Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019

Παροχή συνδρομής σε ακυβέρνητο Τ/Χ σκάφος στην Αλόννησο

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας του Τ/Χ-Α/Ψ ''ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ'' Τ.Β.743 λόγω βλάβης στη μπαταρία που τροφοδοτούσε την κύρια μηχανή, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Μεγάλης Άμμου, με δύο (02) επιβαίνοντες καλά στη υγεία τους.
Άμεσα απέπλευσε προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πλήρωμα του οποίου αφού εντόπισε το ανωτέρω σκάφος, του προμήθευσε εφεδρική μπαταρία και το συνόδευσε στο λιμένα Πατητηρίου όπου κατέπλευσε αυτοδύναμα.

39 χρόνια από τότε που η εργοδοσία του εργοστασίου της ΕΤΜΑ δολοφονεί την φοιτήτρια Σ. Βασιλακοπούλου


 «Οι εργάτες έχουν γράψει στη γαλάζια τους φόρμα τ’ όνομά σου, Σωτηρία, οι οικοδόμοι στις ψηλές σκαλωσιές τραγουδούν τ’ όνομά σου, Σωτηρία…»

Σήμερα συμπληρώνονται 39χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου.

Ήταν στις 28 Ιούλη του 1980 όταν η μεγαλοεργοδοσία της ΕΤΜΑ δολοφόνησε έξω από την πύλη του εργοστασίου τη συντρόφισσα και φοιτήτρια της Παντείου, Σωτηρία Βασιλακοπούλου.

Ο “Ριζοσπάστης” έγραφε την επόμενη μέρα: «Στυγερό έγκλημα διαπράχτηκε χτες το μεσημέρι στην Αθήνα από μπράβους του μονοπωλίου ΕΤΜΑ. Η φοιτήτρια της Παντείου Σωτηρία Βασιλακοπούλου, μέλος της ΚΝΕ, έπεσε νεκρή ύστερα από προμελετημένη επίθεση του Μάριου Χαρίτου(…). Είναι γνωστός τραμπούκος και προστατευόμενος της εργοδοσίας της ΕΤΜΑ».

Το παράδειγμα της Σωτηρίας παραμένει επίκαιρο, ζωντανό. Η θυσία της εμπνέει και οδηγεί τους αγώνες του σήμερα, τους νέους κομμουνιστές, τους νέους αγωνιστές.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου