Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Μήνυμα της υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εορτασμού της γυναίκας


Αποτέλεσμα εικόνας για υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη
«Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Τιμούμε την γυναίκα μάνα, σύζυγο και εργαζόμενη, την γυναίκα που πρόσφερε και συνεχίζει να προσφέρει στους κοινωνικούς αγώνες.
Σήμερα γιορτάζει η γυναίκα του πόνου και του μόχθου, η γυναίκα της ομορφιάς και της λατρείας, η αγνοημένη και καταπιεσμένη γυναίκα, η γυναίκα της επανάστασης και του αγώνα, της αγάπης και της αγωνίας, της χαράς και της λύπης, του έρωτα και της μητρότητας.

Η ημέρα αυτή μας υπενθυμίζει τον κορυφαίο ρόλο της γυναίκας στη ζωή του ανθρώπου και στην ανάπτυξη των σύγχρονων κοινωνιών. Είναι μια ημέρα με ξεχωριστή σημασία.
Είναι μια ημέρα απόδοσης τιμής στους αγώνες του γυναικείου κινήματος, αφορμή για να θυμηθούμε τις μάχες όλων των γυναικών, να συνειδητοποιήσουμε ότι πριν από εμάς οι γυναίκες αγωνίσθηκαν για τις «αυτονόητες» σήμερα ελευθερίες και δικαιώματα, να αναμετρηθούμε με τα νέα προβλήματα και τις ανάγκες μας, να διατυπώσουμε τους στόχους μας σε πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο να διεκδικήσουμε την ουσιαστική κατοχύρωση της Ισότητας των φύλων σε όλες τις εκφράσεις της ζωής.
Πέρα και πάνω από επετειακούς χαιρετισμούς και εθιμοτυπίες, ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, μας υποδεικνύει ότι πρέπει να  αναλάβουμε περισσότερες πρωτοβουλίες και να αγωνιστούμε  με κάθε πρόσφορο τρόπο για την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών, που αφενός θα εξαλείψουν κάθε είδους διάκριση και ανισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα και αφετέρου θα εγγυηθούν την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής, όχι μόνο σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις αλλά κυρίως στα δικαιώματα.
Η παγκόσμια ημέρα των γυναικών μας οπλίζει με κουράγιο, δύναμη και αποφασιστικότητα για να αγωνισθούμε για αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής έτσι ώστε η κάθε ημέρα μας,  να είναι ημέρα της γυναίκας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger