Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Σε παγκόσμιο ντοκιμαντέρ, η αναπαράσταση του ελληνικού θρησκευτικού γάμου στη Σκόπελο

Σε παγκόσμιο ντοκιμαντέρ, εντάχθηκε η αναπαράσταση του ελληνικού θρησκευτικού γάμου στη Σκόπελο! Συγκεκριμένα, Ο Δήμος Σκοπέλου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market του Λονδίνου, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 4 με 6 Νοεμβρίου 2019. H World Travel Market είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση παγκοσμίως, στρατηγικής σημασίας για τον τομέα του τουρισμού, απευθύνεται κατά κύριο λόγο στη βρετανική τουριστική αγορά, σε αυτήν συμμετέχουν πάνω από 5.000 εκθέτες και προσελκύει περισσότερους από 50.000 επισκέπτες.
Η Σκόπελος συμμετείχε με πολλά τοπικά προϊόντα (χαϊμαλιά, ροζέδες, αμυγδαλωτά, μέλι, ελιές, ελαιόλαδο, γλυκό δαμάσκηνο λικέρ δαμάσκηνο, μαρμελάδα, κεραλοιφή και χειροποίητα σαπούνια), με έντυπα του προορισμού και άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού (καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, καγιάκ, ποδηλασία, περιπατητικός τουρισμός στα μονοπάτια της Σκοπέλου κ.α.)
Κατά την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν πολλές στοχευμένες επαγγελματικές συναντήσεις με μεγάλα τουριστικά πρακτορεία της Ελλάδας και του Εξωτερικού.
Σημαντικό επίσης γεγονός αποτελεί η αεροφωτογράφιση που πραγματοποίησε η Ιρλανδική εταιρία TAG FILM PRODACTION σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ AEREAL GREECE, για λογαριασμό του Smithsonian Channel το οποίο έχει 30 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.
Το ντοκιμαντέρ συμπεριλαμβάνει 11 ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων και την Σκόπελο, σε προβολή 4 επεισοδίων.
Έγιναν λήψεις στη Μονή του Αγίου Ευσταθίου, στα Σεντούκια, στον Αμάραντο και κυρίως στον Αϊ Γιάννη το Καστρί, όπου με τη βοήθεια και τη μεσολάβηση της Προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Σκοπέλου κ. Ιωάννα Ευσταθίου, πραγματοποιήθηκε αναπαράσταση του Ελληνικού Θρησκευτικού Γάμου με λήψεις έξω από το γνωστό σε όλους ως MAMMA MIA CHAPEL.
Η κινηματογράφηση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία με σύμμαχο τον καιρό. Η προβολή του θα αποτελέσει τεράστια διαφήμιση για το νησί της Σκοπέλου και εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην αύξηση των επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Ο Δήμος Σκοπέλου θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς και στοχευμένες δράσεις την προβολή του νησιού μας σε διεθνές επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger