Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

Βουλευτές μπαταχτσήδες από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ Κατάλαβες τώρα φασιστόμουτρα φιλελέ τομάρι social λαμόγιο γιατί πρέπει να ψηφιστεί μόνο του από τους εργαζόμενους άει σιχτίρ


Γράφει ο mitsos175

 Άκρως ενδιαφέροντα είναι τα όσα αποκαλύπτονται για τα δάνεια των βουλευτών. Μιλάμε για προσωπικά δάνεια και όχι αυτά των κομμάτων που στην περίπτωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι δανεικά κι αγύριστα.
Τα δάνεια προκαλούν πολλά ερωτηματικά, αφού πολλά έγιναν εν καιρώ κρίσης όταν δηλαδή οι τράπεζες έδιναν χρήματα στον κόσμο με το «σταγονόμετρο».

Σύμφωνα με το πόθεν έσχες του 2016 138 βουλευτές έχουν πάρει δάνειο. Συνολικά πήραν 25,18 εκατ. ευρώ, ενώ οφείλουν στα τραπεζικά ιδρύματα 20,61 εκατ. ευρώ.

Τροποποίηση δρομολογίων του «Πρωτέα» από και προς Βόρειες Σποράδες


Οδηγίες της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων ενόψει επιδείνωσης του καιρού

Ενόψει της επιδείνωσης του καιρού με χιόνια, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και “τσουχτερό” κρύο από την Παρασκευή 22/02/2019 μέχρι και την Δευτέρα 25/02/2019 το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας των ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων συνιστά την τήρηση των παρακάτω οδηγιών:

Προσπαθούν να κόψουν και πάλι τις άδειες από τον Δημήτρη Κουφοντίνα!Πηγή:  "ΚΟΝΤΡΑ"

Εφτά άδειες έχει πάρει μέχρι σήμερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Με μια ενδιάμεση διακοπή, αφού όσο ήταν ακόμα κρατούμενος στην ειδική πτέρυγα του Κορυδαλλού, του μπλοκάρισαν τις άδειες που είχε αρχίσει να παίρνει και χρειάστηκε να καταφύγει σε μια σκληρή απεργία πείνας για να ξανακερδίσει αυτό το δικαίωμα που έχει κάθε κρατούμενος (υπό όρους, τους οποίους ο Δ. Κουφοντίνας πληρούσε και πληροί).

Μήτσος Παπαρήγας, Ηγέτης-μάρτυρας της εργατιάς (Δολοφονήθηκε από ασφαλίτες σαν σήμερα το 1949)


Στις 22 Φλεβάρη του 1949, δολοφονείται άνανδρα στα υπόγεια της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και στέλεχος του ΚΚΕ, Μήτσος Παπαρήγας.

Η δολοφονία γίνεται παραμονές της δίκης του και παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως «αυτοκτονία», για να φανεί ότι δήθεν «δεν είχε την τόλμη» να αντιμετωπίσει το στρατοδικείο· με σκοπό να κλονιστεί το αγωνιστικό φρόνημα χιλιάδων αγωνιστών που γέμιζαν τις φυλακές και τα ξερονήσια και να σπιλώσει την προσωπικότητα του κομμουνιστή ηγέτη.

Η αλήθεια είναι ότι οι μόνοι που είχαν όφελος να μη γίνει η δίκη ήταν το αμερικανόδουλο καθεστώς και οι προστάτες του, που θα ξεσκεπάζονταν για το ρόλο τους στο ματοκύλισμα του λαού.
Ένας ακόμα λόγος για τη σκηνοθεσία της «αυτοκτονίας» ήταν ότι η κυβέρνηση ήθελε να αποφύγει την κατακραυγή καταδικάζοντας τον νόμιμα εκλεγμένο ηγέτη της εργατικής τάξης της χώρας.

Ο Μήτσος Παπαρήγας ανήκε στην παλιά φρουρά των σκαπανέων του εργατικού – κομμουνιστικού κινήματος. Όσοι τον γνώρισαν τον περιέγραφαν ολιγόλογο, μπεσαλή και παλικάρι. Αναλάμβανε τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες δουλειές και τις έφερνε σε πέρας με συνέπεια, μη λογαριάζοντας αντιξοότητες και και προσωπικές θυσίες.

Γεννήθηκε στο Βόλο το 1896. Η πολυμελής οικογένειά του ήταν φτωχή κι έτσι από νωρίς αναγκάστηκε να τραβήξει το δρόμο της βιοπάλης δουλεύοντας σιδεράς. Το 1919 συμμετέχει στη χορωδία της Σοσιαλιστικής Εργατικής Νεολαίας Βόλου. Η εφηβεία του εξελίσσεται μέσα στην πολυτάραχη δίνη της δεκαετίας 1912-22. Χρόνια πολέμου, «μεγάλη ιδέα»,  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου