Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Μεγάλο εταιρικό σκάνδαλο με εμπλοκή στελεχών της Jumbo και της Εθνικής

Μεγάλο εταιρικό σκάνδαλο με εμπλοκή στελεχών της Jumbo και της ΕθνικήςΝέο σοβαρό εταιρικό σκάνδαλο με εμπλοκή κορυφαίων στελεχών της Jumbo και της Εθνικής Τράπεζας έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Διαπιστώθηκε σωρεία παρατυπιών και παραβιάσεων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων «σπάσιμο» των capital contols, αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πρόκειται για υπόθεση πολλών εκατομμυρίων ευρώ και είναι χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της υπόθεσης ότι εκτός από την Τράπεζα της Ελλάδος, έρευνες πραγματοποιεί και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας θα προχωρήσει άμεσα στην καρατόμηση της Νέλλης Τζάκου, Γενικής Διευθύντριας Λιανικής Τραπεζικής και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Εθνικής Τράπεζας καθώς και του Διευθυντή της Διεύθυνσης Καρτών της Εθνικής Τράπεζας στους οποίους καταλογίζονται σοβαρές ευθύνες.
Νωρίτερα έγινε γνωστή η απομάκρυνση του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου από τη θέση αντιπροέδρου της εισηγμένης Jumbo, επιβεβαιώντας έτσι δημοσιεύματα περί εμπλοκής του σε σκάνδαλο πώλησης ακινήτων σε Κινέζους ενδιαφερόμενους μέσω POS της Εθνικής Τράπεζας.
Το νέο ιδιαίτερα σοβαρό εταιρικό σκάνδαλο με την εμπλοκή ανωτάτων της Jumbo και της Εθνικής Τράπεζας, δυο από τις μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας, έρχεται να προστεθεί στο σκάνδαλο της Folli Follie το οποίο έπληξε την αξιοπιστία της χώρας και της ελληνικής κεφαλαιαγοράς αναδεικνύοντας σοβαρά προβλήματα στην εταιρική διακυβέρνηση των ελληνικών εταιριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger