ΝΣΚ  και ενεργό μέλος στην

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Εργαζόμενοι: «Μονόδρομος» η αναβάθμιση των Κ.Υ. στη Μαγνησία

 Λειτουργία σε νέα βάση με ενίσχυση σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές το βασικό αίτημα προς την 5η ΥΠΕ   Η ενίσχυση με ιατρικό, νοσηλευτικό και επικουρικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας είναι το πρώτο θέμα που θα θέσει άμεσα ο τοπικός Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Υγείας, που συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΩΡΑ. Ευχάριστη έκπληξη στο Νέο Κλήμα

Ευχάριστη έκπληξη στο Νέο κλήμα κάτι αλλάζει στη Σκόπελο μία ευχάριστη έκπληξη Περίμενε και σήμερα στους κατοίκους του Νέου Κλίματος του Ελιάς είδαν σκουπιδιάρα του δήμου Σκοπέλου απόγευμα να καθαρίζει και τη Μαρίνα στην παραλία είναι πρωτόγνωρα αυτά που γίνονται  υπάρχει μία καθαριότητα υπάρχει ένα ενδιαφέρον που ο κόσμος πραγματικά βλέπει μία τεράστια ευχάριστη αλλαγή όπως μας ενημέρωσαν οι αναγνώστες από το νέο Κλήμα αυτό δεν

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Έναρξη του ελαιοτριβείου ''Οικογένειας Αντωνίου'' 19/10/2019 / Γλώσσα Σκοπέλου



Το ελαιοτριβείο Οικογένειας Αντωνίου στη
Γλώσσα Σκοπέλου ξεκινάει τη λειτουργία του το
Σάββατο 19/10/2019 και θα δέχεται τους
ελαιοπαραγωγούς καθημερινά. Οι ελιές θα
τοποθετούνται σε κάδους για να μην
αλλοιώνονται και η ελαιοποίηση θα γίνεται
άμεσα.
Powered By Blogger