Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Αν ζούσε σήμερα ο Ιωάννης ο βαπτιστής τι θα γίνονταν;


Γράφει ο  mitsos175. 

Σήμερα τα φώτα κι ο φωτισμός και μου ήρθε πάλι λογαριασμός.
Τρέχω στο ΑΤΜ για να βρω λεφτά, δεν έχουνε μείνει ούτε ψιλά.
Άφραγος αν είμαι, κερί κρατώ και τον Αϊ Γιάννη παρακαλώ.
Άϊ Γιάννη αφέντη και Βαπτιστή, δάνεισε δεν έχω ούτε βρακί.
Για να βγω για ψώνια στην αγορά, να ψωνίσω γάλα για τα παιδιά.
Καλημέρα, καλημέρα, Καλή σου μέρα αφέντη με την κυρά...

Ξέρω πως δεν τα λένε έτσι τα Κάλαντα, αλλά ο Γιάννης, η Μαρία και ο Ιησούς μας καταλαβαίνουν. Ίσως γιατί γνώρισαν φτώχεια, ήξεραν τι θα πει να μην έχεις που την κεφαλή κλίναι, δηλαδή να μην έχεις τίποτε και να σε κυνηγάν από πάνω.

Αυτοί οι άνθρωποι, που τους θεοποίησαν άλλοι επίσης φτωχοί κι απελπισμένοι, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το παπαδαριό. Όσο ζούσαν, τα έβαζαν με κάθε μορφή εξουσίας, κατηγορώντας τους τυράννους για διαφθορά.

Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, ο Πρόδρομος πχ τα είχε βάλει με τον Ηρώδη Αντύπα, γιο του γνωστού για την "αγάπη" του προς τα παιδιά, Ηρώδη του Μέγα. Και το έφαγε το κεφάλι του. Γιατί ήταν "φωνή βοώντος εν τη ερήμω" δηλαδή αυτός φώναζε κατά της διαφθοράς, αυτός τα άκουγε. Οι υπόλοιποι έσκυβαν το κεφάλι, είτε από φόβο είτε από συμφέρον.
Ο Ιωάννης έκανε αυτό που κάνουν ορισμένοι ακτιβιστές σήμερα. Είναι λοιπόν πραγματικά Πρόδρομος Επανάστασης. Γι αυτό τον φυλάκισαν και μετά τον εξόντωσαν. Όσο κούκλα και να ήταν η Σαλώμη, τον έφαγαν άλλοι. Οι άρχοντες διέταξαν τον αποκεφαλισμό, ενώ οι ιερείς ευλόγησαν το δήμιο.

Εκείνοι που είναι αντίστοιχοι των φαρισαίων είναι οι παπάδες. Οι τύποι είναι βολεμένοι, είναι πάντα με την κυβέρνηση, ενώ μαζί με τους άρχοντες κοροϊδεύουν και γδύνουν το λαό. Φυσικά και θα πάνε με τους φασίστες κάθε εποχής. Και με το διάολο ακόμα προκειμένου να γεμίσουν τις κοιλάρες τους. Γιατί αυτοί περισσότερο από τον καθένα ξέρουν πως εδώ είναι ο (καπιταλιστικός) παράδεισος και η (εργασιακή) κόλαση εδώ. Δεν γίνεται δε Παράδεισος χωρίς Κόλαση, τι νόημα θα είχε μετά;

Απορούνε λοιπόν πολλοί τι σχέση έχει το ιερατείο με τα αβγά του φιδιού. Κάνουν τις κλώσες. Τις κότες, που κακαρίζουν μην έρθουν οι Κομμουνιστές.
Δεν αναρωτιέται κανείς τι σχέση έχουν με τον Ιησού και τον Ιωάννη; Οι παπάδες εκμεταλλεύτηκαν το ότι δεν υπήρχε τότε το Copyright. Πήραν τα λόγια του Ιησού, του Ιωάννη, των Αποστόλων κλπ, και τα προσάρμοσαν στα συμφέροντα τους.

Αν ζούσε σήμερα ο Ιωάννης τι θα γίνονταν; Κάντε εικόνα: Αν γλύτωνε το ξύλο από τους φασίστες λόγω εμφάνισης, θα τον είχαν πιάσει οι μπάτσοι στο λεπτό. "Ένας άνθρωπος με ψυχολογικά προβλήματα, ντυμένος παράξενα τρομοκρατεί τον κόσμο" θα έλεγαν οι δημοσιογράφοι. Θα τον είχαν τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί, ενώ ο Κούλης θα φώναζε για "ανακάλυψη των πόλεων από τους αναρχικούς, τους τρομοκράτες και τους ξένους".
Γαλάζια και πράσινα στελέχη θα απειλούσαν με μηνύσεις λέγοντας για εκατομμυριοστή φορά "όποιος έχει στοιχεία για διαφθορά, να τα πάει στον εισαγγελέα", ενώ τα δεξιά τρολ θα μιλούσαν για "άπλυτο, ναρκομανή αναρχικό". Θα του έπαιρναν δηλαδή το κεφάλι με άλλο τρόπο, ενώ θα του έκοβαν και πρόστιμο.

Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν, εκτός αν ο ίδιος ο κόσμος αποφασίσει να κάνει επαναστατικό format. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger