Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Ε, λοιπόν δεν είμαστε όλοι ίδιοι κι όμοιοι. Εμείς είμαστε απόγονοι ανταρτών, κάποιοι άλλοι είναι απόγονοι ταγματασφαλιτών, κουκουλοφόρων, συνεργατών των ναζιστικών δυνάμεων. (Βίντεο)


Του Γ. Γ.

Φυσικά αύριο θα έχουμε στον ιστότοπο μας αναλυτικό αφιέρωμα για την 28 Οκτωβρίου.

Επειδή, όμως, "η κ. Κεραμέως και η κυβέρνησή της επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία στα πλαίσια των γερμανοτσολιάδων και συνεργατών των ναζί", όπως πολύ εύστοχα έγραφε η συντρόφισσα Αλέκα σε κείμενο της, μια παρότρυνση προς τα αστικά ΜΜΕ που θα κάνουν αναφορές για την 28η Οκτώβρη.

Αρχικά να μην παραλείψουν να αναφέρουν την "ενσωματωμένη δημοσιογραφία" της εποχής.

Να μας θυμίσουν δηλαδή ότι  το συγκρότημα Λαμπράκη που εκτός την φιλοναζιστική προπαγάνδα που έκανε, θησαύριζε, αφού οι δυνάμεις κατοχής της Ελλάδας του είχαν αναθέσει να τυπώνει όλα τα έντυπα/βιβλία/προκηρύξεις των Ναζί που χρησιμοποιούσαν στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

Να μας αναφέρουν την "Βραδυνή" που προπαγάνδιζε ασύστολα το "Γερμανοί είναι φίλοι μας", φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίζει την ηρωική πράξη του Μανώλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα  να κατεβάσουν τη ναζιστική σημαία από το βράχο της Ακρόπολη την νύχτα της 30ής προς 31ης Μαΐου 1941, σαν πράξη "επαίσχυντον" και "επικίνδυνον".
Έγραφε μάλιστα ότι "δεν είνε δυνατόν να ήσαν άνθρωποι με σώας τας φρένας αυτοί που υπεξήρεσαν, εν ώρα νυκτός, την Γερμανική Σημαίαν...".

Να μας πουν για την "Εστία" που την μέρα οι χιτλερικοί μπαίνουν στην Αθήνα κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο: "Ο πόλεμος ετελείωσε διά την Ελλάδα. Θα νικήσει ο Αξων".

Να κάνουν λόγο για τα δημοσιεύματα της "Καθημερινής" πού έλεγαν ότι "Καλώς συνετάγη" ο νόμος που τιμωρεί με θάνατο τους Ελληνες υπηκόους όσοι μετέχουν σε πολεμικές εχθροπραξίες κατά των Γερμανών.
Είναι η ίδια φυλλάδα που όταν οι Γερμανοί επιτέθηκαν στην Κρήτη κυκλοφόρησε με εξώφυλλο που έγραφε: «Ημείς εδώ ζώμεν καλώς, ως φίλοι, ως συνεργάται, ως αδελφοί με τους Γερμανούς. Καλούμεν τους Κρήτας να μετανοήσουν εμπράκτως».  

Να μας ενημερώσουν για τα εμετικά κείμενα που έγραφε το "Ελεύθερο Βήμα" υπέρ των κατακτητών και την προπαγάνδα που έκανε πρωτοσέλιδα για τους "βαρυσήμαντους λόγους του καγκελαρίου Χίτλερ".

(Αναφέρουμε χαρακτηριστικές περιπτώσεις γιατί θα χρειαζόμαστε ολόκληρο βιβλίο για να μιλήσουμε αναλυτικά για την στάση των αστικών εφημερίδων στην κατοχή).

Εκτός απ' αυτό να μην παραλείψουν να μας ενημερώσουν για την στάση της επίσημης Εκκλησίας, που απ' την πρώτη στιγμή που ο λαός μας έδειξε την διάθεση του να αγωνιστεί ενάντια στους εισβολείς, αυτή τους συνιστούσε να προσεύχονται και να περιμένουν την λύτρωση τους από τον "δικαιοκρίτην Θεόν".
Είναι χαρακτηριστικό το μήνυμα που έστειλε «προς τον ευσεβή Ελληνικόν Λαόν» ο τότε αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός:  
«Ουδέν έχομεν να ωφεληθώμεν εξ οιωνδήποτε αποπει­ρών και προκλήσεων εναντίον των Αρχών κατοχής. Διά τού­το πάντες οφείλομεν, αφιερωμένοι εις την παραγωγικήν εργασίαν, ν' αναμείνωμεν την ώραν της ειρήνης, εγκαρτερούντες και πιστεύοντες εις τον δικαιοκρίτην Θεόν».

Εξυπακούεται ότι οι "λειτουργοί της ενημέρωσης" θα πρέπει να μας θυμίσουν τους «κουίσλινγκ», που σχημάτισαν τις κατοχικές κυβερνήσεις, με "πρωθυπουργούς" τους ΤσολάκογλουΛογοθετόπουλο και Ι. Ράλλη.

Αυτονόητο είναι επίσης η αναφορά τους στους οικονομικούς δοσίλογους που θησαύρισαν, συνεργαζόμενοι με τους κατακτητές, ληστεύοντας τον λαό, ποντάροντας στον θάνατο που σκορπούσε η πείνα της κατοχής.

Φανταζόμαστε ότι θα υπάρχει ιδιαίτερο κεφάλαιο για τους εγκληματίες που στελέχωναν την "Ειδική Ασφάλεια", όπου θα αναφέρονται οι δολοφονίες και τα απίστευτα βασανιστήρια που έκαναν σε πατριώτες.

Το έχουμε δεδομένο, ότι σ' αυτά τα αφιερώματα θα υπάρχει μακροσκελή αναφορά για τις θηριωδίες και τα απίστευτα εγκλήματα που διέπραξαν τα γερμανοντυμένα ντόπια καθάρματα και όσοι στελέχωσαν τα "Τάγματα Ασφαλείας".

Εκτός απ' αυτά, αν είναι εύκολο, σ' αυτούς τους δημοσιολόγους, ας αφιερώσουν και δυο προτάσεις για τον αγώνα που έδωσε ο λαός μας, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές ενάντια στους κατακτητές.

Πέρα απ' την πλάκα τώρα.

Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν αυτές οι μαλακίες για το "έθνος που αγωνίστηκε σύσσωμο ενάντια στον εισβολέα" και οι σχετικές παπαριές. 

Τους κατακτητές υποδέχτηκαν με ανθοδέσμες οι κάτοικοι του Κολωνακίου και όχι μόνο -υπάρχει κινηματογραφικό υλικό που το αποδεικνύει- ενώ δεκάδες χιλιάδες ήταν οι ντόπιοι ένοπλοι ή οικονομικοί δωσίλογοι που συνεργάστηκαν μαζί τους.
Από την άλλη οι ΕΑΜίτες και οι ΕΛΑΣίτες έγραψαν χρυσές σελίδες δόξας, αγωνιζόμενοι και χύνοντας το αίμα τους πολεμώντας τους κατακτητές.

Ε, λοιπόν δεν είμαστε όλοι ίδιοι κι όμοιοι. Εμείς είμαστε απόγονοι ανταρτών, κάποιοι άλλοι είναι απόγονοι ταγματασφαλιτών, κουκουλοφόρων, συνεργατών των ναζιστικών δυνάμεων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger