Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018

Σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Σποράδων

Η σύσκεψη ήρθε σε συνέχεια της συνάντησης που είχε πραγματοποιήσει ο βουλευτής με τον Αναπληρωτή Υπουργό για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Βόλου με τις Β. Σποράδες στις 27/02/2018, καθώς και σε συνέχεια επαφών που είχε κάνει για το ίδιο θέμα τον περασμένο Μάρτιο και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα καθώς, για πρώτη φορά, η νησιωτική πλευρά του νομού Μαγνησίας δια της αυτοδιοικητικής της έκφρασης αλλά και οι εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών, παρουσία του Βουλευτή του Νόμου και της ηγεσίας του Υπουργείου, συνευρέθησαν στο ίδιο τραπέζι και συζήτησαν επίσημα, εξετάζοντας τις δυνατότητες μια μόνιμης λύσης, με στόχο την απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία των Σποράδων.
Ο Αλ. Μεϊκόπουλος από την πλευρά του, επεσήμανε ότι τα νησιά των Σποράδων είναι νησιά που πέρα από την αυξημένη τουριστική κίνηση κατά τους θερινούς μήνες, έχουν μόνιμο πληθυσμό με πάγιες ανάγκες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και τόνισε την επιτακτική ανάγκη να βελτιωθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Σποράδων τόσο μεταξύ τους, όσο και με το λιμάνι του Βόλου, κατά τρόπο αποτελεσματικό και μόνιμο.
Οι δήμαρχοι ανέφεραν ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση χρήζει βελτίωσης, καθώς ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες τα νησιά των Σποράδων βιώνουν απομόνωση.
Το Υπουργείο από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι σε συνεργασία με τους δήμους και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, θα εκτιμήσει συνολικά την κατάσταση και θα εξετάσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν προκειμένου να επιτευχθεί άμεσα μια μόνιμη λύση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Σποράδων, με γνώμονα την απρόσκοπτη κάλυψη των δρομολογίων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button