Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΑΚΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ Ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥTην Κυριακή 14 Απριλίου 2019 στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ριζομύλου, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο ως ελάχιστος φόρος τιμής στους προγόνους μας.
Ήταν μία εκδήλωση ιστορίας, μνήμης αλλά και καθήκοντος, που έχουμε όχι μόνο στις προηγούμενες αλλά και στις επόμενες γενιές για την αποκατάσταση της Ιστορίας. Είμαστε οι κληρονόμοι της ιστορίας και του πολιτισμού που οι πρόγονοί μας δημιούργησαν στην αλησμόνητη Θρακική γη.

Είναι χρέος μας η τιμή στη μνήμη των προπατόρων μας που θανατώθηκαν και εκδιώχθηκαν από τη γενέθλια γη αφήνοντας πίσω έναν ακμάζοντα πολιτισμό και τους τάφους των προγόνων τους.
Η Πρόεδρος Β. Πετρίδη και το Δ.Σ. του Φιλοπρόοδου ευχαριστούν για την πρόσκληση και συγχαίρουν τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ριζομύλου "Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ" για την οργάνωση της εκδήλωσης Μνήμης και Τιμής για τον αφανισμό του Θρακικού Ελληνισμού.
Συμμετείχαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι:
1)Πολιτιστικός Σύλλογος Ριζομύλου "Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ".
2)Σύλλογος Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου.
3)Σύλλογος Κατογομένων εξ Ανατολικής Ρωμυλίας Βολου.
4)Πολιτιστικός Σύλλογος" Η ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ".
5)Σύλλογος Θρακών
6) Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης
7)Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου
"Χωρίς την ιστορία μας είμαστε σαν τον άνθρωπο που χάνει τη μνήμη του"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button